تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
سال 1389؛ اوج خروج سرمایه از اقتصاد ایران
نوشت: روند تغییرات تراز پرداختها در یک دهه گذشته نشان میدهد از سال 1385 تا 1394، حدود 109 میلیارد دلار خروج سرمایه از کشور صورت گرفته است... طبق آمارها، بیشترین میزان خروج سرمایه طی این مدت، در سال 1389 رخ داده که نزدیک به منفی 25 میلیارد دلار برای خالص حساب سرمایه در این سال ثبت شده است. از سوی دیگر، جزء دیگر تراز پرداختها یعنی «اشتباهات و از قلم افتادگی» که بهطور معمول برای تراز کردن «حساب جاری» با «حساب سرمایه» به کار میرود، در این سالها شدیداً منفی شده و مقدار منفی آن افزایش یافته است که میتواند افزایش خروج ارز از مبادی غیررسمی و به دور از نظارت باشد.
تهدید به افشاگری نفتی
نوشت: بالاخره بیژن نامدارزنگنه، وزیر نفت سکوت خود را شکست و برخی منتقدان قراردادهای نفتی را تهدید به افشاگری کرد. زنگنه از آنها با عنوان کسانی یاد کرد که نمیخواهند در کشور سرمایهگذاری انجام شود. او گفته است: «اگر لازم باشد نام آنها و اینکه به کجا وصل هستند و از کجا دستور میگیرند را میآورم»... زنگنه با انتقاد از هجمه رسانهای نسبت به قراردادهای نفتی گفت: «انجام طرحهای سرمایهگذاری داخلی و خارجی به امنیت نیاز دارد»... به گفته او، «درواقع این افراد با طرح اینگونه انتقادها و مسائل، به خارجیها پیام میدهند که برای سرمایهگذاری به ایران نیایند.»
بیاقبالی بازار به خودروهای گرانشده
نوشت: در حالی که طی یکی دو هفته گذشته برخی خودروسازان قیمت محصولات خود را افزایش دادند خبر میرسد که بازار این خودروهای گران را پس زده است... امینی، فعال بازار خودروهای داخلی در این رابطه میگوید: وقتی یکباره قیمت خودرو یک تا چند میلیون تومان گران میشود مشخص است که بازار این خودروها را پس زده و خریداری نمیکند. او با بیان اینکه در سالهای پیش با آغاز فصل تابستان به دلیل مسافرتهای تابستانی فروش خودرو افزایش مییافت، خاطرنشان کرد: حال در شرایطی که تابستان امسال با رکود بازار خودرو همراه بود خودروسازان بیتوجه به این رکود قیمت محصولات خود را افزایش دادند.
تولید مسکن نصف نیاز بازار
نوشت: برآوردهای آماری نشان میدهد که میانگین تولید سالانه مسکن در ۱۰ سال اخیر به کمتر از ۶۰۰ هزار واحد رسیده؛ درحالیکه برنامه دولت و وزارت راه و شهرسازی تولید حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار واحد بوده است. این موضوع نشان از عقبماندگی ۵۰درصدی در ساخت مسکن دارد. البته آمار تولید مسکن در دو سال 1392 و 1393 به دلیل رکود در اقتصاد ایران افت بیشتری را تجربه کرده و متوسط مسکن ساختهشده در این سالها بین 350 تا 400 هزار واحد تخمین زده میشود... افت شدید ساخت مسکن و رکود چهار سال اخیر بر اساس میزان پروانههای ساختمان، بسیاری از صنایع مرتبط با صنعت ساختمان را هم زمینگیر کرده است.
دیدگاه تان را بنویسید