احیای لیزینگها
رکودی که در بازار خودرو حاکم شده ادعایی است که این روزها بیشتر نمایشگاهداران مطرح میکنند و ما خودروسازان جنس بازار را رکود نمیدانیم.
رکودی که در بازار خودرو حاکم شده ادعایی است که این روزها بیشتر نمایشگاهداران مطرح میکنند و ما خودروسازان جنس بازار را رکود نمیدانیم. در حال حاضر تقاضا برای خودروهای داخلی وجود دارد و خودروهای داخلی متقاضیان خود را در بازار دارند و آمارهای سال گذشته نشان داد تولید خودرو در کشور تقریباً 50 درصد افزایش پیدا کرده است. با توجه به این امر میتوان گفت بالاخره با ارائه دستورالعمل تنظیم قیمت و سر و سامان گرفتن قیمتها نگرانیها در خصوص دلالیهای به وجود آمده در بازار رفع شده است. هدایت پولهای سرگردان به سمت خرید خودرو و جلوگیری از واسطهگری باعث شد در بازار دلالیها کاهش بیابد و قیمت خودرو در کارخانه و بازار به هم نزدیک شود.
اما طی سالهای اخیر با افزایش قیمت دلار و کاهش ارزش پول ایران، قدرت خرید مردم کاهش یافته و بسیاری از متقاضیان خودرو توانایی خرید این کالا را در بازار از دست دادند. حال با افزایش سقف تسهیلات برای خرید خودرو که اخیراً شورای پول و اعتبار آن را از 7 به 15 میلیون رسانده و به احتمال زیاد با نرخ سود 22 الی 23درصدی ارائه میشود، میتوان این انگیزه و امید را به مشتریان مایوسشده داد که پس از این بازار پاسخگوی نیاز شما هم خواهد بود.
اگرچه با آغاز به کار لیزینگها که به نوعی عامل مهمی برای رونق این صنعت به شمار میروند و کاهش دودرصدی نرخ تسهیلات میتوان به تمامی تقاضاهای بازار خودرو پاسخ داد اما این امر منوط به این است که لیزینگها بتوانند سرمایه مورد نیاز خود را تامین کنند تا به خریداران خودرو تسهیلات لازم اختصاص یابد که پیرو این میتوان بهبود این صنعت را قطعیت بخشید. این در حالی است که در سال گذشته و جاری خودروسازان کشور توانستهاند میزان تولید خود را افزایش دهند. با مصوبه شورای پول و اعتبار که مبنی بر افزایش وام خودرو است مسلماً تقاضای بیشتری از جانب مردم در بازار جریان خواهد گرفت و پس از این توقع این است که به نیاز متقاضیان از سوی بانکها و لیزینگها به خوبی پاسخ داده شود. چنین روندی میتواند صنعت خودرو را از منظر بازار ارتقا بخشد. اما ارائه وام خودرو و تسهیلات لازم به متقاضیان بازار خودرو مستلزم الزاماتی است که بتوان هماهنگی لازم را بین نظام بانکی، خودروسازان و مصرفکنندگان ایجاد کرد. از این رو قرار است وزارت صنعت طی جلسهای راهکارهای تنظیم این روابط را بررسی کند تا در آییننامهای اصول و ضوابط ارائه تسهیلات برای خرید خودرو را
تدوین کند. اما افزایش وام خودرو و تحریک بازار عاملی است که با آن لیزینگها فعال خواهند شد و وضعیت خرید و فروش خودرو رونق میگیرد که پس از آن نوبت صنعت خودرو است که حرکت کند و به دنبال آن 60 صنعت وابسته به آن مانند فولاد مبارکه، آلومینیوم و... نیز به جنب و جوش خواهد افتاد.
دیدگاه تان را بنویسید