شناسه خبر : 11062 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

استمرار رکود بازار خریدوفروش آهن

افت حجم معاملات رینگ صنعتی

رکود حاکم بر بازار فولاد تقریباً صنف آهن و فولاد را به تعطیلی کشانده و اکثر کسبه و فعالان بازار آهن‌آلات چند ماهی است که فعالیت‌شان به حداقل ممکن رسیده است.

سیدعلی خسروشاهی
رکود حاکم بر بازار فولاد تقریباً صنف آهن و فولاد را به تعطیلی کشانده و اکثر کسبه و فعالان بازار آهن‌آلات چند ماهی است که فعالیت‌شان به حداقل ممکن رسیده است. این رکود به رینگ صنعتی بورس کالای ایران هم رسیده و حجم معاملات در چند ماه گذشته نسبت به سال گذشته به شدت کاهش پیدا کرده و اکثر شرکت‌های عرضه‌کننده محصولات فولادی موفق به فروش محصولات خود نمی‌شوند. اخیراً محمد آزاد رئیس اتحادیه فروشندگان آهن و فولاد در مصاحبه‌ای از کاهش 30 درصدی قیمت‌ها در سال جاری خبر داد. وی اظهار داشت: این کاهش قیمت‌ها دلایل مختلفی دارد که از آن جمله می‌توان به افزایش ارزش پول ملی اشاره کرد، زیرا به واسطه آن قیمت کالاهایی که قیمت تمام‌شده آنها واقعی است کاهش پیدا می‌کند. آزاد به رکود مستمر بازار خرید و فروش آهن طی هفته‌های آینده اشاره کرد و گفت: طرح‌های عمرانی و ساخت و سازهای انبوه همانند مسکن مهر از همان روزهای نخست فعالیت دولت یازدهم متوقف شده است که دولت باید برای رفع رکود بازار آهن و فولاد اجرای این طرح‌ها را آغاز کند. به نظر می‌رسد عامل اصلی رکود حاکم بر اقتصاد کشور تعطیلی پروژه‌های عمرانی دولت است. به دلیل اقتصاد دولتی و ضعف بخش خصوصی در کشور، دولت به عنوان بزرگ‌ترین خریدار کالا در بازار کشور به حساب می‌آید. از ابتدای سال جاری تاکنون به دلیل کسری بودجه دولت و البته مشکلات پرداخت یارانه نقدی، بودجه عمرانی دولت کفاف پروژه‌های نیمه‌کاره را نمی‌دهد و از طرفی به دلیل سیاست تورم‌زدایی و کنترل نقدینگی دولت قصد ندارد از منابع بانک مرکزی برای تامین کسری بودجه عمرانی خود استفاده کند. فعالان بازار سرمایه امیدوارند دولت بتواند با ایجاد منابع جدید مالی و البته گشایش در مذاکرات هسته‌ای کسری بودجه خود را برای سال 1393 کاهش دهد و با تخصیص منابع مالی پروژه‌های عمرانی مسکوت‌مانده را به جریان بیندازد.

رینگ صنعتی
هفته گذشته در گروه فولاد مانند هفته‌های قبل بازار بی‌رونق بود. در بین تولیدکنندگان مقاطع فولادی تنها دو شرکت فولاد سپیدفراب کویر و فولاد خراسان موفق به فروش سبد میلگرد تولیدی خود شدند. شرکت فولاد خوزستان نیز موفق شد 25 هزار تن شمش بلوم خود را به قیمت 15400 ریال به فروش رساند. شرکت آلومینیوم ایران هفته گذشته 2هزار تن شمش را عرضه کرد که مورد داد و ستد قرار گرفت. مس هفته خوبی را پشت سر نگذاشت و شرکت ملی مس در مجموع 2460 تن انواع مس مفتول و کاتد را به فروش رساند. البته برخلاف هفته‌های قبل کنسانتره فلزات گرانبها این هفته به میزان دو لات مورد داد و ستد قرار گرفت. علاوه بر آن شرکت ملی مس توانست 16 لات سولفور مولیبدن را به فروش رساند. شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران 40 تن کک متالورژی را به قیمت 6400 ریال به فروش رساند.

رینگ پتروشیمی
گروه پلیمرها طبق روال همیشگی از رونق برخوردار بود و طی هفته گذشته حدود 37300 تن پلیمر داد و ستد شد که اکثر نمادها با افزایش قیمت همراه شد. در گروه قیر معاملات نسبت به هفته‌های گذشته از رونق کمتری برخوردار بود و شاهد عدم معاملات در بسیاری از نمادها بودیم. در مجموع هفته گذشته حدود 90 هزار تن انواع قیر در تالار داخلی و صادراتی مورد داد و ستد قرار گرفت. هفته گذشته شرکت‌های پالایشگاه نفت تبریز، بندرعباس و نفت تهران وکیوم باتوم تولیدی خود را عرضه کردند که مورد داد و ستد قرار گرفت. لوب کات سنگین نیز توسط پالایش نفت تهران و شهید تندگویان عرضه شد. پنج هزار تن گوگرد گرانوله پالایش نفت تهران و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی هفته گذشته عرضه شد که با استقبال کم فعالان بازار روبه‌رو شد.

رینگ کشاورزی
هفته گذشته بورس کالای ایران در نمایشگاه بین‌المللی دام، طیور و فرآورده‌های لبنی و صنایع وابسته شرکت داشت و با برگزاری 23 کارگاه آموزشی و سخنرانی سعی کرد تا فعالان حوزه کشاورزی را با بورس کالا و فرآیندهای معاملات آشنا سازد. معاون وزیر کشاورزی نیز از غرفه بورس کالا دیدن کرد. برای اولین بار هفته گذشته عرضه ذرت دانه‌ای انبار فارس در رینگ کشاورزی به انجام رسید که گامی مثبت در جهت بهبود و رونق رینگ کشاورزی به حساب می‌آید. بورس کالای ایران برای رونق رینگ کشاورزی و ایجاد فرهنگ معاملات بورس در بین فعالان حوزه کشاورزی اقدامات موثری را در برنامه کاری خود گنجانده است.

قراردادهای آتی
هفته گذشته مدیر قراردادهای مشتق کالایی بورس کالا از راه‌اندازی قرارداد آتی زیره سبز تا آخر امسال خبر داد. پدرام عزیزی اظهار داشت: متاسفانه هم‌اکنون ارتباط فعالان حوزه محصولات کشاورزی در کشور ما با بورس چندان توسعه‌یافته نیست اما با ورود زیره به بورس به دلیل داشتن بازاری منسجم و سازمان‌یافته می‌توان این بازار را از حالت سنتی به مدرن تغییر داد و حسن آن این است که کل کشور روی معاملات زیره می‌توانند فعال شوند. قرارداد آتی سکه نیز در هفته گذشته همچنان روند نزولی داشت. هفته گذشته قیمت‌ها متاثر از دو عامل کاهش قیمت جهانی طلا به سطح 1270 دلار و دیگری گمانه‌زنی‌ها در مورد مذاکرات ایران با 1+5 بود. هرچند تعدادی از تحلیلگران‌ قیمت جهانی طلا را در کف حمایتی خود می‌دانند و به صعود طلا امیدوارند ولی به دلیل وجود خوش‌بینی فعالان بازار به مذاکرات هسته‌ای قیمت‌ها تمایلی برای رشد از خود نشان ندادند.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها