تاریخ انتشار:
جاری شدن آب در زایندهرود اصفهان
آبیاری زایندهرود
پلهای تاریخی زایندهرود پس از مدتها تحمل خشکی، بار دیگر عکس رخشان را در آب این رود میبینند. این آب از محل سد زایندهرود باز شده و تنها برای مدت ۲۲ روز میهمان مردم اصفهان خواهد بود؛ مردمی که روزگاری نهچندان دور پرآبی رود را در کنارش سپری کردهاند و حالا فقط سه هفته برای گرفتن عکس یادگاری با آب این رود فرصت دارند. البته آب زایندهرود را برای گرفتن عکس یادگاری باز نکردهاند. مسعود میرمحمد صادقی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان، هدف از بازگشایی زایندهرود را کشت کشاورزان بهویژه در شرق اصفهان اعلام کرده است.
پلهای تاریخی زایندهرود پس از مدتها تحمل خشکی، بار دیگر عکس رخشان را در آب این رود میبینند. این آب از محل سد زایندهرود باز شده و تنها برای مدت 22 روز میهمان مردم اصفهان خواهد بود؛ مردمی که روزگاری نهچندان دور پرآبی رود را در کنارش سپری کردهاند و حالا فقط سه هفته برای گرفتن عکس یادگاری با آب این رود فرصت دارند. البته آب زایندهرود را برای گرفتن عکس یادگاری باز نکردهاند. مسعود میرمحمد صادقی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان، هدف از بازگشایی زایندهرود را کشت کشاورزان بهویژه در شرق اصفهان اعلام کرده است. آنطور که خبرگزاریها گزارش دادهاند، کمیته پنج نفره تصمیمگیر برای استفاده بهرهبرداران از آب زایندهرود، متشکل از مدیر عامل آب منطقهای استان، نماینده استاندار، فرماندار اصفهان، نماینده کشاورزان و نماینده جهاد کشاورزی استان اصفهان، برای بازگشایی زایندهرود تصمیم گرفته و پیشبینی کردهاند برای کشت به مدت حدود 22 روز امکان تحویل آب به کشاورزان میسر شود. ایرنا به نقل از مسعود میرمحمد صادقی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان اصفهان، میزان آب رهاشده در بستر زایندهرود را 60 متر مکعب بر ثانیه و جریان
آن را 22 روز اعلام کرده است. ابتدا قرار بود آب سد زایندهرود از 28 دیماه سال جاری برای بهرهبرداری کشاورزان شرق اصفهان رهاسازی شود، اما با درخواست نظام صنفی کشاورزان استان برای آمادهسازی و پاکسازی رودخانه تاریخ بازگشایی آب چند روز به تعویق افتاد و سرانجام در روز سوم بهمنماه سد زایندهرود بازگشایی شد. موضوع رهاسازی آب زایندهرود برای انجام کشت کشاورزان در یازدهمین جلسه شورای هماهنگی حوضه آبریز زایندهرود با حضور وزیر نیرو و پس از بررسی کارشناسی وضعیت ذخیره سد زایندهرود، تایید شده بود.
طبق گفته حسین محمدرضایی، عضو هیات مدیره نظام صنفی کشاورزی شهرستان اصفهان، «از حدود 100 هزار هکتار زمینهای کشاورزی شرق اصفهان، حدود 35 تا 40 هزار هکتار آماده کشت گندم است و پس از جاری شدن زایندهرود زیر کشت گندم خواهد رفت.» بر اساس گزارشها، میزان بارشها در بالادست حوضه آبریز زایندهرود از ابتدای مهرماه تا ۱۷ دی ماه بیش از ۶۷۰ میلیمتر تخمین زده شده است. طبق پیشبینی سازمان هواشناسی در اواخر دی و بهمنماه امسال، شاهد بارشهای بیش از حد نرمال در حوضه آبریز زایندهرود و بهخصوص در قسمتهای غربی آن خواهیم بود.
دیدگاه تان را بنویسید