تاریخ انتشار:
بودجه دریاچه ارومیه سر از آبیاری زمینهای جلفا درآورد
هزار میلیارد هزینه فاقد سند در شهرداری تهران
این روزها اخبار جالبی از شهرداری پایتخت به گوش نمیرسد.
این روزها اخبار جالبی از شهرداری پایتخت به گوش نمیرسد. نامزد ناکام انتخابات 24 خردادماه که همان روزها نیز از سوی حامیان سعید جلیلی و برخی از اصلاحطلبان درباره اقداماتش در تهران مورد پرسش قرار گرفته بود، حال باید به بسیاری از شایعات پاسخ دهد. در هفته گذشته یکی از یاران سابق سردار قالیباف با روزنامه بهار گفتوگو کرده و انتقادات زیادی را به مدیریت شهری پایتخت وارد کرد. حسن بیادی که در رقابت شورای شهر چهارم، نتوانست به بهشت برود در این گفتوگو تاکید کرد: «در سال 91 هزینه فاقد سند شهرداری حدود هزار میلیارد تومان بوده و هنوز هم نتوانستند برای آن مدرک و سندی به شورا ارائه کنند. خیلی رفت و آمد هم داشتند که این فاقد را تصویب کنیم اما شورا مقاومت کرده و با این هزینهها که خارج از برنامه انجام شده و به عنوان فاقد در بودجه شهرداری منظور شده موافقت نکرده است... شهرداری تهران گفته بخشی از آن مربوط به پروژه امام علی(ع) است اما هنوز در این باره سندی به شورا ارائه نکردهاند. اگرچه در وجود این هزینههای فاقد شورا هم مقصر است.» اعضای شورای شهر در انتهای فعالیت محمود احمدینژاد در سمت شهرداری نیز اعلام کرده بودند، وی
حدود 350 میلیارد تومان هزینه فاقد سند داشته است. با احتساب سه برابر شدن قیمت دلار میتوان گفت ارزش واقعی هزینههای فاقد سند محمدباقر قالیباف نیز چیزی در حد پرونده محمود احمدینژاد در شهرداری است. باید منتظر ماند و دید در سهماهه نخست امسال قالیباف میتواند رکورد احمدینژاد را بشکند یا خیر؟ در اینجا چند سوال کلیدی نیز از مسوولان قضایی و نظارتی مطرح میشود؟ اصولاً هزینه فاقد سند در سیستم اداری جرم به شمار میرود یا نه؟ احیاناً اگر این امر جرم است مجازات آن چیست؟ از همه مهمتر با توجه به این امر که هر کارپرداز یا مدیر اداری در دستگاههای دولتی با کمی اختلاف حسابش به کرامالکاتبین میرسد، میزان معافیت از مجازات از چند میلیارد تومان به بالاست؟
بودجه دریاچه ارومیه سر از آبیاری زمینهای جلفا درآوردبودجه دریاچه ارومیه برای آبیاری زمینهای خاص استفاده میشود. این ادعای نماینده این شهر است که در دفاع از منابع طبیعی شهرش، میخواهد به کمیسیون اصل 90 مجلس شکایت کند. به گزارش روزنامه اعتماد نادر قاضیزاده میگوید: «چرا بودجه احیای دریاچه ارومیه با سیاسیکاری توسط معاون رئیسجمهور و به صورت ناعادلانه به استان آذربایجان شرقی تخصیص داده میشود و برای آبیاری زمینهای عدهای خاص و آبادانی 40 هکتار زمین در جلفا از آن استفاده میشود.» او که در تذکری شفاهی در جلسه علنی مجلس، به موضوع دریاچه ارومیه پرداخته بود تذکری خطاب به احمدینژاد و وزیر نیرو داد و گفت: «رئیسجمهور و وزیر نیرو متاسفانه زحمات ریاست مجلس در احیای دریاچه ارومیه را به باد دادهاند و من مجبورم به دلیل عدم تخصیص بودجه به این بخش توسط دولت به کمیسیون اصل90 شکایت کنم و دولت باید پاسخگو باشد که پول احیای دریاچه ارومیه به کجا رفته و صرف چه اموری شده است. بهنام نجات دریاچه ارومیه، اعتبار این دریاچه را در استان آذربایجان شرقی و منطقهای در جلفا هزینه کردهاند که باید مشخص شود چه کسانی آنجا زمین دارند و چرا این کار انجام شده است.» بنا بر گزارشهای رسیده شوری آب دریاچه ارومیه به حد اشباع رسیده و این امر میتواند موجب تسریع به تاریخ پیوستن این دریاچه شود. شاید تا 10 سال دیگر و وزش توفانهای مرگبار نمکی حتی نسل ما نیز باور نکند که تا چند سال پیش اراضی شمال غرب کشور سبز بوده است و محل زندگی و زایش... باید امیدوار بود که با مدد تدبیر و تعقل سایه کویر را از سر سبزهزارهای آذربایجان بزداییم.
پلمب خانه سینما
خانه سینما در هفته گذشته مجدداً خبرساز شد. در ساعات پایانی دوشنبهشب هفته پیش، سینما پرس سایت نزدیک به معاونت سینمایی، خبری را منتشر کرد که قرار است ساختمان خانه سینما واقع در خیابان سمنان به صنوف قانونی از نظر معاونت سینمایی واگذار شود. این سایت در خبر خود عنوان کرده بود که این کار قرار است با دستور وزارت ارشاد انجام شود. به گزارش بهار انتشار این خبر کافی بود که اعتراض گسترده اهالی سینما را در پی داشته باشد. همان شب بسیاری از سینماگران تلفنی و اساماسی به هم اطلاع دادند که فردا از ساعت هشت تا هشت و نیم در مقابل خانه سینما تجمع کنند. ساعت هشت صبح روز سهشنبه، تعداد زیادی از سینماگران جلوی خانه سینما جمع میشوند. رضا کیانیان، حبیب رضایی، کمال تبریزی، علی دهکردی، همایون اسعدیان، محمدمهدی عسگرپور، فرهاد توحیدی، علیرضا داوودنژاد، محمد سریر، محمدعلی طالبی، محمد آفریده، عزیزالله حمیدنژاد، غلامرضا موسوی، امیرشهاب رضویان، بیژن میرباقری، ابراهیم مختاری، سیامک شایقی، محمدرضا هنرمند، پیروز کلانتری، جعفر صانعیمقدم، مازیار میری، محسن امیریوسفی، آناهید آباد، امیر اثباتی، جواد نوروزبیگی، سیروس الوند، بهمن اردلان، رویا تیموریان، منوچهر محمدی و... افرادی بودند که در تجمع خانه سینما حضور داشتند. محمدمهدی عسگرپور در ساعات ابتدایی این تجمع خبر داد روز گذشته با ورود غیرقانونی نیروهای وزارت ارشاد به خانه سینما، با پلیس110 تماس گرفته و با حضور پلیس110 از خروج اموال متعلق به خانه سینما از این محل ممانعت شد. گویا پیش از حضور پلیس110، برخی از اموال از خانه سینما خارج شده است. در این اجتماع برخی از سینماگران به بیان نظرات خود درباره وضعیت خانه سینما پرداختند. داوودنژاد در این جمع تاکید کرد: «نمیخواهم بدبینانه حرف بزنم ولی باید فرض کنیم یک جریان نفوذی جاسوس وطنفروش و خائن در ایران است که نمیخواهد مردم ایران محصولات فرهنگی تولید کنند... بسته شدن جایی مثل خانه سینما، شرایط سرمایهگذاری در عرصه فرهنگ را ناامن میکند و دیگر کسی در عرصه موسیقی و سینما سرمایهگذاری نمیکند... متاسفانه هماکنون در فقدان نظام تولید و توزیع محصولات فرهنگی، مردم شبها چهار ساعت پای شبکههایی چون جمتیوی مینشینند. این شبکههای ماهوارهای هستند که از بستن خانه سینما خوشحالاند؛ همانها که از اینجا به شبکه جمتیوی آگهی میدهند دنبال خانه سینما هستند.» سرانجام پس از صحبتهای تلفنی و شفاهی با تعدادی از سینماگران عنوان شد طی تماسی که منتظرالمهدی معاون اجتماعی ناجا با شمقدری و وزیر ارشاد گرفته، قرار شد خانه سینما در اختیار نیروی انتظامی قرار گیرد و حتی کارکنان وزارت ارشاد حق ورود به خانه سینما را نخواهند داشت... احتمالاً این گره نیز تا پایان عمر این دولت باز نخواهد شد.
ضرب و شتمهای محیط زیستی
این روزها اخبار عجیب از همه جا به گوش میرسد. تهران امروز در گزارشی در هفته گذشته مدعی شد: نماینده تالش در مجلس مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان را به دلیل جلوگیری از تخریب جنگل شفارود کتک زد. این نماینده «رحمانی» را به جرم مخالفت با افزایش پروانه بهرهبرداری از جنگل «شفارود» در یک جلسه رسمی کتک زد. همین مساله هم باعث شد تا سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی در نامهای به دفتر مقام معظم رهبری و رئیسجمهور خواستار برخورد با نماینده خاطی شود. آرمون، رئیس این سازمان همچنین از تمام مسوولان، تشکلها، رسانهها و به خصوص شهروندان خواست از مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان حمایت کنند تا از تکرار حوادث تلخ اینچنینی جلوگیری شود. کتک خوردن «رحمانی» مدیرکل منابع طبیعی استان گیلان از نماینده تالش، نخستین اتفاق تلخ از این دست نیست. تاکنون 113محیطبان توسط شکارچیان غیرمجاز به شهادت رسیدهاند. همچنین420 جنگلبان در سه دهه گذشته دچار نقص عضو شدهاند. اما آنها از پشت سر هم در امان نیستند. خدا آخر و عاقبت همه مدیران کشور را به خیر کند.
دیدگاه تان را بنویسید