تاریخ انتشار:
هفت فرونشست در تهران در مدت چهار ماه
مصرف الکل غیرقابل انکار است
هفته پیش در حالی آغاز شد که با توجه به تعطیلی چند روزه پیش از آن، به نظر میرسید، ادامه بسیاری از بحثهای ناتمام رسانهای روزهای میانی مهرماه به این ایام موکول شده باشد. از دعواهای رسانهای درباره افشاگریها در مدیریت شهری تا مخالفت با برگزاری مسابقه فوتبال در روز تاسوعا. مسابقه فوتبال ایران و کرهجنوبی در روز تاسوعا که به مدد برخی اظهارنظرها به چالشی امنیتی در کشور بدل شده بود و سرانجام نیز با ورود شورای عالی امنیت ملی اجازه برگزاری یافت، بدون حاشیهای خاص انجام شد.
در همین زمینه مجید انصاری معاون حقوقی رئیسجمهوری در یادداشتی که در روزنامه ایران با عنوان «پرهیز از پیشداوری منفی درباره مردم» منتشر کرد، نوشت: «مراسم تاسوعا و عاشورای امسال همزمان شده بود با برگزاری مسابقه فوتبال تیمهای ایران و کره جنوبی در مرحله مقدماتی جام جهانی 2018 که از اهمیت و حساسیت زیادی هم برخوردار بود. از مدتها قبلتر مسوولان مربوط در دولت رایزنیها و پیگیریهای خود را برای تغییر زمان بازی انجام دادند که البته این جابهجایی زمانی میسر نشد. بر همین اساس نگرانیهایی از سوی برخی افراد ابراز شد و بعضی پیشنهاد لغو مسابقه را دادند، برخی راهپیمایی اعتراضی برگزار کردند و عدهای هم تعابیر نادرستی را علیه فوتبالیستها به کار بردند. بعدتر اما اثبات شد که همه این نگرانیها ناشی از عدم شناخت دقیق آنها از هوشمندی، شعور و عشق مردم به امام حسین(ع) است. ما البته مطمئن بودیم که جای نگرانی نیست و مردم خودشان همچون گذشته حرمت سوگواری اباعبدالله الحسین (ع) را رعایت میکنند چنان که در سالهای همزمانی عید نوروز با محرم مردم هم جشن طبیعت را گرامی میداشتند و هم حرمت عزاداریها را رعایت میکردند. امسال هم یک بار
دیگر شکوه سوگواری مذهبی و غرور ملی را توام با هم به نمایش گذاشتند و استادیوم ورزشی آزادی را به حسینیهای 100 هزارنفری بدل کردند. پیام رسای این اتفاق آن بود که نسبت به مردم پیشداوریهای منفی نداشته باشیم نهتنها در مساله ورزش که در سایر مسائل اجتماعی و سیاسی هم به درک و شعور مردم باید احترام گذاشت.»
سریال دنبالهدار تلاش برای تخریب طبقه هفتم ساختمان علاءالدین پایتخت نیز در هفته پیش ادامه داشت. تلاشی که یکبار دیگر ناکام ماند. به گزارش «میزان» ابوالفضل قناعتی عضو هیات رئیسه شورای شهر تهران در اینباره تصریح کرد: «پس از کش و قوسهای زیاد پیرامون موضوع تخریب اضافه بنای پاساژ علاءالدین از سوی دادستانی حکم قطعی در رابطه با تخریب این اضافهبنا از سوی شهرداری صادر شد. در رابطه با این قضیه علاوه بر شهرداری نیروی انتظامی نیز آمادگی خود را برای همکاری با شهرداری برای اجرای حکم اعلام کرده است. روزی که قرار بود حکم تخریب از سوی پیمانکار شهرداری در پاساژ علاءالدین اجرایی شود با ممانعت معاون فرماندار تهران جهت تخریب مواجه شدیم و این اقدام مجدداً به تاخیر افتاد.»
اظهارات عجیب یک عضو شورای شهر پایتخت
اخیراً در جلسه شورای شهر تهران، بحثی درباره مدیر یک سایت افشاگر رخ داده است. این سایت چندی پیش در خبری مدعی شد تعدادی از اعضای شورای شهر املاکی را با تخفیفهای نجومی از شهرداری گرفتهاند؛ ادعایی که هماکنون دستگاه قضایی درباره آن تحقیق میکند و همه منتظر هستند تا واقعیت امر مشخص شود. «عصر ایران» با این مقدمه افزود: اما در این جلسه، حرفهایی گفته شد که جای شرمساری فراوان دارد. یکی از اعضای شورای شهر در این باره گفته است: «اینهایی که این حرفها را زدهاند یک هفته خواهرشان در اختیار داعشیها باشد...!» واقعاً این چه طرز حرف زدن یک مسوول در یک جلسه رسمی است؟ یعنی چه که خواهر منتقدان را بدهید دست داعش؟ آیا شرم و حیا نمیکنند که درباره نوامیس این کشور چنین ادبیات سخیف و چالهمیدانی را به کار میبرند؟ «عصرایران» در ادامه نوشت: آن رزمندگانی که این عضو شورای شهر در سخنانش در شورا از ایشان دم از آن میزند، برای حفظ نوامیس مردم جانشان را کف دستشان گذاشتند نه اینکه سالها بعد، فردی با رای همین مردم سر کار بیاید و پیشنهاد دهد که نوامیس مردم را دست داعش بدهید!...اما ماجرا به همین ختم نشد و این عضو شورای شهر که این حرف
زشت را زده است، بعد از انتشار خبرش، آن را تکذیب کرد. این عضو شورای شهر گفت: کلیات حرف من این بود که خانم آباد که اینهمه تهمت و افترا از سوی برخی سایتها و پایگاههای خبری بیاعتقاد به وی نسبت داده شد، آزاده اسطوره این کشور است؛ حدود شش سال اسارت را تحمل کرده است؛ به این آزاده عزیز خانهای ندادهاند که اگر هم میدادند جای دوری نمیرفت. من در ادامه صحبتهایم گفتم «آیا من و شما راضی میشویم که خواهر خودمان هم در اختیار داعش و دشمن قرار بگیرد؟» تمام حرف من این بود که برخی آن را تحریف کردند و وارونه جلوه دادند. واقعیت اما این است با انتشار فایل صوتی جلسه شورای شهر، مشخص شد که او همان حرف زشتی که ابتدا منتشرشده را گفته بود و اینک میکوشد به جای عذرخواهی و ابراز شرمندگی، فرار به جلو کند! اگر آن حرف شرمآور بود که هست، این دروغ، شرمآورتر است. گیریم که او در آن لحظه عنان اختیار از کف داده و جملهای گفته که نباید میگفت، آیا در تکذیب آنچه گفته است نیز بیعنان شده است؟! حتی فردی مانند دونالد ترامپ، وقتی فایل صحبتهای غیراخلاقیاش منتشر شد، به جای تکذیب گفت از آنچه گفته عذرخواهی میکند ولی برخی هرچه به دهانشان
میآید میگویند و بعد هم زیرش میزنند.
۱۵۰ هزار کودکآزاری شدید در سال 94
از آمار تعداد کودکآزاریها درسال گذشته تا اعلام خبر افزایش فروش نوزاد در شش ماه گذشته، آن هم از زبان یک مقام رسمی سازمان بهزیستی. هفتهای که گذشت، خبرهای خوبی برای کودکان ایرانی نداشت؛ وقتی «حبیبالله مسعودیفرید»، معاون اجتماعی بهزیستی کشور اعلام کرد درسال گذشته از ۶۰۰ هزار تماسی که در سال ۹۴ با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ بهزیستی گرفته شده، ۱۵۰ هزار مورد آن مرتبط با کودکآزاری بوده و شایعترین کودکآزاری هم کودکآزاری شدید و جسمی بوده است. او این را هم گفت که مردم باید بدانند کودکآزاری جرمی عمومی محسوب میشود و هرکس بداند و به مقامات ذیربط اعلام نکند، خود او هم شریک در جرم است: «مردم باید مسائل کودکآزاری را از طریق تلفن ۱۲۳ به بهزیستی اطلاع دهند.» به گزارش «ایسنا» مسعودیفرید، مهدهای کودک، مدارس و نظام سلامت را نهادهای موثر در مقابله با کودکآزاری دانسته است: «طرح نماد» با همکاری آموزشوپرورش برای حضور مددکار اجتماعی در مدارس مورد نظر قرار گرفته است که این طرح در شش استان کشور به شکل پایلوت آغاز میشود. او این را هم گفت که در شش ماه گذشته شاهد افزایش آمار خریدوفروش نوزادان در سراسر کشور بودهایم: «در شش ماه
گذشته و براساس آمار، مشخص شد که به علت افزایش اعتیاد، آمار خریدوفروش نوزادان نیز بالاتر رفته است اما باید به این موضوع توجه شود که در رابطه با خریدوفروش کودکان نمیتوان به آمار چندان رسمی دست پیدا کرد.»
مصرف الکل در ایران غیرقابل انکار است
«شهروند» در تیتر نخست روز دوشنبه پیش خود از مصرف غیرقابل انکار الکل در کشور خبر داد. این روزنامه گفتوگویی با محمدباقر صابریظفرقندی، مدیر گروه اعتیاد دانشکده علوم رفتاری و سلامت روان انجام داده است، در بخشی از این گفتوگو با اشاره به تحقیقات درباره مصرف الکل در کشور تاکید شده است: «...درست مانند موادمخدر، مصرف الکل در ایران غیرقابل انکار است؛ البته نه به آن شدتی که در زمینه مصرف تریاک و هرویین و شیشه وجود دارد. ما در زمینه الکل یک مصرف الکل داریم، یکی وابستگی به آن و دیگری الکلیسم. خوشبختانه در کشور ما با اینکه مصرف الکل گزارش شده، اما وابستگی به آن و الکلیسم کم است و شرایط ما نسبت به کشورهای دیگر بهتر است....»
هفت فرونشست در چهار ماه
پایتخت دیگر تنها در معرض آسیبهای زلزله، سیل و آلودگی هوا نیست. یکی دو سال است که فرونشستها هم بهطور جدی به جمع این آسیبها اضافه شده است. حالا با نشستی که هفته پیش درخیابان مولوی رخ داد، تعداد فرونشستهای تهران در چهار ماه اخیر، به عدد هفت رسید. اگرچه علت آن در بررسیهای اولیه آبشکستگی لایههای زیرین خاک عنوان شده، اما باز هم تلنگری است به وضع گودبرداریهای پرریسک و ساختوسازهای بیضابطهای که دبیر شورای عالی شهرسازی کشور نسبت به آن ابراز نگرانی کرده است: «گودبرداریهای عمیق ریسک بالایی برای شهر تهران دارند، گودهایی که بهویژه در قسمتهای شمالی شهر به مسیر قناتها برخورد میکنند، در حالی که هیچ کدام از قناتهای تهران خشک نیستند.» آنطور که پیروز حناچی، معاون وزیر راه و شهرسازی به ایلنا گفته است: «درتمام دنیا گودهای بالای ۲۵ متر با ریسک بسیار بالایی همراه است اما درتهران گودهای ۵۰ یا حتی ۷۰متری و به تعداد زیادی گودهای بالای ۴۰ متر داریم که نمیتوانیم بگوییم؛ اینها عارضهای را ایجاد نمیکنند.» این سخنان در شرایطی مطرح میشود که این احتمال وجود دارد که گودبرداریهای بسیار عمیق مسیر سفرههای زیرزمینی و
قناتها را تغییر دهند و درنهایت باعث سستی خاک شوند.
به این ترتیب به نظر میرسد ساکنان پایتخت که تا امروز مجبور بودند نگران هوایی که به ریههای خود وارد میکنند، باشند از این پس باید حواسشان به زیرپایشان نیز باشد. چون هر لحظه ممکن است، زمین زیر پایشان دهان بازکند.
حرفهای صریح کویتیپور
غلامرضا کویتیپور که مداحیهای او در دوره جنگ بسیار خاطرهانگیز بوده است، هفته پیش رودررو با فریدون جیرانی و در گفتوگو با سامانه فیلمنت، سخنانی گفته که شاید به مذاق برخی خوش نیاید. او که همواره تاکید میکند حماسهخوان بوده است نه مداح، در این گفتوگو نکات جالبی را مطرح کرد. او در بخشی از این برنامه درباره برخی خوانندگان پاپ نیز اظهارنظر کرد و گفت: «مدیران فرهنگی کشور ما قدر هنرمندان بزرگی مانند فرهاد مهراد و فریدون فروغی را ندانستند.» خواننده قطعه «غریبانه» با انتقاد از وضع امروز موسیقی در کشور گفت: «این چه نگاهی است که موسیقی را بد میدانند؟ مگر محمدرضا شجریان و محمد اصفهانی قاری قرآن نبودند؟ متاسفانه نگاه هنری مسوولان فرهنگی ما کور است، در حالی که هنرمندان ما در هر عرصهای که هستند؛ در حد اعجاز هستند.» کویتیپور افزود: «چرا وقتی یک شاعر شعری تاثیرگذار میگوید باید ممنوعالکار شود؟ چرا یک جوانی که میتواند ۲۴ ساز را بنوازد باید از کشور برود؟ چرا ما راحت از قدرتمان استفاده میکنیم و هنرمند را از کشور خارج میکنیم؟ رفتار مسوولان در ذوق هنری تاثیر میگذارد و جلوی رشد را میگیرد. هنرمند روحیه حساسی دارد.
حتماً باید هنرمند دقمرگ بشود تا قدر او دانسته شود؟ امروز جشنواره موسیقی دفاع مقدس برگزار میشود و بعد من که سالها در دفاع مقدس بودم به آن دعوت نمیشوم؛ درعوض کسانی که ۱۰ متر عقبتر از ما در جنگ حرکت میکردند؛ پست و مقام گرفتهاند.» او همچنین با اشاره به رفتاری که با حبیب محبیان در ایران شد، گفت: «اگر نمیخواهید خوانندهای بخواند، چرا به او پیغام میدهید که بیاید و بعد که به کشور میآید، فوت میکند، بعد فاجعهای مانند حبیب رخ میدهد، آن هم برای شخصیتی که سمبل ادب بود.» او ادامه داد: «ما امروز از موسیقی جهان خیلی عقب هستیم. چرا نباید موسیقی صداوسیما و ارکستر سمفونیک بودجه داشته باشد؟ جوانهای ما رفتند تا مردم و هنرمندان به راحتی زندگی کنند.» کویتیپور در بخش دیگری از سخنان به تمجید از بهروز وثوقی پرداخت و گفت: «نمیدانم این بازیگر بزرگ چه گناهی کرده که برای دیدن پدر بیمارش باید تا پشت مرز ایران یعنی ترکیه بیاید و حق نداشته باشد وارد مملکتش شود.»
دیدگاه تان را بنویسید