زندگی مجازی
چرا فیلترینگ شبکههای اجتماعی جواب نداد؟
حضور و فعالیت در شبکههای اجتماعی، قاعدتاً خارجیها که عمده آنها هم فیلتر هستند، به جزو لاینفک زندگی روزمره مردم تبدیل شدهاند و مردم زمان قابل توجهی را در طول روز به وقتگذرانی در این شبکهها اختصاص میدهد. شبکههای اجتماعی در ایران توانستهاند غیبت دیگر ابزارها را پر کنند و نه فقط وسیله ارتباطی افراد با دوستان و خانواده که محلی برای کسبوکار، تبلیغات، برندینگ شرکتی و شخصی، اطلاعرسانی و نشر اخبار و گزارش و ... تبدیل شدهاند.
آزادی نسبی موجود در شبکههای اجتماعی باعث شده است تا مردم که در فضای واقعی با انواع و اقسام محدودیتها مواجه هستند، اقبال بالایی به این شبکهها نشان دهند. در این فضا، اگرچه نیروهای امنیتی و پلیس نیز حضور دارند اما باز هم آزادی در سطوح بسیار بالاتری نسبت به زندگی واقعی در آن جاری است. به همین دلیل مردم با وجود فیلترینگ و سختی تحمیلشده بر کاربران، باز هم از این فضا دست نکشیده و بعد از یک وقفه کوتاهمدت بعد از فیلترینگ، مجدد به این شبکهها رفتوآمد میکنند.
در حالی که شبکههای اجتماعی خارجی توان بالایی در جذب مردم داشتهاند اما شبکههای اجتماعی داخلی توفیقی در این زمینه نداشتهاند و تنها با اجبار توانستهاند برخی مخاطب و کاربر جذب کنند.