شناسه خبر : 10745 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

طرحی برای سلامت روان معلمان

عروس‌هایی که به اعتیاد داماد «بله» می‌گویند

هفته پیش به دو قشر موثر جامعه ایرانی تعلق داشت. دو قشری که از آنان می‌توان به عنوان موتور محرکه توسعه در کشور نام برد. دو قشری که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، حق دارند از وضعیت خود چندان راضی نباشند. هفته پیش رسانه‌ها بخش عمده اخبار خود را به معلمان و کارگران اختصاص داده بودند و آنان نیز تلاش کردند در این روزها بیش از گذشته خواست‌های خود را به گوش مسوولان برسانند.

حمیده حق‌پرست
هفته پیش به دو قشر موثر جامعه ایرانی تعلق داشت. دو قشری که از آنان می‌توان به عنوان موتور محرکه توسعه در کشور نام برد. دو قشری که با توجه به وضعیت اقتصادی کشور، حق دارند از وضعیت خود چندان راضی نباشند. هفته پیش رسانه‌ها بخش عمده اخبار خود را به معلمان و کارگران اختصاص داده بودند و آنان نیز تلاش کردند در این روزها بیش از گذشته خواست‌های خود را به گوش مسوولان برسانند. در حوزه موسیقی نیز شاهد تحرکاتی بودیم، از سویی سیما دست‌کم به بهانه معرفی ارکستر سمفونیک این سازمان، ساز را در معرض دید بینندگان خود قرار داد و از سوی دیگر برای نخستین بار در ایران به موسیقی رپ مجوز داده شد. «ایسنا» در این باره نوشت: «... آلبوم موسیقی کاوه عابدین پس از 10 سال انتظار سرانجام از دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجوز انتشار گرفت. این آلبوم محصول سال 84 است که آن زمان در مرحله شعر و موسیقی مجوز گرفت؛ اما در مرحله آخر از انتشار آن جلوگیری شد.» در هفته پیش بحث سگ‌کشی هنوز در رسانه‌ها داغ بود. کار به آنجا رسید که سیدحسن قاضی‌زاده‌هاشمی وزیر بهداشت هم وارد گود شد و در این باره تاکید کرد: «سگ‌ها مشکل ما نیستند؛ ما امروز گرفتار موش‌ها و بیماری سالک هستیم. ... مساله سگ‌ها جزو وظایف شهرداری‌ها، سازمان دامپزشکی و سازمان محیط‌زیست است و مشکل ما فعلاً شیوع بیماری سالک در ۱۷ استان کشور است. ما فعلاً گرفتار موش‌ها هستیم، اجازه دهید بلایی سر موش‌ها بیاوریم تا حاشیه و مشکل جدیدی را ایجاد نکنند و گربه‌ها و سگ‌ها را به سازمان‌های دیگر بسپاریم. وجود موش‌ها در فاصله ۵۰۰‌متری مناطق مسکونی، مشکل‌ساز است؛ تعداد موش‌های منتقل‌کننده سالک به دلیل افزایش کاشت صیفی‌جات از جمله گوجه‌فرنگی در برخی شهرها و نابسامانی نخاله‌های ساختمانی، افزایش یافته است.» به نظر می‌رسد در این ایام وزش باد نیز به یکی از بلایای طبیعی این سرزمین اضافه ‌شده باشد. در آخر هفته پیش خبرگزاری مهر از وزش باد شدید در پنج استان خبر داد و توصیه کرد افراد از تردد غیرضروری در محورهای مواصلاتی پرهیز کنند. در پایان این بخش هم بد نیست خبری را منتشر کنیم که می‌تواند مایه پز دادن ما در بسیاری از مناطق دنیا باشد. از قرار معلوم رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کردند: «در حال حاضر در کشور ما دسترسی به غذا خوب است و پیش از آنکه نگران رسیدن به غذا باشیم، نگران دریافت کالری بیش از حد برخی مردم از غذا هستیم.» خدا را شکر که مشکل سوءتغذیه هم حل شد.

ایران گنج بزرگ را از آمریکا پس گرفت
۱۰۸ قطعه شیء تاریخی شش ‌هزارساله محوطه باستانی «چغامیش» در خوزستان پس از ۵۱ سال به ایران بازگشتند، اشیایی که توسط موسسه شرق‌شناسی شیکاگو و در سال ۴۲ جهت ادامه تحقیقات از ایران خارج شده بودند و حالا با پیگیری‌های حقوقی ایران در دادگاه لاهه و دادگاه‌های آمریکا، به ایران بازگردانده شدند. روزنامه اعتماد در این‌باره نوشت: «این استرداد اشیای تاریخی، دومین موفقیت حقوقی ایران در بازگرداندن اشیای ایرانی در دولت جدید محسوب می‌شود، چهار ماه پیش نیز اشیای محوطه خوروین بعد از گذشت پنج دهه با تلاش مسوولان سازمان میراث فرهنگی و موفقیت در دادگاه از بلژیک به ایران بازگردانده شده بودند و حالا این برای دومین‌بار است که این موفقیت به دست می‌آید. اما استرداد اشیای تاریخی محوطه چغامیش از موسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگوی آمریکا، علاوه بر مهم بودن این اشیا، از آن جهت دارای اهمیت است که احتمال به نتیجه رسیدن مهم‌ترین پرونده استرداد اشیای تاریخی ایران، یعنی الواح هخامنشی را -که آنها هم در اختیار این موسسه هستند- به‌شدت افزایش می‌دهد، الواحی که تا به ‌حال در سه نوبت بخش‌هایی از آنها به کشور بازگردانده شده‌اند، ولی هنوز قسمت اعظمی از آنها در دست موسسه شرق‌شناسی دانشگاه شیکاگو قرار دارد.»

حاشیه‌های رونی کلمن
بدنساز و قهرمان پرورش اندام سرشناس آمریکایی که برای برگزاری دوره آموزشی به ایران آمده بود از به هم خوردن برنامه‌هایش با لحن زشتی ابراز تاسف کرد. به گزارش سایت شفقنا کلمن ظاهراً قرار بوده پس از بازگشت به کشورش نمایشی برای طرفدارانش در آمریکا ترتیب بدهد که به دلیل جابه‌جا شدن پرواز، برنامه‌اش به هم می‌خورد. همین مساله باعث می‌شود تا او در صفحه اینستاگرام خود با قرار دادن عکسی از رویداد Grand Opening این‌گونه بنویسد: ابتدا از همه هوادارانم که آمده بودند من را ببینند و موفق به این کار نشدند عذرخواهی می‌کنم. آن [...]ها در تهران کاملاً برنامه‌های پرواز من را به هم ریختند. من الان در آمریکا هستم و قطعاً شما را خواهم دید.

طرحی برای سلامت روان معلمان
موضوع تنبیه دانش‌آموزان چنان دغدغه‌ای در سیستم آموزشی کشور به وجود آورد که حسن روحانی، رئیس‌جمهور در آغاز سال تحصیلی 93-92 گفته بود: «تنبیه بدنی دانش‌آموزان با اشد برخورد مواجه خواهد شد.» اما با وجود صحبت‌های رئیس‌جمهور خبر تنبیه در مدارس کشور باز هم به گوش رسید. این روند در برخی از مدارس کشور ادامه داشت و خبرهای مختلف ازجمله تنبیه دانش‌آموزان افغان پاکدشت، مجروح شدن دانش‌آموز دختر ابتدایی که با طناب تنبیه شده بود، تنبیه پسران مدرسه با لوله پولیکا و... منتشر شد. به گزارش روزنامه فرهیختگان حالا مسوولان بهزیستی وارد میدان شده‌اند و برای کم کردن یا پایان دادن به این موضوع، پیشنهاد طرح غربالگری سلامت روان معلمان کشور را ارائه داده‌اند که در صورت موافقت وزارت آموزش و پرورش اجرا خواهد شد. مهدی میرمحمدصادقی، رئیس دفتر مشاوره و روانشناسی سازمان بهزیستی کشور در مورد این طرح می‌گوید: بی‌تردید غربالگری روانی در میان معلمان با توجه به اینکه اگر استرسی داشته باشند این استرس به کودکان جامعه منتقل می‌شود، مورد توجه و پیگیری ما قرار خواهد گرفت.» البته تعدادی از معلمان با اجرای این طرح مخالف هستند و آن را توهین به معلم می‌دانند، اما بسیاری از کارشناسان و نمایندگان مجلس هم موافقت خود را با تست روان بین معلمان اعلام کرده‌اند و بر این باورند که همه افراد جامعه ممکن است دچار مشکلات روانی باشند و موضوع معلم‌ها به‌عنوان افرادی که آینده‌سازان کشور را تربیت می‌کنند، دارای حساسیت بیشتری است.

عروس‌هایی که به اعتیاد داماد «بله» می‌گویند!
خبرگزاری فارس بخش‌هایی از خاطرات یک عاقد را منتشر کرده است. خاطراتی که نشان از عمق چالش‌های جامعه می‌دهد. این عاقد می‌نویسد: «روزی دامادی که تست اعتیادش به شیشه مثبت است و به همراه عروس آمده تا مرا راضی کنند خانواده‌شان از این موضوع مطلع نشوند و حتی عروس حاضر است رضایتش را کتباً بنویسد. وقتی عواقب ازدواج با همسر معتاد به شیشه را به عروس گفتم، هر دو عصبانی و بدون خداحافظی به نشانه اعتراض به عدم ثبت از دفتر خارج شدند.... مادری که آزمایش پسر و عروس آینده‌اش را برای گرفتن وقت آورده و می‌فهمد تست اعتیاد هر دو مثبت است که با بهت از دفتر خارج می‌شود.... خواندن این عقدها با رعایت ضوابط از لحاظ شرعی و قانونی منعی ندارد، اما وقتی به چند ماه آینده زندگی‌شان می‌اندیشم که کشمکش زناشویی از یک سو و فشار خانواده دختر برای جدایی از سوی دیگر ناله و نفرین را حواله من و خانواده‌ام خواهد کرد، ترجیح می‌دهم آمار ثبت ازدواج کمتری داشته باشم به جای آمار زیاد ناله و نفرین!»

توفان‌های شنی هامون مردم را وادار به مهاجرت کرد
هامون مدت‌هاست که به کانون توفان‌های شنی تبدیل شده و روزگار را برای ساکنان منطقه سخت کرده و سایه کوچ اجباری را بر سر آنها انداخته. روزنامه شهروند در این باره می‌نویسد: می‌گویند از وقتی که لب‌های هامون خشک شده و بسترش ترک خورده، شده بلای جان و زندگی مردم منطقه. مردمی که تا چند سال پیش، هامون برکت زندگی‌شان بود و نان‌شان از این تالاب درمی‌آمد، حالا باید خاکش را بخورند و با توفان‌های شنی‌اش سر کنند. سال‌ها خشکی و برخاست شن از بستر تالاب، تاب تحمل را از بسیاری از مردم منطقه گرفته و به گفته رئیس فراکسیون نجات تالاب هامون در مجلس، این توفان‌های شنی باعث مهاجرت تعداد زیادی از مردم منطقه شده‌اند. باقر حسینی نماینده زابل با هشدار نسبت به مهاجرت تعداد زیادی از مردم به دلیل توفان‌های شن برخاسته از این تالاب می‌گوید:‌ «متاسفانه برای رفع این بحران هیچ اقدامی از سوی سازمان محیط‌ زیست انجام نشده و مردم همچنان با این معضل دست ‌و پنجه نرم می‌کنند.» باید دید مسوولان برای این مشکل مردم محروم چه برنامه‌ای تدارک دیده‌اند.

برداشتن ابروی مردانه ممنوع
بعد از نامه‌ای که عده‌ای از مردم قزوین در خصوص ممنوعیت اپیلاسیون کامل در آرایشگاه‌های زنانه این شهر، خطاب به استانداری نوشتند و خواستار ممنوعیت این عمل در قزوین شدند، روزنامه اعتماد نوشت رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه تهران هم از ممنوعیت برداشتن ابرو در مردان سخن گفته است؛ ممنوعیتی که به قول آرایشگران مردانه، ‌«هرچند وقت یک‌بار اتفاق می‌افتد و معمولاً تابستان به تابستان مکرر می‌شود». مصطفی گواهی، رئیس اتحادیه آرایشگران مردانه تاکید کرده است: «سولاریوم، برداشتن زیر ابرو، خالکوبی و تتو در آرایشگاه‌های مردانه ممنوع است و در صورت مشاهده این اقدامات واحدهای متخلف توسط اتحادیه پلمب خواهد شد.»

فقط ۱۷۶ کیلومتر سرعت داشتیم
تنها یک نفر زنده ماند. «آرمین بخشی» تنها بازمانده بی‌ام‌دبلیو فقط از ناحیه آرنج دست راست دچار شکستگی شد تا تنهاترین شاهد تصادف هولناک خودرو دوستش باشد. روزنامه شهروند گفت‌وگویی با او داشته است. در بخشی از این گفت‌وگو آمده است: «...حمیدرضا کمالی، شاهین حسین‌آبادی و حمید چشمه مثل من ساکن کرج بودند. ساعت ۱۰ شب یکشنبه بود که برای معامله خودرو حمیدرضا راهی تهران شدیم. به میدان کاج سعادت‌آباد رفتیم و بعد از تنظیم قرارداد قصد داشتیم دوباره به کرج برگردیم. من در صندلی عقب سمت شاگرد نشسته بودم. سرعت خودرو در قسمت‌های کم‌تردد بزرگراه زیاد بود اما همه ما به رانندگی حمیدرضا اطمینان داشتیم و می‌دانستیم او بیشتر از اینکه نگران جان خودش باشد همیشه مراعات سرنشین‌های خودرواش و مخصوصاً موتورسواران را می‌کرد. در لحظه تصادف هم مطمئن هستم سرعت ما زیاد نبود، دوربین‌های بزرگراه ۹ کیلومتر قبل از محل تصادف سرعت خودرو را ۱۷۶ کیلومتر بر ثانیه ثبت کرده بودند.»

زبان انگلیسی و سیاست آموزش و پرورش!
اخیراً یک مقام مسوول در وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده بود: «برگزاری کلاس‌های آموزش زبان خارجی به صورت فوق‌برنامه در مدارس دوره ابتدایی ممنوع است.» سایت عصر ایران درباره این تصمیم عجیب یادداشتی منتشر کرد. در بخشی از این یادداشت آمده است: «... اکثریت مردم ایران، تمایل جدی دارند که فرزندان‌شان یک زبان خارجی و ترجیحاً «انگلیسی» یاد بگیرند و این، «وظیفه مسلم» وزارت آموزش و پرورش است که ساز و کار اجرایی کردن این مطالبه عیان را فراهم کند... شاید گفته شود که بعد از پایان دوران شش‌ساله دبستان، زبان انگلیسی در مدارس آموزش داده می‌شود و این همان پاسخگویی به مطالبه مردم است. زبان انگلیسی و سیاست نابخردانه آموزش و پرورش! اما واقعیت این است که نظام آموزش زبان انگلیسی در مدارس ایران، عقب‌افتاده‌ترین و ناکارآمدترین شکل ممکن را برای آموزش دانش‌آموزان به کار می‌گیرد و با تاکید صرف بر گرامرمحوری، نهایتاً فارغ‌التحصیلانی را تحویل جامعه می‌دهد که نه می‌توانند به انگلیسی حرف بزنند، نه بنویسند، نه بخوانند و نه حتی بتوانند یک فیلم انگلیسی را تماشا کنند و متوجه شوند! انگلیسی مدارس، فقط به درد تست زدن می‌خورد تا دانش‌آموزان در کنکور رتبه بهتری کسب کنند و دیگر هیچ: «یک اتلاف وقت و سرمایه به معنای واقعی کلمه!»...موکول کردن آموزش زبان خارجی به دوره دبیرستان، چیزی جز سوزاندن فرصت طلایی و تکرار‌نشدنی دوران کودکی نیست و آموزش و پرورش، نه متهم، که «مجرم» این ماجراست.»

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها