یورو میفروشند،دلار کانادا میخرند
در روزهای پایانی هفته دوم جولای همزمان با افزایش قیمت نفت، دلار کانادا نیز در مقابل اکثر ارزهای اصلی اروپایی افزایش ارزش داشت. دلار کانادا با رشد بیشتری در مقابل همتای خود یعنی دلار آمریکا، و ثبت یک رکورد جدید در مقابل یورو بسته شد. افزایش قیمت نفت در پی ترس عرضهکنندگان در ثبت این رکورد بیتاثیر نبود. نفت خام برای تحویل در ماه آگوست با 72 /0 سنت رشد یعنی 84 /0 درصد افزایش به 80 /86 دلار برای هر بشکه رسید. قراردادهای آتی برای نفت خام برنت در روز سیزدهم جولای افزایش یافت و به 101 دلار برای هر بشکه رسید، این افزایش ناشی از اعلام ایالات متحده برای افزایش تحریمها علیه ایران است که باعث نگرانی بازارهای جهانی شده بود. جک اسپیتز مدیر عامل ارز خارجی در بانک ملی اعتقاد دارد که حرکت افزایشی در قیمت نفت بر روی دلار کانادا اثرات زیادی دارد و باعث میشود عرضه دلار آمریکا در مقابل دلار کانادا افزایش یابد. این ویژگی موجب این میشود که زیانهای مبادلات یورو-دلار کانادا نیز جبران شود یعنی در بازار یورو را بفروشند و دلار کانادا بخرند. اسپیتز همچنین افزود از آنجایی که دلار کانادا از اساس قویتری نسبت به این دو ارز برخوردار است، انتظار میرود یورو زیادی در مقابل دلارکانادا بهفروش برسد.
اما در روز پایانی دومین هفته از ماه جاری، بازار معاملات با نرخ برابری هر دلار آمریکا در برابر 0186 /1 دلار کانادا بسته شد. یعنی 17 /98 سنت آمریکا در برابر هر دلار کانادا به خرید و فروش رسید. از طرفی هر دلار کانادا با 58 /80 سنت یورو معاوضه شد. یعنی هر یورو معادل 2410 /1 دلار کانادا بود که این بالاترین سطحی است که یک ارز از زمان خلق یورو یعنی ژانویه 1999 تاکنون داشته است.
آدام کول رئیس استراتژی FX در بازار سرمایه RBC لندن اشاره میکند که دلار کانادا و آمریکا به طور معمول در مقابل سایر ارزهای اصلی همجهت حرکت میکنند؛ زیرا ارتباط نزدیکی بین این دو ارز وجود دارد و این اغلب باعث میشود دلار کانادا به دنبال دلار آمریکا کشیده شود. نگرانی درباره کاهش رشد جهانی، سرمایهگذاران را به خرید دلار آمریکایی تشویق کرد که نتیجه آن دو سال رشد در برابر یورو بود. سهام و کالاهای جهانی نیز با توجه به مشکلات ناحیه یورو با کاهش ارزش مواجه بودند، و رشد آرام اقتصاد جهانی تقاضا برای داراییهای پرریسک را کاهش داد.
اما وضعیت بازار در هفتههای آینده منتظر دادههای جدید سهماهه دوم تولید ناخالص داخلی چین است و به نظر میرسد یکی ازموتورهای رشد اقتصاد جهانی کند شده باشد. همچنین معاملهگران ارز با توجه به تغییرات دلار کانادا خودشان را برای نرخ اعلامی از سوی بانک مرکزی این کشور برای تغییر جهتگیری خودشان آماده میکنند. نظرسنجی رویترز نشان میدهد که انتظار میرود بانک مرکزی کانادا نرخهای بهره را تا سهماهه دوم 2013 ثابت نگه دارد، زیرا کاهش رشد اقتصاد جهانی به چشمانداز داخلی کانادا صدمه میزند و از طرفی قوانین جدید وام مسکن اتاوا در راستای کاهش فشار از روی بانک مرکزی و آرامسازی بازار مسکن این کشور است.