شناسه خبر : 232 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

اسنپ چگونه در بین استارت‌آپ‌های ایرانی رشد کرد؟

تب اسنپ

سفارش تاکسی در شهرهای شلوغ همواره کار سختی بوده است. اگر در خیابان‌های اصلی نباشید با یکسری از مشکلات باید دست و پنجه نرم کنید و اگر در مکان‌های شلوغ باشید باید در انتظار اتمام صف‌های طولانی تاکسی بمانید.

محمدرضا ازلی‌صفت


سفارش تاکسی در شهرهای شلوغ همواره کار سختی بوده است. اگر در خیابان‌های اصلی نباشید با یکسری از مشکلات باید دست و پنجه نرم کنید و اگر در مکان‌های شلوغ باشید باید در انتظار اتمام صف‌های طولانی تاکسی بمانید. وسایل نقلیه عمومی هم بیشتر اوقات شلوغ هستند و استفاده از آنها در مواقعی که عجله دارید امکان‌پذیر نیست. از طرفی بر اساس آمار سال 13۹۴ بیش از ۱۷ میلیون خودرو در ایران تردد داشته‌اند که در شهر شلوغی مانند تهران این تعداد به بیش از چهار میلیون خودرو می‌رسد. این تنها تعداد خودروهای موجود در تهران است و باید ۴۵۰ هزار خودرو را که روزانه به تهران وارد و خارج می‌شوند نیز اضافه کرد. به این نکته نیز باید توجه کرد که بسیاری از این خودروها به صورت تک‌سرنشین در تهران رفت‌وآمد می‌کنند که این نشان از یک ظرفیت خالی و بسیار مهم است. جدای از عرضه و تقاضا در حمل و نقل، بسیاری از افراد برای امرار معاش خود مجبور به داشتن شغل دوم هستند که ساده‌ترین کار برای آنها کار کردن با خودرو شخصی خودشان است. این مقدمه نشان از یک فرصت بسیار مناسب برای مسافران و افراد نیازمند به شغل اول یا دوم دارد.
اما اینترنت و استارت‌آپ‌ها در این میان چه نقشی دارند؟ در طی چند سال گذشته با بهتر شدن ضریب نفوذ اینترنت موبایل در کشور و گسترش تلفن‌های هوشمند، بستر مناسبی برای پیوند دادن مدل کسب و کارهای سنتی با دنیای تکنولوژی فراهم آمد. ممکن است برای خواننده این سوال به وجود آید که اینترنت موبایل و تلفن‌های هوشمند چه رابطه‌ای با حمل و نقل دارد؟ تلفن‌های هوشمند در چند سال اخیر همگی مجهز به جی‌پی‌اس هستند و شما به سادگی می‌توانید مکان جغرافیایی خود را با استفاده از تلفن همراه خود بیابید. وجود این اطلاعات در تلفن همراه به این معنی است که اپلیکیشن‌ها می‌توانند از این اطلاعات برای سرویس‌های خود استفاده کنند. به صورت سنتی یک تاکسی باید به صورت خطی یا سرگردان در شهر به دنبال مسافر باشد که این امر هزینه اضافی را برای راننده دربر خواهد داشت. اگر یک راننده مجهز به تلفن همراه و اینترنت موبایل باشد مکان آن در لحظه قابل محاسبه است از طرف دیگر برای مسافر نیز همین قضیه صادق است. این امکان یک فرصت را در صنعت حمل و نقل به وجود می‌آورد که فرآیند پیدا کردن مسافر را برای تاکسی و پیدا کردن تاکسی را برای مسافر به‌صورت چشمگیری تسهیل می‌کند. اوبر اولین مدل تجاری موفق در این زمینه در سال ۲۰۰۹ این بستر را برای مسافران و راننده‌ها فراهم کرد که بتوانند یکدیگر را به‌صورت خیلی ساده و خودکار پیدا کنند. از آن زمان تاکنون این شرکت در ۶۶ کشور و ۵۰۷ شهر فعالیت‌های خود را گسترش داده است و به یکی از باارزش‌ترین استارت‌آپ‌های دنیا تبدیل شده است. اوبر از بزرگ‌ترین شرکت‌های دنیا در حوزه حمل و نقل است که حتی مالک یک وسیله نقلیه نیست. زیبایی این‌گونه کسب و کارها در مدل کسب و کارشان است زیرا تنها بستر ارتباطی و قالب ارائه و دریافت کالا یا خدمات را فراهم می‌کنند و بقیه کارها به صورت خودجوش از سوی کاربران و ارائه‌دهندگان کالا یا خدمات انجام می‌شود. این‌گونه کسب و کارها قابلیت توسعه و تکرارپذیری زیادی دارند. فعالیت اوبر در ۶۶ کشور و ۵۰۷ شهر دنیا نشان‌دهنده این موضوع است که این کسب و کار توانسته مدل کسب و کار خود را به‌راحتی در کشورهای دیگر نیز استفاده کند و مدل کسب و کار آن راننده‌ها و مسافران را هر روز به یکدیگر متصل می‌کند. این مدل کسب و کار در ایران نیز راه‌اندازی شده و از سال 13۹۳ فعالیت خود را با نام اسنپ (تاکسی‌یاب) آغاز کرده است. اسنپ در حال حاضر به ‌عنوان یکی از موفق‌ترین استارت‌آپ‌های گروه اینترنتی ایران به تازگی از سوی شرکت MTN آفریقای جنوبی سرمایه قابل توجهی برای گسترش فعالیت‌های خود در دیگر شهرهای ایران دریافت کرده است. Techcrunch اعلام کرده است که MTN به تازگی حدود 20 میلیون یورو روی اسنپ و دیگر شرکت‌های گروه اینترنتی ایران سرمایه‌گذاری کرده است. طی دو سال این شرکت به قدری در تهران رشد داشته است که واژه اسنپ وارد دایره لغات مردم شده و سفارش خودرو با عبارت «اسنپ گرفتن» متداول شده است.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها