تاریخ انتشار:
توکلی: «یالثارات» هم حقالله و هم حقالناس را ضایع کرد
ناگفتههای فساد گسترده در خرید دکلهای نفتی
ریاستجمهوری حسن روحانی در هفته پیش وارد چهارمین سال خود شد. به همین مناسبت بسیاری از رسانههای کشور بخشهایی از مطالب خود را به این موضوع اختصاص دادند و کارنامه او و دولتش را از دیدگاههای متفاوت مورد بررسی قرار دادند.
در هفته پیش همچنین وزارت اطلاعات در اطلاعیهای خلاصهای از اقدامات گروهک تروریستی تکفیری موسوم به «توحید و جهاد» را منتشر کرد. طبق این گزارش به دنبال گسترش عقاید سلفیت تکفیری در منطقه غرب کشور، تعدادی از فریبخوردگان در زمستان سال 1387 فعالیت تروریستی خود را معطوف به ایران کردند، به همین دلیل اقدام به تشکیل گروهی تروریستی که بین مردم به نام «گروه ابوبکر» معروف شده بود، کردند و در اولین اقدام خود صبحگاه چهارم اردیبهشت 1388 با استعداد 27 نفر نیرو در قالب دو گروه مجزا به ستاد فرماندهی و یگان ویژه نیروی انتظامی حمله میکنند که منجر به شهادت و زخمیشدن تعدادی از پرسنل نیروی انتظامی میشود. در پی ضربات اولیهای که از سوی تشکیلات اطلاعاتی به گروهک وارد شد، توان انجام عملیات نظامی در سطح وسیع از گروه سلب شد و گروه با جذب عناصر جدید اقدامات تروریستی و ایذایی را دستور کار قرار داد. توزیع شکلات مسموم بین پرسنل نیروی انتظامی، نظامی و قضایی شهر سنندج (خرداد 1388)، سرقت مسلحانه از طلافروشی شهرستان قروه (ربایش و قتل طلافروش، 17 تیر 1388)، حمله مسلحانه به ایستگاه پلیس کلانتری 12 سنندج (22 تیر 88، مجروحشدن سه پلیس)، ترور
مسلحانه و شهادت ماموستا برهان عالی از روحانیون اهل سنت (21 شهریور 1388)، درگیری مسلحانه در محله شریفآباد با پرسنل وزارت اطلاعات (5 مهر 1388، به شهادت رساندن یکی از پرسنل وزارت اطلاعات، یک پاسدار بازنشسته و مجروح کردن یکی دیگر از پرسنل وزارت. در این درگیری سه تن از تروریستها به هلاکت رسیدند)، درگیری مسلحانه در شهر همدان که منجر به شهادت یکی از پرسنل وزارت اطلاعات شد (22 خرداد 1389)، درگیری با نیروهای وزارت اطلاعات که منجر به کشته شدن دو تروریست شد (27 آبان 1392)، به شهادت رساندن چهار نفر از محیطبانان محیطزیست استان کردستان (13 اسفند 1389) و... ازجمله اقدامات تروریستی این گروه تکفیری بوده است. لازم به ذکر است تعداد 102 نفر از عناصر و هواداران گروهک تروریستی-تکفیری «توحید و جهاد» شناسایی شدند و مورد پیگرد اطلاعاتی و عملیاتی و قضایی قرار گرفتند که از این افراد تعدادی در درگیری مسلحانه با نیروهای انتظامی و امنیتی به هلاکت رسیدند و تعدادی دستگیر شدند که برخی از آنها محکوم به اعدام و تعدادی نیز به حبس محکوم شدند.
توکلی: «یالثارات» هم حقالله و هم حقالناس را ضایع کرد
اولین اختـلافنظر کمیسیـون فـرهنگی مجلس دهم با توهین هفتهنامه یالثارات به هنرمندان خود را نشان داد؛ گرچه این هفتهنامه در تیتر گزارش خود به هنرمندان حاضر در «جشن حافظ» توهین کرد اما گروه اصولگرای کمیسیون فرهنگی مجلس بدون انتقاد به این توهین به دنبال احضار علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هستند. به اعتقاد آنان جنتی باید به خاطر هنجارشکنی در جشن حافظ به مجلس پاسخگو باشد. این طیف اما در مقابل گزارش هفتهنامه یالثارات واکنشی نشان ندادند و سکوت کردهاند. از دیگر سو احمد توکلی در مطلبی که در کانال تلگرامی خود نوشت به شدت از مسوولان هفتهنامه یالثارات انتقاد کرد. نماینده اصولگرای پیشین مجلس در کانال تلگرامی خود نوشت: «این تیتر حد شرعی دارد؛ چون هم حقالله را ضایع کرد و هم حقالناس.»
به گزارش «اعتماد» او با بیان اینکه «حقالناس گناهی است که خداوند از آن نمیگذرد مگر صاحب حق بگذرد»، تصریح کرده است: «علاوهبر این، با توجه به اینکه نسبتدهندگان، خود را حزبالله مینامند گناهشان به آبروی دین و متدینان آسیب زده است. همچنین چون از موضع انقلاب مرتکب این خطای بزرگ شدهاند، حق انقلاب هم ضایع شده است. اینان نخست باید به فکر نجات خود از آتش جهنم باشند، بعد به اصلاح دیگران بیندیشند.» «جشن حافظ» جشنی است که توسط نشریه سینمایی دنیای تصویر و با مدیریت علی معلم برگزار میشود و در آن از سینماگرانی که در یک سال گذشته اثر شاخصی داشتهاند، تقدیر میشود. هفتهنامه یالثارات پس از برگزاری این جشن، تصاویر برخی از هنرپیشهها و همسران آنها را منتشر کرد و مستقیماً به آنها با لفظ تندی اهانت کرد. این نشریه با دستور هیات نظارت بر مطبوعات لغو امتیاز شد، اما روز چهارشنبه با توجه به دستور دادگاه دوباره روی دکه قرار گرفت.
حسن عباسی بازداشت شد
حسن عباسی با شکایت ارتش جمهوری اسلامی ایران و با حکم بازپرس دادسرای نظامی بازداشت شد. به گزارش «انتخاب»، سایت اندیشکده یقین که ریاست آن برعهده حسن عباسی است، خبر این بازداشت را منتشر کرده است. براساس این گزارش، ارتش به دلیل سخنان تند عباسی علیه این نهاد نظامی، از او شکایت کرده بود. طی هفتههای اخیر، واکنشهای متعددی نسبت به این اظهارات ایراد شده بود و حتی ارتش و سپاه نیز، چند بار این سخنان را محکوم کردند. علی مطهری نایبرئیس مجلس در واکنش به سخنان عباسی با تاکید بر ضرورت پرهیز از تضعیف ارتش گفت: «عدم ورود ارتش به حوزه سیاست و اقتصاد نقطه قوت آن محسوب میشود، نه نقطه ضعف... عباسی در سخنانش بیتفاوتی ارتش نسبت به برخی مسائل سیاسی و اقتصادی را یک نقص و ایراد برای ارتش برشمرده در حالی که اتفاقاً این نقطه قوت ارتش است که صرفاً کار تخصصی خودش را انجام میدهد و وارد حوزه سیاست و اقتصاد نمیشود.» نایبرئیس دوم مجلس اضافه کرد: «اجتماع نیروی نظامی با قدرت اقتصادی و سیاسی و همچنین قدرت رسانهای باعث میشود یک نهاد نظامی بهتدریج تبدیل به یک حزب قدرتمند سیاسی شود و این میتواند برای آینده کشور مخاطراتی ایجاد کند.»
نماینده تهران در مجلس با بیان اینکه ارتش وظیفهای که به او محول شده است را بهخوبی انجام میدهد، تاکید کرد: «به اعتقاد من ارتش کار درستی انجام میدهد که وارد حوزههای غیرمرتبط نمیشود.» پس از این واکنشها، حسن عباسی نامهای عذرخواهی خطاب به ارتش نوشت. با این حال با شکایت ارتش، عباسی روز چهارشنبه به دادگاه رفت و در آنجا با حکم دستگاه قضایی بازداشت شد.
میخواستند روحانی و عارف را هم ردصلاحیت کنند؟
هفته پیش علی شکوریراد، دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران در گفتوگویی با «اعتماد» درباره فرآیند انتخاب حسن روحانی به عنوان گزینه اصلاحطلبان در انتخابات 1392 گفت: عدهای که از ابتدا نظرشان این بود که در انتخابات ریاستجمهوری شرکت نکنیم، میگفتند کاندیدای شما تایید نمیشود و اگر هم تایید شود نمیگذارند رای بیاورد یا به تعبیری اگر رای هم بیاورد و خوانده شود، نمیگذارند کار کند. وی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: «صبر کردیم و در لحظه آخر آقای هاشمی ثبتنام کرد و یک موج امیدی ایجاد کرد. گفتیم آقای هاشمی تایید میشود و ما یک کاندیدا خواهیم داشت. آقای هاشمی رد صلاحیت شد. البته نه فقط آقای هاشمی، بعدها شنیده شد که ابتدائاً قصد رد صلاحیت عارف و روحانی را داشتهاند اما بعداً برای آنکه خیلی بار سیاسی منفی ردصلاحیت آقای هاشمی زیاد نشود، صلاحیت این دو نفر تایید شد.»
حمله به علی مطهری در بهشهر شایعه یا واقعیت؟
در روزهای میانی هفته پیش خبری روی خروجی یکی از خبرگزاریها قرار گرفت مبنی بر اینکه سفر علی مطهری نایبرئیس مجلس به بهشهر به دلیل حمله برخی معترضان به اتومبیل حامل وی نیمهتمام ماند. بر اساس خبر این خبرگزاری، مطهری در جریان این سفر، از منطقه تاریخی و گردشگری عباسآباد بهشهر بازدید کرد و قرار بود شب را در بهشهر سپری کند اما برخی معترضان با حمله به اتومبیل حامل این نماینده مجلس باعث شدند تا به تهران برگردد. به گزارش «شرق» فرمانداری بهشهر در این باره اعلام کرد: در جریان سفر علی مطهری به بهشهر هیچ تعرضی به وی انجام نشده است. علی مطهری در نماز ظهر و عصر که به همت سپاه ناحیه بهشهر در پارک پاک عباسآباد برپا شده بود شرکت و از عملکرد فرهنگی این نهاد هم تشکر کرد حتی پس از نماز تعدادی از بسیجیان حاضر در این مراسم از نایبرئیس مجلس درخواست کردند برای تجهیز این مکان کمک کند که این نماینده خانه ملت برای تحقق این خواسته با مسوولان منابع طبیعی کشور تماس تلفنی برقرار کرد. مطهری نیز در گفتوگو با «ایرنا» خبر حمله را تکذیب کرد.
ناگفتههای فساد گسترده در خرید دکلهای نفتی
ابوالقاسم رحمانی مدیرعامل شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی در گفتوگو با «ایران» به زوایای دیگری از دکلهای گمشده پرداخت. او گفت: خرید بیهوده دو میلیارد دلار دکل و پاداش 127 میلیوندرهمی بدون توجیه به دو مدیر از جمله تخلفات رخداده دولت گذشته در این پرونده است. کسانی که عقیده دارند برجام تاثیری بر کشور نداشته باید توجه کنند که کمترین اثر برجام همین کاهش رانت و دلالیهاست. ما در زمان تحریم ٨٧ میلیون دلار بابت دکلی که به کشور نیامد پول دادیم. یکی از تخلفها خرید ٣٠ دکل حفاری از چین بوده است. دکلهایی که در داخل کشور هیچ نیازی به آن وجود نداشت اما به بهانه تحریمها و طی یک رفتار هیجانی با قیمتی گزاف خریده شد. این قراردادها بیشباهت به پرونده دکل گمشده فورچونا نیستند. این دکلها را بسیار گران خریدهایم و هنوز هم تحویل نگرفتهایم اما در صورت تحویل یا عدم تحویل آن ضرر خواهیم کرد. اگر تحویل نگیریم این معامله آثار سوء بینالمللی نیز به همراه خواهد داشت اما این دکلها هیچ کمکی به فعالیتهای شرکت نمیکند و اکنون نمیدانیم چه واکنشی به این قرارداد نشان دهیم. شرکت تاسیسات دریایی درخارج ایران دو شرکت را به ثبت رسانده
بود تا در اوج تحریم به فعالیت شرکت کمک کند اما مدیران عامل این شرکتها در سایه همین تحریمها پاداشهای بدون توجیه و کلانی را به خود اختصاص دادند و آنها اکنون بدون هیچ مشکلی فعالیت دارند. یکی از آنها ٦٧ میلیون درهم و مدیرعامل شرکت دیگر ٦٠ میلیون درهم به صورت غیرقابل توجیه پاداش دریافت کردند. هر دو مدیر متخلف از شخصیتهای شناختهشده کشور هستند.
400 میلیون دلار طلب ایران بود
روزنامه «والاستریت ژورنال» آمریکا در گزارشی ادعا کرد دولت اوباما در جریان آزادی زندانیان آمریکایی که در ایران بودند، به ایران پول پرداخت کرده است. رقم این پرداخت 400 میلیون دلار پول نقد عنوان شده که از طریق هوایی به ایران تحویل داده شده است. این در حالی است که آمریکاییها پیش از این منکر چنین اتفاقی شده بودند و حالا «والاستریت ژورنال» در گزارش خود خلاف ادعای گذشته را مطرح کرده است. به گفته این روزنامه، مبلغ 400 میلیون دلار در ارتباط با آزادی چهار زندانی آمریکایی به ایران داده شده است و این میزان پول نقد به صورت یورو، فرانک سوئیس و دیگر پولهای رایج دنیا در اختیار ایران قرار گرفته است و واشنگتن این اسکناسها را از بانکهای مرکزی در هلند و سوئیس تهیه کرده است. به گزارش انتخاب «والاستریت ژورنال» در ادامه گزارش خود نوشت: «این پول بخش اول از توافقی است که دولت اوباما برای حل یک مناقصه قدیمی با ایران بر سر قرارداد فروش سلاح به تهران پیش از انقلاب اسلامی سال 1979 به آن دست یافته بودند. واشنگتن پس از وقوع انقلاب از اجرای این قرارداد سر باز زده و تسلیحات مورد نظر را با وجود دریافت پول آن، به ایران ارسال نکرده
بود.» باراک اوباما یک روز پس از اجرایی شدن توافق هستهای گفت: «با اجرای توافق هستهای، زندانیان نیز آزاد شدهاند. اکنون زمان مناسبی بود تا این مساله نیز حل شود.» البته رئیسجمهوری آمریکا هیچ اشارهای به پرداخت 400 میلیون دلار به ایران در ازای آزادی این زندانیان نکرد.
دیدگاه تان را بنویسید