تاریخ انتشار:
بستن در به روی مهاجران آمریکا را امنتر نمیکند
عیب کوچک غریبهها
دونالد ترامپ در حال امضای دستور اجرایی به نام «حفاظت از ملت در برابر ورود تروریست خارجی به داخل ایالات متحده» با فخرفروشی گفت: «این کاری بزرگ است.»
دونالد ترامپ در حال امضای دستور اجرایی به نام «حفاظت از ملت در برابر ورود تروریست خارجی به داخل ایالات متحده» با فخرفروشی گفت: «این کاری بزرگ است.» این دستور ورود شهروندان هفت کشور اکثراً مسلمان (عراق، ایران، سوریه، یمن، سودان، لیبی و سومالی) را به مدت 90 روز به حال تعلیق درمیآورد؛ پذیرش پناهندگی را به مدت 120 روز متوقف میکند؛ و برای مدت نامعین ورود پناهندگان سوری را ممنوع میکند.
به نظر نمیرسد این دستور آمریکا را چندان امنتر کند، بلکه با ایجاد تنفر به طور غیرمستقیم نتیجه معکوس دارد. تروریسم تهدیدی برای آمریکاست. بعضی از این هفت کشور که هدف ممنوعیت آقای ترامپ قرار گرفتند علیه جهادگرایی داعش و القاعده میجنگند، و به همین دلیل در دولت آقای اوباما محدودیت ویزا برای آنها انجام شد. طبق گفتههای چارلز کورزمان از دانشگاه کارولینای شمالی، 23 درصد از آمریکاییهای مسلمان که با افراطگرایی خشونتآمیز مرتبط بودهاند از سال 2001 ارتباطات خانوادگی با آن کشورها داشتند. با وجود این در دهه گذشته تعداد کمی حمله تروریستی توسط خارجیها در آمریکا انجام شد، که در هیچکدام از آنها شهروندان این کشورها دخالت نداشتند. و هیچ کشتاری در آمریکا توسط تروریستهایی که با خانوادههایشان در آن کشورها ارتباط دارند انجام نشد. طبق گزارش اتاق فکر نیو آمریکا (New America) 12 اقدام مرگبار تروریستی که از 11 سپتامبر 2001 توسط مسلمانان در خاک آمریکا انجام شده توسط شهروندان آمریکا یا ساکنان قانونی آن بوده است. قاتلان حمله 11 سپتامبر از عربستان سعودی، امارت، مصر و لبنان بودند که هیچکدام شامل این ممنوعیت نمیشوند. به ویژه
احتمال ندارد که پناهندگان تهدیدی باشند. از میان تقریباً 3 /3 میلیون پناهنده پذیرفتهشده در آمریکا از سال 1975 تا 2015، تنها 20 نفر اقدام به حمله تروریستی کردهاند.
طبق گزارش اتاق فکر موسسه کاتو (Cato) در آن حملات سه آمریکایی کشته شدند. پناهندگان سوری که پذیرش به آمریکا را کسب کردهاند، و بیشترشان زن و کودک هستند، باید وضعیت خود را به تایید آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد برسانند، و فرآیند طولانی کنترل را بیشتر در اردوگاههای ترکیه، لبنان یا اردن بگذرانند. در سال 2011 تنها 23 پناهنده سوری تحت این آزمون قرار گرفتند؛ تا سال 2014 این تعداد به 249 نفر رسید. در سال 2015، با شدت گرفتن جنگ در سوریه و با پذیرش صدها هزار پناهجو در اروپا، این تعداد به 2192 نفر رسید، و سال گذشته 15479 نفر از 85 هزار پناهنده پذیرفتهشده به آمریکا از سوریه آمده بودند (از کل آن تعداد 46 درصد مسلمان و 44 درصد
مسیحی بودند). آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد برآورد میکند که حدود 20 هزار پناهنده اکنون تحت تاثیر اقدامات آقای ترامپ قرار میگیرند.
اگرچه اثر محافظتی آن ممکن است حداقلی باشد، اما احتمال دارد این فرمان اجرایی تنفر را در میان مسلمانان جوان رادیکال درون آمریکا و کشورهایی که تاکنون تحت این ممنوعیت قرار نگرفتهاند، شعلهور سازد. همچنین ممکن است نیروهای آمریکایی را در خاورمیانه، از جمله هزاران نیروی مستقر در عراق و سوریه که با داعش میجنگند، به خطر اندازد.
منبع: اکونومیست
منبع: اکونومیست
دیدگاه تان را بنویسید