تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
«مر قانون» رعایت شدهاست؟
نوشت: دو بند -اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه- را میتوان دو گونه تفسیر کرد: تفسیر به رای و تفسیر بر اساس نص صریح. در تفسیر حقوقی اعتقاد را نمیتوان کاوش کرد چرا که طبق اصل 23 قانون اساسی، «تفتیش عقاید ممنوع است». به همین خاطر است که بلافاصله بعد از کلمه اعتقاد، قید «التزام عملی» به اسلام و نظام جمهوری اسلامی، مطرح شده است تا پایبندی به وظایف و تکالیف دینی و قانونی ملاکی بر التزام و اعتقاد باشد. برای بند دوم نیز به صرف «ابراز» وفاداری بسنده شده و کسی که این دو مورد را ابراز کند طبق «مر قانون» حائز شرایط است.
مواهب تجدیدنظر در ردصلاحیتها
نوشت: ایراد عدم اعتقاد و التزام عملی به نظام و اسلام به بسیاری از نیروهای سیاسی و مدیران کشور، توجیهپذیر نیست. تحمل این اتهام برای کسی مانند نگارنده که چهار بار برای تاسیس، استقرار و تحکیم این نظام دستگیر و زندانی شده و شش سال در حبس خانگی در انگلیس مانده و برای عدم استرداد خود به آمریکا مبارزه کرده تا به ایران بازگردد و اولین پیروزی ایران بر آمریکا را در صحنه جهانی رقم بزند؛ بهمراتب سختتر است... یقین دارم بسیاری از داوطلبانی که با عناوین عدم صلاحیت یا عدم احراز صلاحیت مواجه شدهاند دارای سوابق درخشانتری از نگارنده هستند و میدانم مسوولان به موقعیت خطیر کشور و منطقه توجه دارند... لذا تجدیدنظر در ردصلاحیتها مانع شکلگیری رقابت کمرنگ خواهد شد.
من میگویم شرکت گسترده در انتخابات
به قلم صادق زیباکلام نوشت: اصراری نداشته باشیم که اصلاحطلبان فعلی به مجلس راه یابند و تصور نکنیم که اگر آنها نباشند متوقف شدهایم. اصلاحات از میان خیل عظیم جوانان دهه ۶۰ و ۷۰ رهبران فردایش را تامین خواهد کرد. این یک پروسه تاریخی است که با رد صلاحیت نمیتوان جلوی آن را گرفت. بیاییم کاری را که در انتخابات ۹۲ بعد از ردصلاحیت آقای هاشمی کردیم و با بهمنی که با ۱۹ میلیون رای به آقای روحانی بهراه انداختیم و اصولگرایان را کیش و مات کردیم، بار دیگر در هفتم اسفند تکرار کرده و با رای به کاندیداهای مورد تایید رهبری اصلاحات نشان دهیم که پایمال کردن حقوق اولیه شهروندی در قالب رد صلاحیتها چقدر بر عزم ما در پیشبرد اصلاحات افزوده است.
نقدی بر سخنان رئیسجمهور
نوشت: 1- رئیسجمهور از کجا میداند یک جناح در بررسی صلاحیتها حذف شده است؟ آنچه در مطبوعات و رسانههای آنها مطرح شده، تعدادش از انگشتان دو دست کمتر است. ۲- جناح موردنظر رئیسجمهور که معتقد است حذف شده برای هر کرسی چند نفر نامزد میخواهد معرفی کند؟ اگر بیش از یک نفر بخواهد مطرح کند از عقلانیت سیاسی به دور است چون این رویکرد، خودزنی است. اگر بخواهد برای هر کرسی یک نفر را معرفی کند که به اندازه کافی فرد برای معرفی و وقت برای حضور دارند. ۳- سرنوشت مجلس را رای ملت تعیین میکند. ممکن است به یک جناح رای دهند، ممکن است به هر دو جناح به میزان اقلیت و اکثریت رای دهند. پس متهم کردن شورای نگهبان، صحیح نیست.
دیدگاه تان را بنویسید