تاریخ انتشار:
جبهه سوم اصولگرایی وارد میشود
معرکهگیری ناکام در مجلس
در مجلس قبل روحالله حسینیان با تهدید علیاکبر صالحی به دفن او در قلب راکتور آبسنگین اراک تلاش میکرد برجام را بینتیجه نشان دهد و این بار کریمیقدوسی. مرد پایداریچی مجلس چند روزی معرکهای را علیه محمدجواد ظریف راهانداخت و با انتشار متن اظهارات محرمانه ظریف سعی کرد نشان دهد ظریف به اشتباهی بودن برجام اعتراف کرده است.
در مجلس قبل روحالله حسینیان با تهدید علیاکبر صالحی به دفن او در قلب راکتور آبسنگین اراک تلاش میکرد برجام را بینتیجه نشان دهد و این بار کریمیقدوسی. مرد پایداریچی مجلس چند روزی معرکهای را علیه محمدجواد ظریف راهانداخت و با انتشار متن اظهارات محرمانه ظریف سعی کرد نشان دهد ظریف به اشتباهی بودن برجام اعتراف کرده است.
رسانههایی چون کیهان و جوان و وطنامروز هم در تیتر یک خود به نقل از ظریف نوشتند که در ماجرای برجام اشتباه کرده و نباید به این بابا (جان کری) اعتماد میکرده است. اما معرکه جواد کریمیقدوسی با حواشی بسیار همراه بود اگرچه انتهای این معرکه به نفع کریمیقدوسی تمام نشد. آنطور که اعتماد نوشت نماینده اصولگرای مشهد ابتدا بخشی از سخنان محرمانه ظریف در کمیسیون امنیت ملی را رسانهای کرد. بعد از آن از برخی خبرنگاران دعوت کرد برای شنیدن این فایل صوتی و تایید ادعایش به کمیسیون امنیت ملی بروند. اما کریمیقدوسی و خبرنگاران در ساعت یک بعدازظهر با در بسته کمیسیون امنیت ملی مواجه شدند. تماسهای کریمیقدوسی برای تماس با رئیس کمیسیون بینتیجه ماند و خبرنگاران دست خالی بازگشتند. اما کریمیقدوسی قول داد خودش فایل صوتی را پیاده کند و آن را در اختیار خبرنگاران قرار دهد. تا با این کار هم ابراز ندامت ظریف از برجام را رسانهای کند و هم وجه محرمانه بودن فایل را رعایت کرده باشد. آنچه کریمیقدوسی از سخنان ظریف منتشر کرد حاوی مطالب زیر بود: «بر اساس توافقی که با آقای کری کردم، من الان عرض میکنم، بیرون نمیگویم اما خدمت شما میگویم. من
اشتباه کردم، بر اساس توافقی که کردیم، ما استراتژی خود را کنار گذاشتیم و بر مبنای آن توافق آمدیم آن را اعلام کردیم که تبدیل شد به موضع جمهوری اسلامی، من این را میپذیرم. من اشتباه کردم. عرض کنم خدمتتان ولی ما این کار را کردیم.» در جای دیگری هم گفته: «این قضیه ماوقع بحث تمدید تحریمهاست که چرا تحریمها تمدید شد. یعنی ما با صحبتی که با آقای کری کردیم و قولی که آقای کری داد، یک موضع علنی گرفتیم. من اشتباه کردم. رسماً ما نمیبایستی بر اساس حرف این بابا -یعنی کری- عمل میکردیم. ما باید بر اساس همان استراتژی که تعیین کرده بودیم، که باید کنگره را حذف میکردیم، در هشت سال اول بر اساس آن عمل میکردیم. من هیچ اجباری نداشتم.» به گزارش شرق انتشار این سخنان موجی از واکنشها را در مجلس به راه انداخت و اولین این موج نارضایتی اعضای کمیسیون امنیت ملی بود. چرا که به گفته علاالدین بروجردی انتشار مطالب محرمانه به تعامل کمیسیون امنیت ملی و وزارت امور خارجه خدشه وارد میکند. وزارت خارجه متن منتشرشده از سوی نماینده مشهد را «کاملاً نادرست، مخدوش و گزینشی»، «تنظیمشده به منظور بهرهبرداریهای خاص» و «ناروا و دور از شئون اخلاقی»
دانست. مصطفی کواکبیان هم در واکنش به این اقدام سخنان کریمیقدوسی را تحریفشده خواند و گفت: «دکتر ظریف در آن جلسه گفتند که درباره تحریمهای ایسا اشتباه کردم که فکر کردم آقای جان کری اجازه تایید آن از سوی کنگره را نمیدهد اما این مطالب به گونهای منتشر شد که گویا آقای ظریف اقدامات خود درباره کل برجام را اشتباه خوانده است.» عضو کمیسیون امنیت ملی افزود: «این رفتار واقعاً تحریف سخنان وزیر امور خارجه است.» بهروز نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس هم گفت: آقای ظریف درباره یکی از موضوعات گفتند که ما سه استراتژی داشتیم که اگر استراتژی شماره یک را انجام میدادیم بهتر بود. من در این زمینه اشتباه کردم. نه اینکه روی کل موضوع برجام اشتباه کرده باشد. علی لاریجانی اما با سخنانی این بحث را در مجلس پایان داد و گفت: وزیر امور خارجه از موضوعات مطرحشده درباره یک موضوع اعلام نظر کرد و نهتمام برجام. در نهایت این ماجرا با دیدار رئیس و اعضای این کمیسیون با وزیر خارجه خاتمه پیدا کرد. اردشیر نوریان، نماینده فراکسیون امید در گفتوگو با ایلنا درباره تصمیم احتمالی کمیسیون امنیت برای برخورد با کریمیقدوسی گفت: نظر دوستان این است که بنا بر
آییننامه داخلی مجلس این موضوع توسط هیات نظارت بر رفتار نمایندگان بررسی شود و کمیسیون امنیت نیز از این هیات درخواست دارد که تکلیف قانونی خود را در این مورد عملی کند و در صورتی که هیات نظارت به این نتیجه رسید که اقدام آقای کریمیقدوسی خارج از حیطه وظایف نمایندگی بوده برخورد قانونی با آن صورت گیرد. به گزارش ایران کریمیقدوسی چند روزی در میان خبرنگاران دیده نشده و قید حضور در بین خبرنگاران و پاسخ دادن به تماسهای تلفنیاش را زد.
قرار نبود برجام، آمریکا را به دوست تبدیل کند
گویا قرار است برجام و ماجراهایش تا مدتها در لیست اخبار سیاسی باشند. اخیراً محمدعلی نجفی در همایش رفاه و منزلت اجتماعی معلم که در اراک برگزار شد به ایراد سخنانی تند و تیز پرداخته و یکتنه از همه دستاوردهای دولت و البته برجام دفاع کرده است. آنطور که خبرگزاریها منتشر کردهاند نجفی گفته وقتی به این میاندیشم که اگر برجام اتفاق نیفتاده و توافق نشده بود، تنم میلرزد، اولاند در یک دیدار خصوصی صراحتاً گفت در مورد حمله به ایران به توافق رسیده بودیم و تنها اختلاف بر سر زمان و گستره حمله بود که به نتیجه نرسیده بود که فکر میکردم این را تنها در دیدار خصوصی میگوید اما در پایان نشست و وقتی بیرون آمدند در مصاحبه مطبوعاتی مشترک، باز سربسته اعلام کرد. وی با انتقاد از منتقدان دولت گفته تا قبل از توافق برجام روحیه ناامیدی به جامعه میدمیدند که مگر میتوانیم با شش کشور بزرگ دنیا پای میز مذاکره بنشینیم و بعد از توافق میگفتند پس نتیجه برجام چه شد؟ به عنوان مثال بلافاصله پس از برجام منتقدان تیتر زدند چرا سوئیفت باز نشده است ولی بعد از باز شدن سوئیفت حتی یک بار تیتر نزدند که سوئیفت باز شده است. وی گفته در برجام قرار نبود
دشمنی مثل آمریکا را به دوست تبدیل کنیم چراکه این کشور دست از دشمنی با انقلاب اسلامی برنداشته است ولی دیدیم با برجام کار تیم دیپلماسی تا آنجا پیش رفت که تمامی قطعنامههای شورای امنیت نقض شد. قبل از برجام در کشورهای اروپایی بنزین به هواپیماهای ما نمیفروختند و مثلاً هواپیمای ما مجبور بود از لندن بلند شود و در کشور ثالثی فرود آید و در آنجا بنزین و سوخت تهیه کند.
ورود فرااصولگرایان به کارزار انتخابات
هرچه به زمان انتخابات دولت دوازدهم نزدیکتر میشویم اخبار احزاب و گروههای سیاسی هم مهمتر میشود. در هفته گذشته «جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی» با عنوان جریانی فرااصولگرا اعلام موجودیت کرد. خبری که روزنامه آفتاب یزد آن را تولد قل دوم جبهه پایداری تعبیر کرد و اعتماد آن را جریان سوم اصولگرایی دانسته است.
اما اعضای این جریان قابل توجهاند؛ یحیی آلاسحاق، عضو سابق هیات موتلفه و از دوستان سابق احمدینژاد که در انتخابات مجلس در لیست 30نفره اصولگرایان تهران جای داشت؛ مرضیه وحیددستجردی که وزیر بهداشت برکنارشده بهداشت دولت سابق و یکی از اعضای لیست 30نفره اصولگرایان در سال 94 بود. مهدی چمران، رئیس شورای اسلامی شهر تهران؛ حمیدرضا حاجیبابایی، وزیر آموزش و پرورش احمدینژاد و عضو جبهه یکتا؛ نادر طالبزاده مستندساز اصولگرای تلویزیون و از موسسان شبکه افق؛ علیرضا مرندی، نماینده دوره نهم مجلس و از وزرای سابق؛ مهدی محمدی از چهرههای رسانهای منتقد دولت روحانی؛ رضا روستاآزاد که در دوران سرپرستی دانشگاه شریف آرزو کرده بود در کرهای دیگر نماز جماعت بخواند و محمدحسین رحیمیان روحانی جناح راست. این جریان در بیانیه خود تاکید کردهاند «این مجمع که برخاسته از متن نیروهای مومن و انقلابی سراسر کشور است، با توجه به انتخابات پیشِرو که با عنایت به شرایط کشور، بسیار مهم و سرنوشتساز خواهد بود، در فرآیندی مشارکتی و مبتنی بر مردمسالاری، خطمشی سیاسی و اهداف و برنامههای جبهه را معین و اعلام خواهد کرد.» مرضیه وحیددستجردی در گفتوگو با
اعتماد در توضیح علت تاسیس این جبهه سیاسی گفته: اوضاع کشور و نارضایتیهای مردم ما را به این سمت کشاند چون مردم به ما میگفتند صدای ما را برسانید. ما صدایشان را چگونه باید برسانیم؟ همین بود که تصمیم به تشکیل جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی گرفتیم. این جریان تمام تلاشش را برای خدمت به مردم میکند. ما نمیخواهیم پدرخوانده و آقابالاسر مردم شویم. آنطور که دستجردی خبر داده احتمالاً این جبهه کاندیدایی برای انتخابات ندارد اما هنوز هم تصمیم نگرفته که از کدام کاندیدا و حزب حمایت خواهد کرد.
شکاف در اعتماد ملی
ماجرای دو استعفا در حزب اعتماد ملی هم در هفته گذشته خبرساز شد؛ یکی استعفای دبیرکل حزب اعتماد ملی و دیگری استعفای رسول منتجبنیا، قائممقام حزب اعتماد ملی. به گزارش شرق خبر استعفای منتجبنیا را محمدصادق جوادیحصار، از اعضای شورای مرکزی حزب، اعلام کرد. حصار به فحوای استعفای منتجبنیا اشاره کرد و گفت: «در نامه بیان شده گروهی در حزب شکل گرفته و میخواهند از دبیرکل، قائممقام و منشور حزب عبور و حزب را از ماهیت خود دور و آن را به حیاط خلوت برخی احزاب دیگر تبدیل کنند که این واقعیت ندارد. منتجبنیا معتقد بود در شورایعالی سیاستگذاری اصلاحطلبان جایی برای احزاب دیده نشده و اگر ما بخواهیم در آن مجموعه قرار بگیریم، شأن و جایگاه حزب رعایت نخواهد شد و دستاوردی نخواهد داشت و باید تاوان تصمیم دیگران را بدهیم. من خدمت رئیس دولت اصلاحات رسیدم که انتقادات احزاب را در شورایعالی اصلاحطلبان اعمال و رفع نقص کنند که تلاشهایی صورت گرفته است.»
ایران نوشت: علیاکبر ترکان از پشت پرده تلاشها برای ناکامی برجام خبر داد. وی گفته تحریمها باعث شد همه دلالانی که همه کوشش دستگاههای اطلاعاتی و امنیتی و اجرایی، بیرون کردن آنان بود، یکی یکی از پنجره وارد شوند. این روزها عدهای اصرار دارند ثابت کنند که برجام ناکارآمد بوده و شکست خورده است. اما بدانید دشمنان ما از برجام و لغو تحریمهای بینالمللی عصبانی هستند. آنان چهبسا علاقهمند هستند که این وضعیت به هم بخورد و بار دیگر تحریمها برقرار شده و به ملت ایران اعمال فشار شود، اما ترجیح میدهند این اتفاق به گونهای بیفتد که ایران عامل نقض برجام قلمداد شود. در سطح بینالمللی ذینفعان علاقهمند هستند شرایط به آن دوره برگردد. به عبارت دیگر برندگان تحریم تلاش میکنند برجام ناکام بماند. کشوری که به صورت انحصاری به ایران کالا میفروخت، آیا از ایجاد شرایط رقابتی خوشحال است؟ یا اینکه ترجیح میدهد همچنان انحصاری باشد؟ وقتی میخواستیم پول خود را تبدیل یا منتقل کنیم، عدهای در شبکههای بینالمللی گاه 10 تا 12 درصد از پول نقد ما برمیداشتند تا پول ما را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل کنند. چه کسبوکاری از این پولسازتر است؟
وقتی آدم این را میشنود، از داخل آتش میگیرد که چرا این ستمها بر ملت ایران تحمیل میشود. عدهای با تحریمها منافع کشور را غارت کردند. وی گفت: بعید میدانم مخالفان برجام ندانند در دوران تحریم بر ما چه گذشته است.
دیدگاه تان را بنویسید