شناسه خبر : 47160 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

آزادی آسانژ

دادگاهی در آمریکا افشاگر ویکی لیکس را رها کرد

دادگاهی در آمریکا چهارشنبه جولیان آسانژ موسس وب‌سایت افشاگر ویکی‌لیکس را پس از پذیرش اتهام خود آزاد کرد. به گزارش ایرنا به نقل از رویترز، آسانژ چهارشنبه در «سایپان» از قلمروهای آمریکا در اقیانوس آرام در دادگاه حاضر شد. او در جلسه سه‌ساعته دادگاه یک فقره اتهام خود یعنی تلاش برای دستیابی به اسناد طبقه‌بندی‌شده دفاع ملی آمریکا و انتشار آنها را پذیرفت. آسانژ گفت: من به عنوان یک روزنامه‌نگار منبع خودم را تشویق می‌کردم اطلاعاتی در اختیار قرار دهد که گفته می‌شود طبقه‌بندی‌شده است تا آنها را منتشر کنم. او افزود: معتقد بودم که متمم اول قانون اساسی آمریکا از این اقدام حمایت می‌کند اما می‌پذیرم که این مسئله ناقض قانون ضدجاسوسی بود. «رامونا مگلونا» قاضی منطقه‌ای آمریکا در سایپان خطاب به آسانژ گفت: پس از این اظهارات می‌توانید به عنوان یک مرد آزاد از دادگاه خارج شوید. آسانژ به دلیل دوره حبسی که در انگلیس سپری کرده بود، پس از پذیرش اتهام خود آزاد شد. او قرار است با همراهی سفرای استرالیا در انگلیس و آمریکا به کشورش استرالیا بازگردد. ویکی لیکس در سال ۲۰۱۰ صدها هزار سند محرمانه ارتش آمریکا را در مورد جنگ‌های افغانستان و عراق همراه با مجموعه‌ای از تلگراف‌های دیپلماتیک که به عنوان بزرگ‌ترین نشت امنیتی در تاریخ ارتش ایالات‌متحده شناخته می‌شود، منتشر کرد. آسانژ در دوران ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری سابق آمریکا، به دلیل انتشار مجموعه اسناد محرمانه آمریکا متهم شد. این اسناد شامل گنجینه‌ای با بیش از ۷۰۰ هزار سند و گزارش‌های میدانی از جنگ مانند ویدئویی از سال ۲۰۰۷ از شلیک یک بالگرد آمریکا به سمت نیروهای عراقی و کشته شدن ده‌ها نفر از جمله دو کارمند خبرگزاری رویترز بود. آسانژ نخستین‌بار در سال ۲۰۱۰ در انگلیس و بر اساس یک حکم از سوی مقامات سوئدی که قصد داشتند از وی درباره اتهامات مرتبط با جنایت جنسی بازجویی کنند، دستگیر شد. وی پس از این ماجرا به سفارت اکوادور گریخت و هفت سال در آنجا ماند تا به سوئد استرداد نشود. وی در نهایت در سال ۲۰۱۹ از سفارت اکوادور خارج و به دلیل عدم پرداخت وثیقه به زندان بلمارش انگلیس فرستاده شد.

تحرکات خطرناک در مرز دو کره 

منابع نظامی کره‌جنوبی از رخدادی جدید در مرز با همسایه شمالی خبر دادند که نشان‌دهنده تحولات خطرناک این منطقه است. به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، منابع نظامی کره‌جنوبی روز جمعه اعلام کردند که تیر هشدار به سمت سربازان کره‌شمالی شلیک شده که از مرز رد شده بودند. این منابع بیان کردند که برای سومین‌بار در ۲۰ روز گذشته، سربازان کره‌شمالی مشغول فعالیت در یک منطقه غیرنظامی که دو کره را از هم جدا می‌کند، از مرز مشترک عبور کردند. ارتش کره‌جنوبی اعلام کرد: نیروهای مرزی در واکنش به این اقدام سربازان کره‌شمالی که برای سومین بار در ماه جاری میلادی صورت می‌گیرد، دست به شلیک هشدار زده‌اند و پس از آن، این سربازان عقب‌نشینی کرده‌اند. این اتفاق در حالی رخ داده که پیشتر نیز در روزهای ۹ و ۱۱ ژوئن سربازان کره‌شمالی به عبور از مرز با همسایه جنوبی خود اقدام کرده و با واکنش نیروهای کره‌جنوبی مواجه شده بودند. این رخداد در سایه تشدید تنش میان دو کره رخ می‌دهد که نگرانی بابت تشدید فزاینده درگیری در منطقه را افزایش داده است.

استقلال اروپا از آمریکا فعلاً ممکن نیست

سرویس اطلاعات فدرال سوئیس اعلام کرد اتحادیه اروپا در آینده نزدیک نمی‌تواند از ناتو و آمریکا استقلال استراتژیک داشته باشد. به گزارش ایسنا، سرویس اطلاعات فدرال سوئیس گفت جهان در یک گذار خطرناک و بی‌ثبات است و اتحادیه اروپا در حال حاضر نمی‌تواند از منظر استراتژیک از ایالات‌متحده و ناتو مستقل باشد. این سازمان در گزارشی اعلام کرد: «این چشم‌انداز برای اتحادیه اروپا که هم از ایالات‌متحده و ناتو مستقل باشد و هم از نظر استراتژیک خودمختار، در کوتاه‌مدت دست‌یافتنی نیست.» سازمان اطلاعات فدرال سوئیس همچنین با بیان اینکه این کشور از سال ۲۰۲۲ در محیطی بسیار چندقطبی توسعه یافته و بحران‌ها و درگیری‌های زیادی در اروپا در جریان است، گفت امنیت سوئیس از آن زمان تا امروز کاهش یافته است. در این بیانیه آمده است که چندقطبی شدن جهان سوئیس را به‌عنوان یک کشور بی‌طرف درگیر فشارهای سیاسی و اقتصادی فراوان و آن را وادار به اتخاذ مواضع سیاسی کرده است. به گزارش اسپوتنیک، سوئیس عضو اتحادیه اروپا و ناتو نیست، اما از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ تقریباً به تمام تحریم‌های اروپا علیه روسیه عمل کرده است. «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه پیشتر در این باره گفته بود که سوئیس از مدت‌ها قبل جایگاه خود را به‌عنوان یک کشور بی‌طرف در سطح جهان از دست داده است. سال‌هاست که رهبران اتحادیه اروپا در حال بررسی گزینه‌های خود برای حرکت به‌سوی یک اروپای مستقل‌تر هستند که ارتش مستقل خود را داشته و برای حفاظت از خود به حمایت ایالات‌متحده نیاز نداشته باشد. با این‌ حال، این هدف تا امروز دست‌نیافتنی به نظر رسیده و جنگ اوکراین نیز بار دیگر ضعف‌های قدرت و صنایع دفاعی اتحادیه اروپا را برجسته کرد.

هشدار آلمان درباره جنگ منطقه‌ای در خاورمیانه

وزیر خارجه آلمان نسبت به تنش‌های کنونی در منطقه و خطر بن‌بست و آغاز جنگ منطقه‌ای در صورت رد تلاش‌های آتش‌بس توسط طرف‌های اسرائیل و لبنان هشدار داد. به گزارش ایلنا به نقل از آناتولی، «آنالنا بربوک»، وزیر خارجه آلمان نسبت به تنش‌های کنونی در منطقه و خطر بن‌بست و آغاز جنگ منطقه‌ای در صورت رد تلاش‌های آتش‌بس توسط طرف‌های اسرائیل و لبنان هشدار داد.

بربوک در ادامه نگرانی آلمان نسبت به تنش جاری در منطقه را ابراز کرد. وی همچنین نسبت به خطر رسیدن به بن‌بست به‌ویژه در صورت رد آتش‌بس توسط دو طرف هشدار داد.

آمریکا در قطب شمال کمرنگ شد

فارن پالیسی گزارش داد که حضور آمریکا در قطب شمال در مواجهه با گسترش مستمر روسیه کاهش یافته است. به گزارش ایلنا به نقل از نووستی،‌ ایالات‌متحده با کمبود تعداد یخ‌شکن‌ها در قطب شمال مواجه است و این رسانه هشدار داد که اگر واشنگتن موضع خود را تغییر ندهد، کشتی آمریکایی «استاتتون» تنها نماد حضور ایالات‌متحده در منطقه قطب شمال است. این گزارش اظهار داشت که در طول جنگ سرد، ایالات‌متحده در توسعه آلاسکا سرمایه‌گذاری کرد زیرا آن را بخش مهمی از آینده کشور می‌دانست، اما این اقدامات پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی غیرضروری تلقی شد. گزارش مذکور خاطرنشان کرد که با روی کار آمدن ولادیمیر پوتین، روسیه سایت‌های نظامی خود را در منطقه قطب شمال مدرن‌سازی کرده و موشک‌های مافوق صوت تولید می‌کند.

افزایش حملات تروریستی در روسیه

به دنبال حمله افراد مسلح به یک کنیسه، یک کلیسای ارتدوکس و یک پاسگاه پلیس در دو شهر جمهوری داغستان واقع در قفقاز شمالی، یک کشیش و دست‌کم ۱۵ نیروی پلیس کشته شدند. این حادثه در «ماخاچکالا» (Makhachkala) در شهر «دربند» در جمهوری داغستان روسیه زمانی رخ داد که مهاجمان ناشناس به سمت ایست بازرسی پلیس راهنمایی و رانندگی در خیابان تیراندازی کردند. ویدئوها و عکس‌ها شعله‌های بزرگ آتش و دود را نشان می‌دهد که به شدت از کنیسه‌ای در دربند بیرون می‌آید، در حالی که فیلم‌های گرفته‌شده از پنجره یک ساختمان در ماخاچکالا نشان می‌دهد که افراد ناشناس سیاه‌پوش به یک ماشین پلیس در خیابان شلیک می‌کنند. این در حالی است که داغستان یک منطقه عمدتاً مسلمان در شمال قفقاز است که با شورش‌های طولانی‌مدت مبارزه کرده است. تیراندازی در ماخاچکالا و دربند، بدترین حادثه تروریستی در روسیه از زمان کشته شدن ۱۴۵ نفر و زخمی شدن ۱۸۰ نفر دیگر در یک سالن کنسرت در مسکو در ماه مارس بود. این منطقه ناآرام از سال ۲۰۰۰ مورد حمله اسلام‌گرایان افراطی قرار گرفته که از چچن به آن سرازیر شده بودند و نیروهای امنیتی روسیه به شدت برای مبارزه با افراط‌گرایان در منطقه فعال هستند. در همین حال، رئیس‌جمهوری خودمختار داغستان در بیانیه‌ای از کشته شدن بیش از ۱۵ افسر پلیس و چندین غیرنظامی از جمله یک کشیش ارتدوکس در جریان این حمله خبر داد. کمیته ملی ضد تروریسم روسیه نیز حملات مسلحانه یکشنبه‌شب به دو شهر جمهوری داغستان را که منطقه عمدتاً مسلمان‌نشین در این کشور هستند تروریستی خوانده است. ناظران سیاسی معتقدند این تیراندازی‌ها بخشی از افزایش خشونت‌های اسلامی در روسیه در ماه‌های اخیر بوده است. خبرگزاری دولتی تاس به نقل از برخی مقامات گفته که مهاجمان «پیروان یک سازمان تروریستی بین‌المللی» بودند. شاهدان عینی گفته‌اند مهاجمان کوکتل مولوتف را به یک کنیسه و کلیسای مسیحی ارتدوکس روسیه در دربند پرتاب کردند و سپس به پلیس‌هایی که از مکان‌های مذهبی محافظت می‌کردند حمله کردند. از مهم‌ترین قربانیان این حادثه تروریستی یک کشیش ارتدوکس بود که بیش از ۴۰ سال در کلیسا خدمت کرده بود. شاهدان به رسانه‌های روسی گزارش دادند نیم ساعت بعد، گروه دیگری از مهاجمان به سوی پلیسی که از کلیسایی در ماخاچکالا محافظت می‌کرد آتش گشودند و کوکتل مولوتف را به کنیسه‌ای که در آن نزدیکی بود پرتاب کردند. مقامات این جمهوری خودمختار روسیه پس از حملات مرگبار صورت‌گرفته در مَخاچ‌قلعه، مرکز و دربند، یکی از شهرهای ساحلی این منطقه سه روز عزای عمومی اعلام کردند. بنا به گزارش وزارت کشور داغستان، یک کنیسه و یک کلیسا در شهر دربند، واقع در ساحل دریای خزر، هدف حمله افراد مسلح قرار گرفتند. در حالی که تحقیقات در روسیه در حال انجام است، برخی از مقامات محلی روسیه بدون ارائه شواهد، انگشت اتهام را به سمت اوکراین نشان دادند. برخی از کارشناسان معتقدند که حمله تمام‌عیار پوتین به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲ و سرکوب آزادی‌های مدنی اولویت‌های سرویس‌های امنیتی را از دست داده و آنها را از منابع محروم کرده و روسیه را در برابر حملات اسلام‌گرایان آسیب‌پذیرتر کرده است. این در حالی است که برخی دیگر از ناظران سیاسی به نقش حضور تندروهای مذهبی مسلمان در افغانستان اشاره و هدایت چنین عملیات‌هایی در روسیه را در سایه انفعال طالبان نسبت به داعش خراسان ارزیابی می‌کنند.

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها