بریده روزنامهها (جهان)
سندرز: ترامپ جای ونزوئلا نگران عربستان باشد
فارس نوشت: یک سناتور آمریکایی از رویکرد دوگانه دولت آمریکا درباره ونزوئلا و عربستان سعودی انتقاد کرده است. «برنی سندرز» درباره ونزوئلا گفت: منصفانه است بگوییم که انتخابات اخیر، غیردموکراتیک بود، اما هنوز هم فعالیتهای دموکراتیک در آن کشور اتفاق میافتند. چیزی که من الان خواستار آن هستم، برگزاری انتخابات آزاد، زیر نظر نهادهای بینالمللی است. دونالد ترامپ در اقدامی مداخلهجویانه «خوان گوایدو»، رهبر مخالفان ونزوئلا را به رسمیت شناخته است. سندرز، با لحنی کنایهآمیز گفت: مساله جالب برای من این است که ترامپ که درباره اتفاقات ونزوئلا نگران است درباره جدیدترین انتخاباتی که در عربستان سعودی برگزار شد نظرش چیست؟ اوه، مثل اینکه عربستان سعودی اصلاً انتخابات ندارد.
حمایت حزب کارگر از رفراندوم دوم برگزیت
دنیای اقتصاد نوشت: حزب کارگر به عنوان مهمترین حزب اپوزیسیون انگلیس اعلام کرده است که این حزب از برگزاری دومین رفراندوم برگزیت در صورت تمدید زمان خروج این کشور از اتحادیه اروپا حمایت میکند. گمانهزنیهایی وجود دارد مبنی بر اینکه لندن خواستار زمان بیشتر برای مذاکرات برای خروج از اتحادیه اروپا شود. دونالد تاسک، رئیس کمیسیون اروپا اعلام کرد که وی درباره تمدید احتمالی برگزیت و روند حقوقی آن با ترزا می، نخستوزیر انگلیس در حاشیه اجلاس شرمالشیخ مصر گفتوگو کرده است. من بر این باورم که با توجه به شرایطی که حاکم است تمدید زمان خروج میتواند راهحل معقولی باشد، اما نخستوزیر انگلیس هنوز معتقد است میتواند از اجرای این سناریو دوری کند.
راهبرد سلبی آمریکا در تشکیل دولت عراق
جوان نوشت: با اعلام نتایج انتخابات پارلمانی عراق و مشخص شدن پیروزی احزاب شیعی، تلاشهای خارجی برای تاثیرگذاری بر روند سیاسی در عراق رو به افزایش گذاشته است. در این انتخابات ائتلاف سائرون شامل طرفداران مقتدا صدر، ائتلاف فتح به رهبری هادی العامری، ائتلاف نصر به رهبری حیدر العبادی و ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی، بیشترین آرا را به دست آوردند. در این میان ایالات متحده مهمترین کشوری است که خواستار روی کار آمدن یک دولت متمایل به خویش در بغداد است. در همین چارچوب برت مکگورک فرستاده ویژه ترامپ، طی بیش از سه ماه گذشته از اعلام نتایج انتخابات با مقامات مختلف از جمله سران اقلیم کردستان و برخی از رهبران سکولار عراقی دیدارهای متعددی داشته است.
رژیم بحرین از اقدام انگلیس علیه حزبالله استقبال کرد
جمهوری اسلامی نوشت: وزارت خارجه رژیم بحرین با صدور بیانیهای از تصمیم دولت انگلیس برای تروریستی خواندن حزبالله لبنان استقبال کرد. وزارت خارجه بحرین مدعی شده است که حزبالله تهدیدی برای صلح و امنیت بینالملل است. در بخشی از این بیانیه آمده است: «این وزارتخانه بر ضرورت اینکه جامعه بینالملل گامهای مشابهی بردارد، تاکید میکند.» وزیر کشور انگلیس اعلام کرد: دولت این کشور کلیت حزبالله را در فهرست گروههای تروریستی قرار میدهد. حزبالله به تلاش برای بیثبات کردن وضعیت شکننده خاورمیانه ادامه میدهد و ما دیگر نمیتوانیم میان شاخه نظامی آن که پیش از این غیرقانونی شده و حزب سیاسی آن، تمایز قائل شویم. به همین جهت، من تصمیم گرفتهام که کل گروه را ممنوع کنم.