شناسه خبر : 9801 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

ارزهای آسیایی پس از هفته‌ها تقویت شدند

دلار همچنان به پیشروی خود ادامه می‌دهد

طبق معمول سه یا چهار هفته اخیر، این هفته نیز دلار نسبت به بیشتر ارزهای مهم دنیا تقویت شد. علت این تقویت را کماکان باید در سیاست‌های بانک مرکزی آمریکا جست‌و‌جو کرد.

سیدمحمدامین طباطبایی
طبق معمول سه یا چهار هفته اخیر، این هفته نیز دلار نسبت به بیشتر ارزهای مهم دنیا تقویت شد. علت این تقویت را کماکان باید در سیاست‌های بانک مرکزی آمریکا جست‌و‌جو کرد. انتظار می‌رود فدرال‌رزرو همچنان تا پایان سال جاری، گزینه محدود کردن سیاست پولی را روی میز داشته باشد، از همین رو همه با دقت وضعیت رشد اقتصادی آمریکا و بهبود بازار نیروی کار را دنبال می‌کنند. همچنین طبق پیش‌بینی‌ها این نهاد، سیاست مورد نظر خود را زود‌تر از همتای اروپایی‌اش تعدیل می‌کند. به دنبال صحبت‌های رئیس بانک فیلادلفیا، چارلز پلاسر، مبنی بر لزوم کاهش بازخرید ماهانه دارایی‌ها از سوی بانک مرکزی در ماه سپتامبر، دلار آمریکا تنها در برابر یورو اندکی افت کرد. عامل دیگر افت این ارز طی دور اخیر اظهارات برنانکی درباره عدم به تعویق افتادن خرید اوراق قرضه در آینده نزدیک بود. البته این افت چندان طول نکشید و روز بعد با 2/0 درصد افزایش به 307/1 در برابر هر یورو رسید. البته در هفته‌ای که گذشت یورو در مجموع 8/1 درصد افت کرد که از ماه ژانویه بی‌سابقه بوده است.
شاخص دلار بلومبرگ نیز که تغییرات دلار را در برابر 10 ارز پرکاربرد جهانی دنبال می‌کند پس از 4/1 درصد کاهش در روز گذشته، با 3/0 درصد افزایش به 037/1 رسید. اما شرایط برای دلار استرالیا به گونه دیگری بود. این ارز برای اولین بار از ماه سپتامبر 2010 به نرخ پایین‌تر از 90 سنت آمریکا رسید. گفته می‌شود بانک مرکزی این کشور نرخ بهره بانکی را به شدت کاهش خواهد داد. دلار استرالیا در سه ماه گذشته 11 درصد عقب‌نشینی داشته است که بیانگر بدترین عملکرد در میان ارز کشورهای توسعه‌یافته است. بدتر آنکه کارشناسان معتقدند تضعیف دلار استرالیا ادامه خواهد داشت. در چین نیز آمار و ارقام حاکی از آن است که واردات از استرالیا برای دومین ماه پیاپی کاهش داشته است. گفتنی است چین بزرگ‌ترین مقصد مبادلاتی استرالیا به شمار می‌رود. به هر حال با این شرایط به نظر می‌رسد نرخ برابر 90 سنتی برای همتای استرالیایی دلار همچنان ادامه داشته باشد.index:1|width:300|height:|align:left
دلار کانادا هم با کاهش ارزش روبه‌رو شد و این بار به پایین‌ترین سطح خود طی سه هفته اخیر رسید. در همین رابطه دیوید وات اقتصاد‌دان ارشد اچ‌اس‌بی‌سی در تورنتو کانادا می‌گوید: این تنها نوعی جست و خیز پس از حوادث رخ‌داده در روزهای اخیر است. بازار در این مدت چندین بار با فشاری که از جانب فدرال‌رزرو برای احتمال تغییر سیاست پولی‌اش وجود داشت، تحت تاثیر قرار گرفت. این نااطمینانی از تغییرات احتمالی در سیاست‌های بانک مرکزی آمریکا، آن هم پیش از بسیاری دیگر از همتایان خود، همچنان بر اوضاع بازار ارز در کشور‌های مختلف به ویژه اقتصادهای نوظهور تاثیر خواهد گذاشت.

ارزهای منطقه اروپا
یورو، ارز مشترک اتحادیه اروپا، به دلیل اوضاع اقتصادی برخی کشورهای این قاره از جمله فرانسه و پرتغال در مقابل دلار افت کرد. این ارز در مقابل ین ژاپن هم اندکی جابه‌جا شد. در شرایط فعلی فعالان بازار انتظار دارند سقوط ارزش یورو در برابر دلار ادامه داشته باشد. اما جالب آنکه پوند انگلستان برای اولین بار طی یک ماه اخیر در برابر دلار بهبود پیدا کرد. این هفته پوند با 4/1 درصد افزایش به 51/1 در ازای هر دلار رسید البته این ارز در برابر یورو اندکی افت کرد و به 36/86 پنس رسید. شاخص تولید انگلستان در ماه می نسبت به ماه پیش از آن 8/0 درصد کمتر شده و طبق گزارش بانک این کشور نرخ‌های بهره بازار نیز روز به روز در حال افزایش‌اند. در مجموع به دلیل شرایط موجود در بازار و نیز تاثیر نه‌چندان مثبت سیاست‌های بانک مرکزی آمریکا بر ارز انگلستان، پیش‌بینی می‌شود پوند تا پایان سال جاری میلادی به نرخ برابری 48/1 به ازای هر دلار و نیز 85 پنس به ازای هر یورو برسد. همچنین در میان کشورهای اروپایی، ارزش روبل روسیه نیز در پی عدم تغییر نرخ بهره از سوی بانک این کشور کاهش یافت.

ارزهای آسیایی
اتفاق خوشایند برای ارزهای آسیایی این بود که بیشترین میزان افزایش را در 10 ماه اخیر در مقابل دلار تجربه کردند. پس از صحبت‌های برنانکی درباره لزوم اتخاذ یک سیاست پولی مناسب به خصوص برای بازار‌های نوظهور، به منظور آینده‌ای قابل پیش‌بینی، شاخص آسیایی دلار بلومبرگ در هفته جاری 5/0 درصد رشد داشت.
این شاخص از ماه می حدود 2/1 درصد افت کرده بود که حالا اندکی بهبود یافت. اظهارات برنانکی، رئیس بانک مرکزی آمریکا، حمایتی مهم برای کنترل ریسک در بازارهای مالی محسوب می‌شود. همچنین در پی اعلام پیش‌بینی رشد اقتصادی 8/2درصدی کره جنوبی که فراتر از پیش‌بینی‌ها بود، وون، واحد پول این کشور، با بیشترین افزایش هفتگی طی پنج ماه اخیر روبه‌رو شد.
روپیه هند نیز در نرخ 57 و 58 نسبت به دلار تثبیت شد و انتظار می‌رود در صورت اطمینان از سیاست‌های بانک مرکزی آمریکا این ثبات ادامه یابد. رینگت مالزی برای سومین هفته متوالی بهبود یافت و به نرخ 153/3 به ازای هر دلار رسید. انتظار می‌رود این روند افزایشی ادامه داشته باشد.
چین نیز اعلام کرده در نظر دارد طی یک برنامه سرمایه‌های خارجی در بازارهای مالی خود را دو برابر کند و از این طریق به بین‌المللی‌سازی و استفاده هرچه بیشتر یوان کمک کند. اقدام قبلی دولت این کشور در این راستا تسهیل قوانین گردش سرمایه در این بازارها بود. به طور مشخص قرار است سرمایه‌گذاری خارجی پس از برنامه مذکور از 80 میلیارد دلار فعلی به 150 میلیارد دلار افزایش یابد که هنگ‌کنگ، سنگاپور و لندن در این طرح جایگاه ویژه‌ای دارند. در جدیدترین قانون منتشر‌شده از سوی بانک مرکزی چین، به شرکت‌ها اجازه داده شده است تا پول خود را بر مبنای یوان به دیگر نمایندگان‌شان در خارج از کشور قرض دهند. همچنین این شرکت‌ها اجازه دارند یوان موجود در خارج از کشور را از طریق فروش اوراق قرضه به چین بازگردانند و در حساب‌هایی با وام‌دهندگان محلی در قالب یوان نگه دارند. ین ژاپن تنها ارزی بود که در میان همتایان آسیایی‌اش در برابر دلار سقوط کرد. البته ارزش یوان چین نیز اندکی کاهش یافت ولی چندان قابل توجه نبود. از طرفی دلار تایوان هم بهترین هفته خود را پشت سر گذاشت که در 10 ماه اخیر بی‌سابقه بود. در دیگر نقاط آسیا، پسو فیلیپین، دانگ ویتنام و روپیای اندونزی همگی نسبت به دلار تقویت شدند.

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها