روز پنجشنبه یازدهم آوریل بعد از پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی در مورد کاهش رشد تقاضای نفت در سال کنونی، از قیمت نفت کاسته شد.
منابع: رویترز، بلومبرگ
روز پنجشنبه یازدهم آوریل بعد از پیشبینی آژانس بینالمللی انرژی در مورد کاهش رشد تقاضای نفت در سال کنونی، از قیمت نفت کاسته شد. کندی رشد اقتصادی ایالات متحده و دیگر اقتصادهای عمده در حال توسعه و رکود اقتصادی در بخشهایی از اروپا از تقاضا برای سوخت کاسته است. این در حالی است که تولید نفت به خصوص در آمریکای شمالی، به سرعت در حال افزایش است. تیموتی ایوانس، تحلیلگر انرژی در چشمانداز آینده سیتی فیوچرز در نیویورک میگوید: «پیوسته اذعان عمومی بر این بوده که در حال حاضر این عوامل اساسی در حال حمایت از قیمتها نیستند.» آژانس روز چهارشنبه گزارش داد موجودی نفت خام ایالات متحده در هفته ابتدایی آوریل به بالاترین سطح خود از سال 1990 افزایش یافته است. ایوانس میگوید: «میخواهم رک بگویم که هر زمانی که موجودی نفت بازار بالای 22 سال گذشته قرار گرفته باشد، در آن زمان، نمیتوان بازاری با روند صعودی داشت؛ بازاری که محصولات آن پیشخرید میشوند.» همچنین در این روز دادهها نشان میداد که هفته اول آوریل موجودی بنزین که به طور مستقل در قطب آمستردام -رتردام - آنتورپ اروپا نگهداری میشود، به بالاترین سطح خود در حدود پنج سال
گذشته رسید. روز جمعه 12 آوریل نیز، نفت خام سبک آمریکا به پایینترین سطح خود در یک ماه گذشته سقوط کرد؛ در این روز دادهها نشان میداد که از فروش خردهفروشان و ضریب اطمینان مصرفکنندگان ایالات متحده کاسته شده است، که این حاکی از تقاضای کمتر برای سوخت است. در این روز همچنین گفته میشد که قبرس به دنبال افزایش10میلیارد یورو (13 میلیارد دلار) کمکهایی است که توسط اتحادیه اروپا قبلاً وعده داده شده بود.
نگرانیهای ژئوپولتیک: در شرایطی که محرکههای بنیادین بازار به صورت عاملی کاهنده برای نفت در آمدهاند، تنشهای ژئوپولتیک در خاورمیانه و شبهجزیره کره در حال حمایت از قیمتها هستند. وزرای امور خارجه گروه کشورهای G8، طی نشستی که روز پنجشنبه در لندن داشتند، موفق به حل اختلافات عمیق سوریه و طرح برنامه مشخص در مورد کره شمالی نشدند. منابع مرتبط با این موضوع میگویند همان طوری که شرکتهای بیمه، تحریمهای غرب را علیه پالایشگاههایی از کره جنوبی افزایش دادهاند، کره جنوبی میتواند تبدیل به دومین خریدار بزرگ نفت ایران شود. مذاکرات هفته اول آوریل میان ایران و قدرتهای بزرگ نیز پیشرفت کمی را در حل و فصل مناقشات بر سر برنامه هستهای تهران به همراه داشت.
دیدگاه تان را بنویسید