شناسه خبر : 665 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

آیا قیمت هر اونس طلا از مرز دو هزار دلار می‌گذرد

بازار طلا در انتظار شوکی تازه

به‌رغم اینکه در هفته‌های آتی نوسانات اندکی برای قیمت طلا در بازارهای جهانی پیش‌بینی می‌شود ولی تحلیلگران بازار طلا با توجه به تغییرات این بازار در یک سال گذشته انتظار دارند سال ۲۰۱۳ میلادی رشدی بی‌سابقه را در قیمت طلا تجربه کنند. رشدی که سبب می‌شود رکورد تازه‌ای برای بازار طلا در تاریخ ثبت شود.

به‌رغم اینکه در هفته‌های آتی نوسانات اندکی برای قیمت طلا در بازارهای جهانی پیش‌بینی می‌شود ولی تحلیلگران بازار طلا با توجه به تغییرات این بازار در یک سال گذشته انتظار دارند سال 2013 میلادی رشدی بی‌سابقه را در قیمت طلا تجربه کنند. رشدی که سبب می‌شود رکورد تازه‌ای برای بازار طلا در تاریخ ثبت شود.
سایت mineweb در گزارش مفصلی نوشت: به نظر می‌رسد سرمایه‌گذاری در اغلب بازارهای مالی بسیار پر‌ریسک است زیرا شرایط اقتصادی تمامی کشورهای صنعتی نابسامان است. در این شرایط تنها بازاری که می‌تواند میلیون‌ها یا حتی میلیاردها دلار از سرمایه‌های سرگردان را جذب کند بازار فلزات گران‌بها به خصوص طلاست. در فصل اول سال2013 میلادی قیمت طلا کاهش ارزش را تجربه کرد. در این فصل متوسط قیمت هر اونس طلا در بازارهای جهانی کمتر از 1600دلار بود در حالی ‌که در سال 2012 میلادی دنیا طلای 1900دلاری را هم مشاهده کرده بود و حتی مبادلات زیادی با این قیمت اتفاق افتاده بود. گفته می‌شود دلیل افت کنونی قیمت طلا در بازار جهانی فروش طلا در قیمت نزدیک به 1900 دلار در فصل آخر سال 2012 میلادی بود. سرمایه‌گذاران بعد از اینکه موفق شدند تا 400 درصد سود خالص به دست آورند طلاها را فروختند و سرمایه‌هایشان را روانه بازار دیگری کردند که انتظار رشد آن در سال‌های آتی زیاد است یعنی بازار سهام. اما آیا دیگر سرمایه‌گذاری در بازار طلا سودآوری ندارد؟ آیا قیمت طلا از این هم بالاتر می‌رود یا اینکه در سطح کنونی باقی می‌ماند؟ پاسخ این سوالات با کمک مطالعات انجام‌شده توسط استوین مین یکی از تحلیلگران بازار طلا مشخص شده است. وی در مصاحبه‌ای با سی‌ان‌ان مانی گفت: «بررسی گراف‌های قیمت طلا نشان‌دهنده احتمال شوکی دیگر در بازار طلاست. شوکی که می‌تواند باعث رشد بی‌سابقه قیمت طلا در بازار شود.»
بررسی نمودار قیمت طلا طی 12سال گذشته نشان می‌دهد بازار طلا در آستانه شوکی تازه قرار دارد. قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی در ماه‌های آغازین سال 2001 میلادی اندکی بیش از 240 دلار بود ولی روند افزایش آن با سرعت اندک تا سال 2005 میلادی قیمت هر اونس را به حدود 380 دلار رسانید و در سال 2006 میلادی شوکی بزرگ در قیمت طلا ایجاد شد. شوکی که سبب شد در می سال 2006 میلادی هر اونس طلا با قیمت 725 دلار به فروش برسد ولی مدت کوتاهی بعد از این رکوردشکنی دوباره قیمت طلا به 600 دلار به ازای هر اونس رسید. روند معامله طلا در فاصله 600 تا 675 دلار تا سپتامبر سال 2007 میلادی ادامه پیدا کرد تا اینکه در انتهای همین سال به یکباره رشد 24‌درصدی قیمت طلا سبب شد مبادلات با قیمت 75/833 دلار انجام شود. حال به نظر می‌رسد در سال 2013 میلادی شوکی مشابه بازار طلای دنیا را هدف قرار داده است و قیمت این فلز ارزشمند در سال جاری با رشد 24‌درصدی به بیشتر از دو هزار دلار افزایش یابد.
سناریوی یک سال گذشته را می‌توان این طور ترسیم کرد: در سپتامبر سال 2011 میلادی قیمت هر اونس طلا در بازار جهانی برابر با 1900دلار بود ولی این روند ادامه پیدا نکرد و در انتهای همین سال قیمت به 1600دلار رسید، سپس در طول سال 2012 میلادی دامنه تغییر قیمت طلا از 1550 دلار تا 1800 دلار بود و این روند بیشتر از یک سال ادامه یافت و اگر سناریوی گذشته در بازار طلا اتفاق بیفتد ما شاهد رسیدن قیمت هر اونس طلا به مرز 1970 دلار در سال 2013 میلادی و تداوم این روند افزایشی تا سقف 2400 دلار در سال 2014 میلادی خواهیم بود.
پیش‌بینی رشد 24‌درصدی قیمت طلا در سال 2013 میلادی سبب می‌شود شمار زیادی از سرمایه‌داران این بازار را به بازارهای دیگر ترجیح دهند به خصوص که اغلب تحلیلگران اقتصادی در پاسخ به این سوال که چقدر احتمال کاهش قیمت طلا در صورت بهبود اوضاع اقتصاد دنیا وجود دارد، می‌گویند: «در سال جاری میلادی افت قیمت طلا کاملاً غیر‌ممکن است و در خوش‌بینانه‌ترین حالت قیمت هر اونس طلا در فاصله 1600 تا 1700 دلار مبادله خواهد شد. یعنی قیمتی بیشتر از قیمت کنونی که سرمایه‌گذاری در این بازار را به صرفه می‌کند.»
آنها با توجه به ریسک بالای سرمایه‌گذاری در بازار سهام آمریکا و اروپا به دلیل بحران‌های اقتصادی و مالی و تزلزل بازار مسکن در این کشورها انتظار دارند سرمایه‌های زیادی روانه بازار طلا شود که نتیجه این مساله افزایش تقاضا و تشدید فشارهای ناشی از عدم تعادل در بازار در جهت ارتقای قیمت طلا خواهد بود. فشارهایی که بدون شک می‌تواند زمینه‌ساز رشد فضای تورمی در اقتصاد دنیا شود و ترکیب سبد دارایی در موسسات مالی و اقتصادی و حتی مشاغل را تغییر دهد.
به هر حال بازار طلا یکی از بازارهای بسیار مهم است و رصد تغییرات قیمت طلا و پیش‌بینی‌های مربوط به قیمت آن با استقبال زیادی روبه‌رو می‌شود. ولی باید در نظر داشت این بازار هم مانند دیگر بازارهای سرمایه تابع شرایط اقتصادی است و اگر تحولی مثبت در اقتصادهای صنعتی اتفاق بیفتد می‌تواند جهت حرکت قیمت طلا را دگرگون کند.

برزخ طلا
فلز زرد دیگر نمی‌درخشد، لااقل آن‌گونه که پنج سال تمام برقش همه بازارها را کور کرده بود، نمی‌درخشد. بانک‌های مرکزی به تنها بازیگران بازار دلار بدل شده‌اند و سوروس و دوستانش دیگر امیدی به بازگشت روزهای بزرگ طلا ندارند. سوداگران بازار طلا این هفته از پایان پنج سال پر‌سود سرمایه‌گذاری در بازار طلا خبر دادند و تحلیلگران که چشم‌انداز اقتصاد آمریکا را بهتر از هر زمان دیگری پس از بحران اقتصادی اخیر می‌بینند روزهای خوش طلا را پایان‌یافته می‌پندارند‌. اما فلز زرد هنوز در برزخ بالای 1550 دلار در نوسان است و از سقوط بیشتر خبری نیست. تداوم سیاست‌های پولی انبساطی نشان می‌دهد اقتصاد آمریکا کاملاً از رکود خارج نشده و این یعنی برای طلا هنوز کمی امید هست.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها