تاریخ انتشار:
آنفلوآنزای مرغی صنعت طیور چین را به زانو درآورد
زیان ۵/۶ میلیارددلاری صنعت مرغ چین
بنا به آخرین گزارش منتشرشده از طرف روبو بانک، گسترش بیماری آنفلوآنزای مرغی در شرق و جنوب چین، میتواند بر دورنمای فروش مرغ در سراسر جهان موثر باشد. این گزارش که در روزهای پایانی ماه می منتشر شد پیشبینی میکرد چشمانداز بازار مرغ در سراسر جهان که به واسطه کاهش قیمت دان مرغ، افزایش قیمت گوشت قرمز و میزان مناسب عرضه و تقاضا، روشن به نظر میرسید، حالا و با توجه به گسترش بیماری آنفلوآنزای مرغی در چین، چندان درخشان نخواهد بود.
بنا به آخرین گزارش منتشرشده از طرف روبو بانک، گسترش بیماری آنفلوآنزای مرغی در شرق و جنوب چین، میتواند بر دورنمای فروش مرغ در سراسر جهان موثر باشد. این گزارش که در روزهای پایانی ماه می منتشر شد پیشبینی میکرد چشمانداز بازار مرغ در سراسر جهان که به واسطه کاهش قیمت دان مرغ، افزایش قیمت گوشت قرمز و میزان مناسب عرضه و تقاضا، روشن به نظر میرسید، حالا و با توجه به گسترش بیماری آنفلوآنزای مرغی در چین، چندان درخشان نخواهد بود.کارشناسان تهیهکننده این گزارش عقیده دارند با توجه به افزایش عرضه مرغ و کاهش قیمت آنکه به دلیل کاهش قیمت نهادههای اولیه اتفاق افتاده است، درحال حاضر آینده این صنعت به میزان همهگیری آنفلوآنزای مرغی در چین بستگی خواهد داشت. اگر این همهگیری از مرزهای چین فراتر رود و به سایر کشورهای آسیایی برسد، بیشک شاهد اثراتی شدید بر این صنعت در سطح جهانی خواهیم بود. اثراتی که مطمئناً مثبت و خوشایند نخواهد بود. صنعت مرغداری چین از زمان مشاهده آنفلوآنزای مرغی در بین پرندگان این کشور، تحت محدودیت شدید قرار گرفت. تا پایان ماه می، این بیماری بیشتر از130نفر را در چین مبتلا کرد که 36 نفر آنها بر اثر بیماری
مردند. تقاضای مرغ در این کشور پس از بروز بیماری به شدت کاهش یافت و هزاران پرنده با هدف جلوگیری از گسترش بیماری معدوم شدند. هرچند که در هفتههای اخیر، مورد جدیدی از آنفلوآنزای مرغی مشاهده نشده است اما احتمالاً فرآیند ترمیم بازار زمانبر خواهد بود و تا همین حالا هم این صنعت در داخل چین بیش از 5/6 میلیارد دلار زیان را متحمل شده است. مقامات محلی چین، در مناطقی که مورد تهاجم بیماری قرار گرفته است، اقدامات حمایتی را برای کشاورزان پیشبینی کردهاند از جمله برنامههایی برای خرید طیور معدومشده و یا جایگزینی پرندههای معدومشده با انواع سالم آن. اما اوضاع این صنعت، در سایر نقاط جهان مناسبتر است. تایلند رونقی را در صنعت مرغ خود تجربه میکند که بیشتر به واسطه بازار مناسب صادرات به ژاپن و اتحادیه اروپا ایجاد شده است. آمار در مورد برزیل و آمریکا نیز رونق نسبی را در سهماهه دوم سال2013 نشان میدهد. ضعیفترین ارائه را اتحادیه اروپا داشته که دلیل عمده آن بالا بودن قیمت دان مرغ در این اتحادیه ذکر شده تا حدی که واردات مرغ و سایر طیور، اقتصادیتر از استفاده از تولیدات کشورهای اتحادیه محسوب میشود.
دیدگاه تان را بنویسید