تاریخ انتشار:
کندی معاملات کالایی
بورس کالا در هفته گذشته در شرایطی به استقبال دولت جدید رفت که تقریباً در اکثر رینگهای معاملاتی شاهد کاهش حجم معاملات بود. به نظر میرسد فعالان بازار کالا در حال رصد وضعیت سیاسی و البته تاثیر آن در بازار کالا هستند.
بورس کالا در هفته گذشته در شرایطی به استقبال دولت جدید رفت که تقریباً در اکثر رینگهای معاملاتی شاهد کاهش حجم معاملات بود. به نظر میرسد فعالان بازار کالا در حال رصد وضعیت سیاسی و البته تاثیر آن در بازار کالا هستند. در بیان وضعیت رینگهای معاملاتی در هفته قبل فولاد مبارکه اصفهان در روز دوشنبه قبل با اقبال همیشگی برای محصولات خود روبهرو نشد و کمتر از نصف حجم عرضهشده در تالار مورد معامله قرار گرفت. به نظر میرسد صنف آهنفروشان ظرف چند ماه گذشته به دلیل نوسانات قیمتی و همچنین اختلاف به وجود آمده با سازمان امور مالیاتی با مشکلات عدیدهای مواجه شده که این امر باعث تعطیلی تعدادی از واحدهای صنفی فعال در زمینه فروش آهنآلات شده است. البته این تعطیلیها به هیچ وجه به منزله انجام نشدن معاملات نیست، فقط معاملات از قالب واحدهای صنفی دارای پروانه کسب خارج شده و به صورت زیرزمینی در حال انجام است که این امر نه به صلاح صنف آهنفروشان است و نه به صلاح اقتصاد کشور. به نظر میرسد مسوولان مالیاتی باید در این زمینه چارهای بجویند.
در ادامه معاملات هفته قبل و در روز یکشنبه تالار صنعتی شاهد معاملات مس شرکت صنایع ملی مس ایران بود. نکته جالب در عرضههای این شرکت استقبال نکردن فعالان بازار از عرضه کنستانتره فلزات گرانبهاست. به طوری که با شروع سیر نزولی قیمت دلار و طلای جهانی، قیمتهای پیشنهادشده از طرف شرکت ملی مس مقرون به صرفه نیست و به گفته شرکتهای استحصالکننده طلا و نقره در شرایط فعلی امکان تهیه طلای استحصالشده با همین قیمتها از بازار وجود دارد و این امر باعث شده تا استحصال طلا از کنستانتره مقرون به صرفه نباشد. در تالار پتروشیمی معاملات از رونق بیشتری برخوردار بود ولی قیمتها در گروههای مختلف تقریباً نسبت به عرضههای هفته گذشته متغیر گزارش شدند. به عنوان مثال در گروه پلیمرها، پلیاستایرن مقاوم 7240 پتروشیمی تبریز با افزایش یکدرصدی نسبت به هفته قبل و در گروه روغنها اسلاک واکس سنگین با چهار درصد کاهش مورد معامله قرار گرفتند. در گروه شیمیایی آمونیاک مایع با کاهش قیمت نسبت به هفته ماقبل مورد دادوستد قرار گرفت. تالار کشاورزی نیز همچنان بدون رونق به فعالیت ادامه داد. به نظر میرسد بعد از صحبتهای ریاست سازمان بورس مبنی بر لزوم تقویت
تالار کشاورزی هنوز این بخش از بازار بهرغم برخورداری از پتانسیلهای بسیار زیادی که دارد، نتوانسته به جایگاه واقعی خود دست پیدا کند. با این حال فعالان بازار امیدوارند با حمایتهایی که دولت از این بخش به عمل خواهد آورد مخصوصاً تغییر در قیمتگذاری محصولات کشاورزی شاهد رونق بیش از پیش رینگ کشاورزی باشند.
دیدگاه تان را بنویسید