تاریخ انتشار:
نفت و طلا و گاز بیشترین افزایش قیمت را داشتهاند
کاهش قیمت غذا و رشد قیمت انرژی
دانشگاه سیمون فریستر در مطالعهای جامع به بررسی روند تغییرات قیمت انواع مواد اولیه صنعتی و تولیدی و مواد غذایی از سال ۱۹۵۰ میلادی تاکنون پرداخته است. این مطالعه به منظور مشخص شدن تاثیر رشد قیمت این فرآوردهها روی رشد فقر در دنیا انجام شده است.
نرخ رشد قیمت انرژی از سال 1950 میلادی تاکنون برابر با 330 درصد اعلام شده است. بیشترین رشد به قیمت نفت اختصاص داشت که رشد 352درصدی قیمت را تجربه کرد و نرخ رشد قیمت گاز طبیعی در این دوره برابر با 280 درصد بود. اما در مقابل قیمت انواع محصولات کشاورزی در این دوره سیر نزولی داشته است. به عنوان مثال در فاصله سالهای1950میلادی تا سال 2012 میلادی قیمت واقعی شکر- قیمت تعدیلشده با توجه به نرخ تورم - 45درصد تنزل یافت و قیمت واقعی قهوه با کاهش 67درصدی همراه بود. برنج که اصلیترین ماده غذایی در کشورهای آسیایی است در این دوره با کاهش 53درصدی قیمتها مواجه شد. قیمت گندم در این دوره بیشتر از 70 درصد تنزل داشته است. طبق این گزارش جمعیت دنیا از سال1950میلادی تاکنون 8/2 برابر شده است در حالی که میزان کشت غلات در دنیا 8/3 برابر شده است و این مساله سبب شد قیمت واقعی این محصولات کشاورزی در جهان نهتنها رشد نداشته باشد بلکه با کاهش نیز همراه باشد. از طرف دیگر رشد فعالیتهای صنعتی و روند صنعتی شدن و
رشد شهرنشینی در کشورهای در حال توسعه دنیا در کنار محدودیتهای موجود در مسیر تولید سبب شده است قیمت مواد معدنی و انرژی در جهان رشد کند.
دیدگاه تان را بنویسید