بریده روزنامهها (سیاسی)
عزل حقوقدانان شورای نگهبان از سوی مجلس امکانپذیر میشود
ایسنا نوشت: نمایندگان مجلس در جریان بررسی جزئیات طرح اصلاح قانون آییننامه داخلی مجلس، در مصوبهای مقرر کردند عزل حقوقدانان شورای نگهبان از سوی مجلس امکانپذیر شود. بر این اساس حقوقدانان شورای نگهبان مشمول ماده ۲۴ آییننامه داخلی مجلس و تبصرههای آن میشوند. اعتراض نمایندگان به عملکرد اعضای حقوقدان شورای نگهبان با تقاضای کتبی ۲۵ نفر یا به درخواست کمیسیون آییننامه داخلی صورت میگیرد و درصورتیکه اکثریت اعضای هیات رسیدگی به اعتراض، رای بر عدم صلاحیت فرد مورد اعتراض دادند عضویت وی تعلیق خواهد شد. سپس گزارش در جلسه غیرعلنی به رای گذاشته خواهد شد و در صورت رای مجلس به رد صلاحیت فرد، وی مستعفی شناخته خواهد شد.
با این ریش که به تجریش نمیروند
به نقل از عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب، نوشت: اگر من در این انتخابات بودم و رای آورده بودم غیرممکن بود که پایم را در مجلس بگذارم. اصلاً آبرویی برای آدم نمیماند که با ۲۰ درصد مشارکتکننده اسم خود را نماینده مجلس بگذارد. اصلاً آقای قالیباف نماینده کیست؟ من نمیدانم واقعاً. من در این ماندهام، نمیفهمم ماجرا چطوری است. من پیشنهاد کردم که انتخابات مجلس را عقب اندازند تا تغییری ایجاد شود که اگر مقداری کرونا را زودتر میگفتند همینطور هم میشد و خیری هم از کرونا به جامعه میرسید. با این انتخابات که نمیشود مجلس درست کرد، یا به قول معروف با این ریش که به تجریش نمیروند.
رئیس مجلس نباید دچار حواشی فساد اقتصادی باشد
تابناک به نقل از اسدالله بادامچیان، دبیرکل حزب موتلفه اسلامی، نوشت: جایگاه ریاست مجلس اقتضا میکند اولاً از مقبولیت عمومی برخوردار بوده، ثانیاً از منظر عموم مردم مشهور به پاکی و سلامت اقتصادی و سیاسی باشد. رئیس مجلس نباید دچار حاشیه باشد. فساد اقتصادی همواره لطمههای جدی به ریشههای اقتصاد کشور وارد میکند و حق مردم در این فرآیند تضییع میشود، بنابراین کسی که جایگاه ریاست مجلس را کسب میکند باید همت عالی و اصلیاش ریشهکن کردن فساد باشد. رئیس مجلس یازدهم باید از پختگی، درایت و مرجعیت سیاسی و مدیریتی و عقبه فکری قوی برخوردار باشد و نگاهش بهعنوان رئیس قوه مقننه نگاه جامع، کلان و پروسهمحور باشد نه پروژهمحور و پیمانکارانه.
نباید مجلس را تکهتکه کنیم
الف نوشت: رضا تقوی، منتخب مردم تهران در مجلس در جمع اعضای جبهه راه نوین با انتقاد از نوع تلاشهای این روزها برای به دست آوردن کرسی ریاست و هیات رئیسه، گفت: اگر منتخبان مسوولیت ریاست مجلس را بر من تکلیف کنند با قوت و قدرت استقبال میکنم ولی بدون مطالعه وارد عرصهای نمیشوم که بینتیجه باشد، چون ممکن است عدهای برای کاندیدا شدن اینجانب را ترغیب کنند ولی با رای اندک مواجه شوم. اگر مجموعه نیروهای انقلاب به نتیجه قطعی برای دادن مسوولیت به من برسند میپذیرم. نباید مجلس را تکهتکه کنیم بهطور مثال یک عده مثلاً آذریزبانها یا زاگرسنشینها، یا مثلاً در هتل اسپیناس جلسه بگذاریم.