شناسه خبر : 48899 لینک کوتاه

ناترازی همگانی

چرا اقتصاد در همه عرصه‌ها دچار بحران ناترازی است؟

ناترازی، به معنای شکاف بین عرضه و تقاضا، در تمام عرصه‌های مختلف تامین کالای خصوصی و عمومی، با شدت‌های متفاوت وجود دارد. از انرژی و نظام بانکی گرفته که بسیار واضح است تا بازار کالاهایی مانند خودرو که نتایجش در افزایش شدید قیمت و سوانح متعدد ناشی از نقص فنی وسایل نقلیه قابل مشاهده است.

در روزهای اخیر، محتوای زیادی در شبکه‌های اجتماعی در مورد میزان بدهی‌های یک بانک منتشر شد و بسیاری این بانک را بخش بزرگی از مشکل اقتصاد کشور تلقی کردند. البته که ناترازی این بانک دهشتناک است اما تردیدی نیست که این وضعیت در سایه سیاستگذاری غلط در اقتصاد کلان شکل گرفته است. ولی‌الله سیف، رئیس‌کل اسبق بانک مرکزی، در یادداشتی در این بخش به این مسئله می‌پردازد که ناترازی نظام بانکی کشور نیازمند دو دسته اقدامات اصلاحی است، نخست اقدامات اصلاحی برای رفع ناترازی‌ها مانند تجدید ساختار دارایی‌ها و بدهی‌ها، افزایش سرمایه بانک‌ها و مدیریت نقدینگی و دوم، اقدامات پیشگیرانه شامل تامین استقلال و اختیارات قانونی برای بانک مرکزی که بتواند به کاهش ریسک‌های ناشی از ناترازی بانکی منجر شود.

گزارشی از تصادفات جاده‌ای به‌خصوص دو سانحه دلخراش اخیر که منجر به از دست رفتن جان فرزندان این سرزمین شد، نشان از مشکلات جدی در زیرساخت‌ها دارد. تحریم‌ها، ممنوعیت و محدودیت واردات باعث شده است تا ناوگان جاده‌ای کشور اعم از حمل کالا و مسافر نوسازی نشود و خودروهای فرسوده زیادی در آن تردد کنند که نتیجه اجتناب‌ناپذیر آن سوانح متعدد رانندگی و خسارت‌های جبران‌ناپذیر جانی است.

دراین پرونده بخوانید ...