افزایش حقوق فرهنگیان بین ۷۱۷ تا ۹۶۵ هزار تومان
وزیر کار از افزایش متقاضیان بیمه بیکاری با شیوع کرونا خبر داد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی حفظ اشتغال و پیشگیری از بیکاری کارگران را از مهمترین اولویتهای کشور عنوان کرد و گفت: در همین راستا مقرر شده است که کارفرمایان رستههای دهگانه آسیبدیده از کرونا بتوانند با دریافت وامهای کمبهره ۱۲ و ۱۶ میلیونتومانی به ازای هر کارگر سطح اشتغال کارگاهها را حفظ کنند و از افزایش بیکاری جلوگیری شود. به گزارش ایسنا، محمد شریعتمداری در جلسهای با رئیس و اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی که در محل سازمان تامین اجتماعی برگزار شد، اظهار کرد: کارگران شاغل در ۱۰ رسته شغلی که فعالیت آنها تحت تاثیر شیوع کرونا قرار دارد مورد حمایت قرار خواهند گرفت. وی از ثبتنام بیش از ۶۰۰ هزار نفر در سامانه بیمه بیکاری خبر داد و گفت: روند افزایش بیکاری در همه کشورها نگرانکننده است و در کشور ما نیز پیشبینیهای لازم برای حمایت از کارگرانی که براثر شیوع ویروس کرونا شغل خود را از دست دادهاند، انجام شده است. وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از اختصاص پنجهزار میلیارد تومان از محل اعتبار صندوق توسعه ملی برای پرداخت مقرری بیمه بیکاری به این دسته از کارگران خبر داد و گفت: ۱۴ هزار میلیارد تومان دیگر نیز در حوزه درمان کشور هزینه میشود که امیدواریم بخشی از این مبلغ به حوزه درمان سازمان تامین اجتماعی اختصاص یابد. شریعتمداری تمدید اعتبار دفترچههای بیمه را از جمله اقدامات موثر و مهم سازمان تامین اجتماعی در کاهش سفرهای درونشهری ارزیابی کرد و گفت: این تصمیم سازمان منجر به کاهش چهار میلیون مراجعه به شعب این سازمان شد و سایر تصمیمات اتخاذشده بهویژه درباره تعویق برگزاری جلسات هیاتها و کمیسیونهای مختلف نیز منجر به کاهش ازدحام در ادارات و کاهش سفرهای درونشهری شده است. دکتر مصطفی سالاری، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی نیز در این جلسه گفت: ۷۷ بیمارستان و ۳۱۰ درمانگاه سازمان تامین اجتماعی بهطور کامل و هماهنگ با دانشگاههای علوم پزشکی در خدمت بیماران کرونایی قرار دارند. وی افزود: در استانهایی که شاهد شیوع بیشتر ویروس کرونا بودیم از ظرفیت مراکز درمانی سازمان تامین اجتماعی بهطور کامل استفاده شد و خوشبختانه در برخی استانها با اقدامات صورتگرفته شاهد شرایط بهتری نسبت به قبل هستیم. همچنین عبدالرضا عزیزی، رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه گفت: کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی در حال بررسی اقدامات صورتگرفته در دستگاههای مختلف درباره مقابله با شیوع ویروس کرونا و مداوای بیماران هستند و در این جلسه به بررسی اقدامات سازمان تامین اجتماعی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میپردازند. وی افزود: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارش جامعی از اقدامات صورتگرفته و برنامههای در دست اقدام برای مقابله با شیوع ویروس کرونا، مداوای بیماران و حمایت از کسبوکارها و اشتغال کارگران تهیه و به کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ارسال کند.
به کادر پزشکی رحم کنید
معاون وزیر بهداشت ضمن هشدار در خصوص افزایش حضور مردم در اجتماع گفت: از مردم میخواهم که به فرزندانشان در بیمارستانها رحم کنند چراکه آنها دو ماه است که در مهار شیوع کرونا کار طاقتفرسا انجام میدهند. ایرج حریرچی در حاشیه سفرش به استانهای آذربایجان شرقی و اردبیل با بیان اینکه ما نگران وضعیت کل کشور هستیم، گفت: همکاری مردم نقطه قوت ما در مقابله با کروناست که فاصلهگذاری اجتماعی را با رعایت اصول بهداشتی و عدم حضور در اجتماعات تداوم بخشیدند اما هشدار جدی میدهم چراکه نشانههای جدی از حضور غیرضرور مردم در سطح شهر و بازار و همچنین حضور مردم برای قدم زدن افزایش یافته است و ما نگران آن هستیم که در آینده اثر این حضور را ببینیم. وی با بیان اینکه هر اقدام اجتماعی که باعث تشدید حضور مردم در اجتماعات میشود پسندیده نیست، تاکید کرد: از مردم میخواهیم که به شعار در خانه میمانیم پایبند باشند و دید و بازدیدها و ترددهای غیرضرور را به حداقل برسانند تا بتوانیم در ماه اردیبهشت ابتلا به ویروس را کاهش دهیم.
تعیین رقم افزایش حقوق فرهنگیان
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: رقم قابل توجهی برای افزایش حقوق فرهنگیان به آموزش و پرورش اختصاص داده شده است. به گزارش ایلنا، محمدباقر نوبخت (رئیس سازمان برنامه و بودجه) درباره حقوق معلمان و فرهنگیان با بیان اینکه در ابتدا کارش را با حقالتدریسی و تدریس خصوصی آغاز کرده و غم و مشکلات فرهنگیان را درک میکند، گفت: متوسط حقوق فرهنگیان در سال ۹۲ حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بود، در سال ۹۸ به چهار میلیون و ۳۰۰ رسید و در سال ۹۹ به چیزی حدود پنج میلیون تومان ارتقا یافت. یعنی حقوقها از سال ۹۲ تابهحال چهار برابر شده است. وی با بیان اینکه رتبهبندی معلمان از مهر ۹۸ اجرایی شد، ادامه داد: رقمی بالغ بر دو هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان نیز هزینه شده است. حال قرار است در سال ۹۹ رقمی بالغ بر هفت هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان برای رتبهبندی و افزایش انگیزه معلمان اختصاص داد شود. رئیس سازمان برنامه و بودجه با اشاره به اجرای طرح رتبهبندی معلمان در سال ۹۹ اظهار کرد: سال گذشته با اجرای طرح همسانسازی و افزایش ۵۰درصدی، حقوق فرهنگیان حدود ۷۰۰ تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان افزایش یافت. سازمان برنامه و بودجه بخش تامین منابع مالی را بر عهده داشته و سازمان اداری و استخدامی به همراه دستگاههای مربوط مجری افزایش حقوقها هستند. نوبخت در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه بودجه فرهنگیان چقدر افزایش یافته است؟، گفت: بودجه آموزش و پرورش از ۱۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان به ۶۰ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است. همچنین بازنشستگان فرهنگی در حقوق فروردین بین ۷۱۷ تا ۹۶۵ هزار تومان افزایش را شاهد خواهند بود.
کاهش مرگومیر کرونا با پلاسمادرمانی
۵۶ روز پس از شیوع کرونا در کشور، بر اساس اعلام وزارت بهداشت ۷۴۸۷۷ نفر به این بیماری مبتلا شدهاند که از این تعداد ۴۶۸۳ نفر فوت شده و ۴۸۱۲۹ نفر بهبود یافتهاند. فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران ویروس کووید ۱۹ را یکی از بحرانیترین اتفاقات هزاره سوم دانسته و گفته است؛ زمان پایان ویروس کووید ۱۹ نامشخص است. او تاکید کرده که هیچ محقق و مسوولی در سراسر دنیا نمیتواند ادعا کند که کرونا کی و چه وقت تمام میشود، حتی این موضوع که باید خودمان را برای همزیستی با کرونا آماده کنیم هم بعید و دور از ذهن نیست. همچنین معاون کل وزارت بهداشت با انتقاد از ترددهای غیرضروری در برخی از استانها اعلام کرده است؛ تعطیلی دانشگاهها و مدارس برای قدم زدن در کوچه و خیابان نیست. وی همچنین از روند صعودی بیماری در برخی استانهای غربی کشور خبر داده است. «حسن ابوالقاسمی» سرپرست و آغازگر پروژه تحقیقاتی پلاسما در درمان کووید ۱۹ در گفتوگو با خبرنگار ایلنا گفت: هماکنون برداشت اولیه از این طرح مطالعاتی که بیش از یک ماه عمر دارد، این است؛ نخست بیمارانی که پلاسما دریافت کردند، به وضعیت شدید بیماری که نیاز به دستگاه ونتیلاتور پیدا کنند، نرسیدند، دوم آنکه ما به بیماران شدید تزریق کردیم و آمار مرگومیر آنها کاهش پیدا کرد.
تبادل تجربه شهرداران تهران و سئول در روزهای کرونایی
شهرداران تهران و سئول در دیداری مجازی از تجربیات خود در مقابله با ویروس کرونا سخن گفته و بر ضرورت همکاریهای مشترک تاکید کردند. به گزارش فارس، پیروز حناچی شهردار تهران در گفتوگوی آنلاین تصویری با «سو پارک» شهردار سئول، با قرائت شعری از سعدی گفت: ما در ادبیات خود شاعری به نام سعدی داریم که میگوید بنیآدم اعضای یک پیکرند / که در آفرینش ز یک گوهرند / چو عضوی به درد آورد روزگار / دگر عضوها را نماند قرار / تو کز محنت دیگران بیغمی / نشاید که نامت نهند آدمی. وی افزود: ایران از 20 فوریه با شیوع کرونا مواجه شد اما پیش از تهران، شهرهای دیگری درگیر کرونا شدند. اما ایران در عمل با دو ویروس کرونا و تحریم مبارزه میکند. در ابتدا به خاطر تحریمها امکانات کشور برای مقابله با کرونا محدود بود بهطوری که تنها دو آزمایشگاه میتوانستند تست کرونا بگیرند اما هماکنون تعداد آزمایشگاههای مرتبط با تست کرونا به 60 مرکز رسیده است.
شفافیت اصل اولیه کره جنوبی
در ادامه این گفتوگو سو پارک، شهردار سئول با تاکید بر اشتراک تجربیات همه کشورهای درگیر با کرونا برای مقابله با این ویروس گفت: کره جنوبی از همان ابتدا اصل را بر شفافیت گذاشت و با ابتلای نخستین بیماران به صورت گسترده اقدام به تست آزمایش کرونا از مردم گرفت تا دقیقاً مشخص شود که چقدر مبتلا وجود دارد به همین دلیل در روزهای اول دهها هزار آزمایش کرونا از مردم گرفته شد و همین مساله باعث شد که مبتلایان در روزهای بعد به شکل محسوسی کاهش یابد تا جایی که در این روزها تعداد مبتلایان به حدود ده نفر در روز رسیده است. وی به شرایط تهران در تحریمها اشاره کرد و گفت: کره جنوبی شرایط ایران را درک میکند و به سهم خود تلاش کرده است که به تهران در این زمینه کمک کند.
توضیحات درباره ناآرامیهای در زندانها
سخنگوی قوه قضائیه گفت: اقدام ایران هم در جهت حوزه سلامت و هم در اعطای مرخصی در کشورهای مختلف دنیا اصلاً شبیه و نظیر ندارد و هیچ یک از کشورها نتوانستند چنین اقدامی انجام دهند و واقعاً یک اقدام بینظیر در نظام حکمرانی کشورها بود. به گزارش تسنیم غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با اعطای مرخصی به زندانیان مطابق بخشنامه اخیر رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: با عنایتی که رهبر معظم انقلاب در مورد عفو زندانیان و ریاست قوه قضائیه در مورد مرخصی داشتند و با توجه به فرهنگ دینی و اسلامی و قضایی و شرایط موجود کشورمان، قریب به صد هزار نفر از زندانیان توانستند در این ایام از مرخصی بهرهمند شوند و در کنار خانواده باشند و دغدغه سلامت خود و خانواده آنها کاهش یابد. وی افزود: حدود ۱۰ هزار نفر از مجموع زندانیان، مشمول عفو مقام معظم رهبری شدند و پرونده محکومیت آنها خاتمه یافت. سخنگوی قوه قضائیه این اقدام را یک اقدام بینظیر عنوان کرد و گفت: امروزه شیوع ویروس کووید ۱۹ را در کشورهای مختلف داریم و میزان آلودگی به ویروس و تعداد مبتلایان و جانباختگان در بسیاری از کشورهای مدعی حقوق بشر به مراتب بیش از کشور ماست، تعداد زندانیان آنها هم بیشتر است ولی اهتمام آنها به بهداشت زندانیان به اندازه ما نیست.