تهدید میراث فرهنگی جنایت جنگی است
12 درصد ازدواجها از سال ۹۱ تا ۹۷ منجر به طلاق شده است
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی کشورمان به توئیت تهدیدآمیز ترامپ واکنش نشان داد. به گزارش فارس، علیاصغر مونسان با اشاره به توئیت اخیر دونالد ترامپ که در آن تهدید به حمله نظامی به 52 سایت ایران از جمله سایتهایی که از منظر فرهنگ ایرانی حائز اهمیت بسیاری هستند، گفت: امیدوارم این توئیت یک اشتباه لفظی بوده باشد؛ چراکه حمله به مراکز فرهنگی کاملاً برخلاف عرف و قوانین بینالمللی است. مونسان تاکید کرد: تهدید مراکز فرهنگی در میان هیچ ملتی و با هیچ توجیهی پذیرفته نیست و بر اساس قطعنامه ۲۳۴۷ شورای امنیت سازمان ملل حمله به مراکز فرهنگی جنایت جنگی محسوب میشود. وی گفت: تخریب میراث فرهنگی یک جرم و تاکتیکِ جنگی است و دفاع از میراث یک ضرورت امنیتی است.
اعلام آمار ازدواج و طلاق طی هفت سال
سازمان ثبت احوال اعلام کرد که 2 /12 درصد ازدواج زنان از سال ۹۱ تا ۹۷ منجر به طلاق شده است که 8 /2 درصد این ازدواجها یک سال بعد به طلاق منجر شده است. به گزارش مهر، بر اساس آمارهای سازمان ثبت احوال از تعداد ۷۸۸ هزار و ۸۶ ازدواج ثبتشده در سال ۹۱ برای زنان تنها 2 /12 درصد یعنی حدود ۹۵ هزار و ۷۸۰ رویداد ازدواج تا انتهای سال ۹۷ منجر به طلاق شده است. از این تعداد 3 /1 درصد ازدواجها در همان سال با فاصله کمتر از یک سال از ازدواج، 8 /2 درصد در سال بعد با گذشت یک سال از زندگی مشترک، 2 /2 درصد ازدواجها در سال ۹۳ یعنی با گذشت دو سال از زندگی مشترک، 8 /1 درصد پس از گذشت سه سال از زندگی مشترک، 5 /1 درصد در چهارمین سال زندگی مشترک، 3 /1 درصد پس از پنج سال از زندگی و 1 /1 درصد نیز در ششمین سال زندگی مشترک منجر به طلاق شده است. مشاهده رخداد طلاق برای 2 /12 درصد از ازدواجهای ثبتشده در سال ۹۱ تا پایان سال ۹۷ در حالی است که در صورت محاسبه نسبت طلاق به ازدواج بر پایه آمارهای ثبتی سال ۹۱ رقمی معادل 2 /19 درصد حاصل میشود که به تعبیر درست یعنی درصد طلاق ثبتشده نسبت به ازدواجهای ثبتشده ۱۹ یا ۲۰ درصد است و تعبیر غلط نیز این است که ۱۹ یا ۲۰ درصد ازدواجها به طلاق منجر شده است. همچنین مشاهده این موضوع که 3 /1 درصد ازدواجهای ثبتشده در سال ۹۱ در همان سال اول به طلاق منجر شدهاند در حالی است که سهم این طلاقها نسبت به کل طلاقهای ثبتشده در آن سال ۱۴ درصد بوده است که گاه از این نسبت به اشتباه تعبیر میشود که ۱۴ درصد ازدواج در سال اول به طلاق منجر میشود در حالی که درست نیست. این نسل از ازدواجهای ثبتشده برای زنان در پایگاه اطلاعات جمعیت کشور در سال ۹۱ بهطور متوسط در حدود ۲۳سالگی در سال ۹۱ ازدواج کرده و 2 /12 درصد از آنها پس از سپری کردن بهطور میانگین 2 /2 سال از زندگی مشترک در 4 /25سالگی طلاق را تجربه کردهاند. حدود نیمی از نسل ازدواجهای زنان در سال ۹۱ (نسل ازدواج شامل مجموعه افرادی است که در یک سال مشخص ازدواج کردهاند)، که به طلاق منجر شدند مربوط به متولدان زن دهه 70 بوده است. این زنان بهطور متوسط در 3 /17سالگی در سال ۹۱ ازدواج کرده و پس از 3 /2 سال از زندگی مشترک در سن 1 /20سالگی طلاق را تجربه کردند. سهم زنان دهه شصتی که در سال ۹۱ ازدواج کرده و تا پایان سال ۹۷ طلاق را تجربه کردند ۳۹ درصد بوده است. این زنان بهطور میانگین در ۲۵سالگی ازدواج کرده و بعد از گذشت 2 /2 سال از زندگی مشترک در سن 7 /27سالگی طلاق گرفتند. 1 /8 درصد از ازدواجهای سال ۹۱ که تا پایان سال ۹۷ به طلاق انجامیده مربوط به زنان متولد دهه ۵۰ بوده است. همچنین 1 /3 درصد از ازدواجهای سال ۹۱ که به طلاق منجر شده مربوط به زنان متولد سال ۴۹ و قبل آن بوده است. دوام زندگی مشترک این گروه از زنانی که در سال ۹۱ ازدواج کردند 8 /1 سال بوده است.
فقدان اوراق هویتی؛ مشکل زنان معتاد و فرزندانشان
یک فعال حقوق زنان با بیان اینکه زنان دارای اعتیاد با مشکلات هویتی، اشتغال، سرپناه، فرزندان بیشناسنامه و... روبهرو هستند، گفت: از نمایندگان مجلس یازدهم انتظار میرود قوانین حمایتی برای زنان بهویژه زنان دارای اعتیاد نوشته شود تا آنان بتوانند اوراق هویتی داشته باشند و در این حالت مشکلات خود و فرزندانشان را بهبود ببخشند. لیلا ارشد در گفتوگو با ایسنا افزود: موسسه خانه خورشید در سال ۱۳۸۵ به عنوان اولین مرکز ارائهدهندگان خدمات به زنان دارای اعتیاد به منظور کاهش آسیبهای ناشی از اعتیاد زنان در محله دروازه غار تهران تاسیس شد و روزانه به ۱۰۰ زن و حدود ۳۰ نفر از فرزندان آنها خدمات ارائه میداد. موسس خانه خورشید در ادامه اظهار کرد: این موسسه دهه اول تاسیس خود را در قالب مرکز گذری فعالیت کرد و خدماتی همچون آموزش و تجهیزات بهداشتی و متادون به صورت رایگان به زنان دارای اعتیاد ارائه میکرد اما پس از تغییر قانون مبارزه با مواد مخدر که درمان معتادان به دو دسته اجباری و اختیاری تقسیم شد، رویکرد موسسه نیز در سالهای اخیر تغییر کرده است و به عنوان مرکز حمایتهای اجتماعی از زنان دارای اعتیاد و بهبودیافته فعالیت خود را پیش برد تا در این راستا به زنان معتادی که درمان شدهاند، خدمات حمایتی ارائه کند. این فعال حقوق زنان با بیان اینکه زنان دارای اعتیاد با مشکلات پنهان و آشکاری مواجه هستند، تاکید کرد: زنان دارای اعتیاد با مشکلاتی همچون مشکلات هویتی، اشتغال، سرپناه، فرزندان بیشناسنامه و... روبهرو هستند. بسیاری از آنها به دلیل نداشتن اوراق هویتی مانند شناسنامه، کارت ملی و... با مشکلاتی مواجه هستند که همین مساله بالطبع موجب شده فرزندان آنان نیز از داشتن اوراق هویتی بهرهمند نباشند. این مشکل باعث میشود آنان از خدمات درمانی، آموزشی و... محروم شوند.
قطع بخشی از تنه درختان شمشاد شمال کشور برای مقابله با بیماری
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: در بخشی از شمشادزارهای شمال کشور عملیات بهداشتی که شامل قطع بخشی از تنه درخت برای مقابله با بیماری است، آغاز شده است. بهمن افراسیابی ضمن بیان اینکه مساحت شمشادزارهای کشور ۴۲ هزار هکتار است که حدود ۹۰ درصد این مساحت آلوده به قارچ بلایت شمشاد است، اظهار کرد: ما برای کنترل و مقابله با این بیماری شمشادزارها را به سه بخش تقسیمبندی کردهایم و برای هر کدام از این بخشها برنامه جداگانهای برای مقابله با قارچ بلایت شمشاد داریم. معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با اشاره به اینکه بخش اول، بخشی است که در آن شمشادها هنوز بهصورت سبز وجود دارند و آفات و بیماری در آنها بسیار محدود است، تصریح کرد: در حال حاضر این لکههای سبز محصور شدهاند و برای جلوگیری از آلودگی، عبور و مرور انسان و دام به آن مناطق را محدود کردهایم همچنین بهصورت محدود از روش محلولپاشی برای مقابله با بیماری در این نقطه استفاده میکنیم. افراسیابی با بیان اینکه بخش دیگری از شمشادزارها به ظاهر خشک شدهاند ولی ساقه آنها هنوز جوانه میزند، گفت: در این قسمت نیز عملیات محلولپاشی در حال انجام است. به گفته وی بخش سوم تقسیمبندی شمشادزارها قسمتی است که در آن شمشادها به ظاهر خشک اما ریشه آنها هنوز زنده است. سازمان جنگلها تصمیم گرفته است که در این بخش زیر نظر متخصصان عملیات بهداشتی را انجام دهد. بر این اساس گیاه پزشکان ضمن بازدید از این شمشادها ابتدا مشخص میکنند که ریشه آنها زنده است یا خیر؟ پس از آن شمشادهایی که ریشههای زنده داشته باشند علامتگذاری میشوند و بخشی از تنه آنها قطع و سوزانده میشود.
تخریب ساحل بندر مقام در هرمزگان
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان هرمزگان با اعلام اینکه پروژه پرورش لارو میگو در «بندر مقام» همچنان متوقف است، گفت: این بخش از ساحل بندر مقام پهنه گردشگری و میراث فرهنگی نیست و اراضی ملی محسوب میشود. به گزارش ایسنا، «بندر مقام» از توابع بخش شیبکوه در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان است. دهستان آن زمانی مقر حکومت قبیله «بنی حمّاد» بود و هنوز هم بقایایی از آثار آن دوره در این منطقه دیده میشود. بندر صیادی مقام دروازه ورودی جزیره «لاوان» نیز است. وجود عارضههای زمینشناسی در ساحل «مُکسّر» نیز این منطقه را به لحاظ گردشگری مطرح کرده، اما مدتی است لودرها در حوالی این ساحل به کار افتادهاند که اعتراض فعالان گردشگری و محیط زیست را در پی داشته. برای این بخش از ساحل مجوز پرورش لارو میگو صادر شده است. عملیات اجرایی و خاکبرداری این طرح از روز سهشنبه ۱۷ دیماه در پی تشدید اعتراضها و رسانهای شدن تخریب این بخش از ساحل خلیج فارس، با دستور فرماندار بندر لنگه تا زمان مشخص شدن نتیجه بررسیهای تکمیلی متوقف شده است. گفته شده بود این بخش از ساحل بندر مقام زیستگاه لاکپشتهای پوزه عقابی -گونه در معرض انقراض- و محل تخمگذاری آنهاست. هرچند داود میرشکار، مدیرکل دفتر حفاظت زیستبومهای دریایی و ساحلی سازمان محیط زیست، این مساله را رد کرده و گفته است که «به هیچ عنوان تخمگذاری لاکپشتهای منقار عقابی در ساحل این بندر ثبت نشده است».
سهم ارز دولتی در قیمت تمامشده «دارو» چقدر است؟
نایبرئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی با بیان اینکه سهم ارز ۴۲۰۰تومانی در قیمت تمامشده دارو، کمتر از ۴۰ درصد است، گفت: در سال ۱۳۹۷، حدود ۶۰۰ میلیون دلار ارز به دارو اختصاص یافته است. دکتر عباس کبریاییزاده با اشاره به وضعیت ذخایر دارویی در صنعت داروسازی کشور گفت: خوشبختانه وضعیت موجودی صنعت دارویی بسیار خوب است و وزارت بهداشت بهطور مرتب کار تخصیص ارز را برای صنعت داروسازی کشور انجام میدهد. بر همین اساس موجودی داروهای صنایع، موجودی خوبی است. وی با بیان اینکه از بابت کمبود در حوزه داروهای تولید داخلی نگرانی چندانی وجود ندارد، درباره تعیین ارز ۴۲۰۰تومانی برای دارو در لایحه بودجه ۱۳۹۹ افزود: ما به عنوان صنعت داروسازی معتقدیم که اصلاً نباید ارز چندنرخی وجود داشته باشد، اما اگر بنا باشد که دولت و وزارت بهداشت ارز ۴۲۰۰تومانی را در حوزه داروسازی حذف کنند که نظر ما هم این است که این ارز حذف شود، حتماً باید تدابیری برای تامین ریال سازمانهای بیمهگر جهت حفظ سهم پرداختی بیماران به شکلی که این پرداختی افزایش نیابد و همچنین تامین نقدینگی مورد نیاز صنعت اندیشیده شود. کبریاییزاده با بیان اینکه بنابراین حتماً باید این دو مولفه در حذف ارز ۴۲۰۰تومانی در حوزه دارو مورد نظر قرار گیرد، افزود: در عین حال چنانچه دولت ارز دارو را نیمایی کند که اقدام درستی است، اما این دو مولفه اتفاق نیفتند، صنعت وارد بحران خواهد شد.