شناسه خبر : 20199 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

موسسه تامسون رویترز نام سه اقتصاددان را به عنوان بخت‌های اصلی اعلام کرده است

نامزدهای نوبل

دوازدهمین روز از ماه اکتبر، زمانی است که آکادمی سلطنتی علوم سوئد برنده «جایزه علوم اقتصادی بانک مرکزی سوئد» یا همان نوبل اقتصاد را اعلام می‌کند. جایزه‌ای که ابتدا در بین جوایز سالانه نوبل نبود و بعداً با کمک بانک مرکزی سوئد و تامین مالی این نهاد راه افتاد.

دوازدهمین روز از ماه اکتبر، زمانی است که آکادمی سلطنتی علوم سوئد برنده «جایزه علوم اقتصادی بانک مرکزی سوئد» یا همان نوبل اقتصاد را اعلام می‌کند. جایزه‌ای که ابتدا در بین جوایز سالانه نوبل نبود و بعداً با کمک بانک مرکزی سوئد و تامین مالی این نهاد راه افتاد. آکادمی سلطنتی نوبل هرساله از بین برترین پژوهشگران علم اقتصاد، فرد یا افرادی را به عنوان برنده معرفی می‌کند. از سال 1969 تاکنون پژوهشگران آمریکایی با اختلاف زیادی نسبت به سایر پژوهشگران در مقام اول و اقتصاددانان اروپای غربی در مقام دوم قرار دارند. از ابتدای ماه سپتامبر رای‌گیری برای نامزدهای احتمالی جریان داشته است و کمیته داوران جایزه نوبل اقتصاد تا ششم اکتبر زمان داشتند که برنده جایزه نوبل را مشخص کنند. طی هفته‌های گذشته با گمانه‌زنی‌هایی نیز در مورد بخت‌های خود تعدادی از پژوهشگران را به عنوان برنده احتمالی این جایزه معتبر بین‌المللی معرفی کرده‌اند. از این بین، موسسه تامسون رویترز که در سال 2008 توسط تامسون کورپوریشن بنیانگذاری شد، در خصوص برنده‌های احتمالی جایزه نوبل پیش‌بینی خود را در بخش‌های مختلف شیمی، فیزیک، اقتصاد و پزشکی منتشر کرد. برنده بنا بر معیارهای واحد مالکیت فکری و علوم موسسه تامپسون رویترز مبنای پیش‌بینی خود را تعداد دفعات ارجاع به مقالات دانشمندان هر حوزه قرار داده است. در بخش برندگان احتمالی جایزه نوبل اقتصاد، «سر ریچارد بلوندل» استاد اقتصاد کالج دانشگاهی لندن، «جان آگوست لیست» استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه شیکاگو و «چارلز فردریک منسکی» استاد اقتصاد دانشگاه نورث‌وسترن آمریکا معرفی شده‌اند که از دید این موسسه معتبر بخت‌های اصلی به خانه بردن جایزه نوبل اقتصاد هستند.

سر ریچارد بلوندل
سر ریچارد ویلیام بلوندل، اقتصاددان بریتانیایی، متولد 1952 و دارنده کرسی اقتصاد سیاسی دیوید ریکاردو در کالج دانشگاهی لندن و مدیر پژوهشی موسسه مطالعات مالی (IFS) است. بلوندل همچنین به عنوان مدیر شورای اقتصادی و تحقیقات اجتماعی (ESRC) به تحلیل اقتصاد خرد سیاست‌های عمومی در موسسه مطالعات مالی (IFS) مشغول به کار است. شورای اقتصادی و تحقیقات اجتماعی (ESRC) یکی از هفت شورای پژوهشی در انگلستان است که با هدف پشتیبانی باکیفیت از علوم اجتماعی در سال 1963 تاسیس شد. او همچنین از سال 1991 عضو جامعه اقتصاددانان و از سال 1996 عضو آکادمی بریتانیا و از سال 2001 عضو افتخاری آکادمی اقتصاد آمریکاست.
بلوندل سال 1973 مدرک کارشناسی خود را در رشته اقتصاد و آمار از دانشگاه بریستول دریافت کرد و پس از آن در سال 1975 تحصیلات خود را در رشته اقتصادسنجی و اقتصاد ریاضی در مدرسه اقتصاد لندن به اتمام رساند. او در سال‌های 1975 تا 1984 در دانشگاه منچستر مربی اقتصادسنجی بود. بلوندل در سال 1984 به عنوان استاد اقتصاد کالج دانشگاهی لندن منصوب شد و قبل از به وجود آمدن بخشی با عنوان تحلیل‌های اقتصاد خرد سیاست‌های مالی شورای اقتصادی و تحقیقات اجتماعی (ESRC)، به عنوان مدیر پژوهشی موسسه مطالعات مالی (IFS) منصوب شد. او استاد مدعو دانشگاه‌های یوبی‌اس در سال 1980، ام‌آی‌تی در سال 1993 و دانشگاه برکلی در سال 2000 بوده است. بلوندل در طول این سال‌ها توانسته است در حوزه‌هایی چون اقتصاد خرد، اقتصاد عمومی، رفتار مصرف‌کننده، نابرابری، عرضه نیروی کار، مالیات و ارزیابی سیاست رفاه دست به پژوهش‌های عمیقی بزند که در این راستا طبق پیش‌بینی‌های ارائه‌شده توسط موسسه تامسون رویترز، بلوندل به جهت انجام مطالعات تجربی در حوزه اقتصاد خرد، افزایش درک عمومی حاصل‌شده از تاثیر سیاستگذاری‌ها بر بازار کار و تقاضای مصرف‌کنندگان و به ویژه تاثیر شرایط نامطلوب اقتصادی بر خانواده‌ها در بین برندگان احتمالی جایزه نوبل قرار دارد. او در حال حاضر در کالج دانشگاهی لندن در گروه‌های تحقیقاتی چون مرکز اقتصاد آموزش و مرکز ESRC برای تحلیل اقتصاد خرد سیاست عمومی فعال است. بلوندل در سال 1995 جایزه انجمن اقتصاد اروپا را به پاس پژوهش در اقتصاد خرد و تجزیه و تحلیل عرضه نیروی کار، اصلاح رفاه اجتماعی و رفتار مصرف‌کننده دریافت کرد. این جایزه هر دو سال به بهترین اقتصاددان جوان منتخب انجمن اقتصاد اروپا تعلق می‌گیرد. در سال 2000 او جایزه جامعه اقتصاددانان را برای چاپ پنج سال پژوهش نظری و تجربی در زمینه اقتصادسنجی از آن خود کرد. مدرسه اقتصاد تولوز در سال 2008 جایزه ژان ژاک لافونت را به بلوندل به عنوان یک اقتصاددان سطح بالای بین‌المللی و پژوهشگر جنبه‌های نظری و کاربردی اقتصاد اهدا کرد. در سال 2010 دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیان مونیخ جایزه CES را به بلوندل به عنوان یک اقتصاددان برجسته که تا حد زیادی به درک درست از مشکلات سیاست‌های اقتصادی کمک کرده است، اهدا کرد. او در سال 2012 «جایزه IZA در اقتصاد کار» را برای دستاوردهای علمی برجسته در زمینه اقتصاد کار به دست آورد. بلوندل سال 2003 از دانشگاه سنت گالن سوئیس، سال 2011 از دانشگاه مانهایم آلمان و سال 2011 از مدرسه نروژی اقتصاد NHH دکترای افتخاری دریافت کرده است. همچنین او در سال 2014 همراه با دیوید کارد جایزه «بنیاد مرزهای دانش» را برای پژوهش در زمینه اقتصاد خرد تجربی دریافت کرد.

جان آگوست لیست
«جان آگوست لیست» زاده 1968 هم‌اکنون استاد دانشکده اقتصاد دانشگاه شیکاگو است. او لیسانس خود را از دانشگاه ویسکانسین-استیونس پوینت و دکترای خود را در سال 1996 از دانشگاه وایومینگ دریافت کرده است. او تدریس خود را ابتدا در دانشگاه مرکزی فلوریدا شروع کرد و پس از آن به دانشگاه آریزونا و دانشگاه مریلند نقل مکان کرد. لیست همچنین در دانشگاه تیلبورگ نیز مدتی به پژوهش پرداخت. از می 2002 تا ژوئیه سال 2003 او به عنوان اقتصاددان ارشد در شورای مشاوران اقتصادی ریاست جمهوری در حوزه اقتصاد محیط زیست و منابع، برای مقابله با تغییرات آب و هوا و قانون آسمان پاک کار کرده است. لیست در دانشکده‌های اقتصادی و در بین دانشگاهیان برای استفاده خلاقانه از تحقیقات میدانی در اقتصاد مشهور است، رویکردی که لیست را به پیتر بوهم، اقتصاددان سوئدی نزدیک می‌کند. مجله فوربس در سال 2010 او را به‌واسطه انجام تحقیقات میدانی در فهرست هفت اقتصاددان برتر جهان قرار داد. لیست در آوریل 2011 توسط فرهنگستان علوم و هنر آمریکا برگزیده شد. در سال 2012، لیست جهت ایراد سخنرانی، توسط بنیاد Yrjo Jahnsson برای دریافت جایزه انتخاب شد. این جایزه، که هر دو سال توسط این بنیاد فنلاندی داده می‌شود، دستاوردهای لیست را در تحقیقات میدانی پیشرو ارزیابی کرد. از میان 19 نفر از اقتصاددانانی که توانسته‌اند این جایزه را کسب کنند، 10 نفر موفق به دریافت جایزه نوبل شده‌اند.
لیست با استفاده از تحقیقات میدانی بینش جدیدی را در حوزه‌های مختلف پژوهش‌های اقتصادی، مانند آموزش، ارائه خصوصی کالاهای عمومی، ترجیحات اجتماعی، اقتصاد محیط زیست، اثرات بازار بر شرکت‌های بزرگ و تصمیم‌های سیاسی دولت ارائه داد. برخی از پژوهش‌های میدانی او در حوزه آموزش در مجله بلومبرگ مورد بحث قرار گرفت که در آن گری بکر، اقتصاددان مشهور آمریکایی و برنده جایزه نوبل، لیست را به جهت انجام تحقیقات میدانی، نامزدی قوی برای دریافت جایزه نوبل معرفی کرد. بسیاری از این مطالعات همزمان با عضویت لیست در هیات علمی دانشگاه‌های مریلند در کالج پارک و آریزونا انجام شد. این اقتصاددان تاکنون جوایز متعددی دریافت کرده است: یکی از پژوهش‌های جان لیست با عنوان «اطلاعات آبشاری: شواهدی از تحقیقات میدانی به‌وسیله متخصصان بازار» در سال 2004 توسط FMA، به عنوان بهترین مطالعه تحقیقاتی در سال 2004 در زمینه تامین مالی انتخاب شد. لیست همچنین در سال 2008 برای پژوهش‌های میدانی در زمینه آزمون نظریه‌های اقتصادی جایزه معتبر ارو را دریافت کرد. در جولای 2010، بالاترین افتخار انجمن کشاورزی و اقتصاد کاربردی «AAEA»، جایزه «جان کنت گالبریت» به لیست اهدا شد. دانشگاه تیلبورگ هم در نوامبر 2014 مدرک دکترای افتخاری خود را به او اهدا کرد. تایلر کوئن در وبلاگ خود لیست را یکی از مهم‌ترین اقتصاددانان جوان معرفی کرد. اقتصاددان دانشگاه شیکاگو، استیون لویت، نویسنده کتاب «Freakonomics»، لیست را به عنوان اقتصاددان جوانی معرفی کرده است که به احتمال زیاد برنده جایزه نوبل اقتصاد است. لیست در سال 2011 به انتخاب فرهنگستان هنر و علوم آمریکا درآمد. تحقیقات لیست در مسائل اقتصاد خرد متمرکز شده و بیش از 150 مورد آن انتشار یافته است که شامل مقاله‌هایی درباره پژوهش‌های میدانی است که با استفاده از به دست آوردن اطلاعات بازارهای مختلف، از جمله فعالیت‌های جمع‌آوری کمک مالی خیریه، اطلاعات میدانی به دست آمده از بازارهایی چون بازار خودرو جدید، بازارهای سکه، بازارهای کشورهای مختلف چون آمریکا، هند و مراکش، بازارهای حراج، مراکز خرید و بازارهای مختلف کار، موارد متعددی را مورد مطالعه قرار داده است.
تحقیقات لیست روی اقتصاد رفتاری بر تست تئوری‌هایی مثل مبادله هدیه، ترجیحات اجتماعی و نظریه چشم‌انداز متمرکز شده است. آزمایش سنتی این نظریات متکی بر به‌کارگیری دانش‌آموزان دبیرستانی برای مشارکت در آزمایش‌هایی در ازای دریافت مقداری پول است. اما لیست به جای این کار از سوژه‌ها در بازارهای واقعی برای مشارکت در آزمایش‌ها استفاده کرد و گاهی مواقع سوژه برای او کاملاً غریبه بود. آزمایش‌های لیست به این نتیجه رسید که مبادله کالا، محرک قدرتمندی برای تلاش کارگر نیست، همان‌طور که تحقیقات پیشین نیز این مساله را اثبات کرده بود. همچنین ترجیحات اجتماعی آن‌طور که تحقیقات پیشین اعلام کرده‌اند، نیست و اختلاف بین تمایل به پرداخت و تمایل به پذیرش اغلب، تحت عنوان اثر موهبتی خوانده می‌شود و توسط نظریه چشم‌انداز برآورد و با تجربه بازار ناپدید می‌شود. آخرین اقدامات لیست در زمینه اقتصاد رفتاری اثبات کرده است که چارچوب‌بندی سبب تحریک کارایی کارگران می‌شود. لیست تحقیقاتی در زمینه اثر قوانین محیطی روی تولید اقتصاد و گونه‌های در معرض خطر منتشر کرده است. تحقیقات لیست بر آزمایش مکانیسم‌های ارزیابی‌های غیربازاری به صورت متعدد در ارزیابی‌های مشروط کاربرد دارند. تحقیقات او در آزمایش مشوق‌های مختلف برای افزایش مطابقت با تکنولوژی‌های سازگار با محیط زیست استفاده شده‌اند. همچنین لیست ترجیحات اجتماعی و ارزش کالاهای عمومی را به بازار آورد. او این کار را از طریق آزمایش متغیرهای خیریه انجام داد. همچنین لیست به این نتیجه رسید که تعداد تکنیک‌های سنتی در عالم نوع‌دوستی به خوبی درک نشده است. برای مثال هرچه اعلام شود پول بیشتری جمع شده است، مردم پول بیشتری می‌دهند.

چارلز فردریک منسکی
چارلز فردریک منسکی، اقتصاددان آمریکایی و استاد اقتصاد دانشگاه نورث‌وسترن است. پژوهش‌های منسکی در گستره علم اقتصاد شامل اقتصادسنجی، نظریه انتخاب عقلانی، قضاوت و تصمیم‌گیری و تجزیه و تحلیل سیاست‌های اجتماعی می‌شود. او در اقتصاد برای پژوهش برجسته‌ای که درباره موضوعات «شناسایی مشتقات جزیی»، «شناسایی مدل انتخاب گسسته» و «شناسایی تعاملات اجتماعی» انجام داده است، شناخته می‌شود. او همچنین تحقیقات تجربی قابل‌توجهی در اندازه‌گیری انتظارات در نظرسنجی‌ها انجام داده است. منسکی مدارک کارشناسی و دکترای اقتصاد را از دانشگاه ام‌آی‌تی به ترتیب در سال‌های 1970 و 1973 دریافت کرده است. او در فاصله سال‌های 1973 تا 1980 برای اولین بار در دانشگاه کارنگی ملون به تدریس پرداخت و در سال‌های 1979 تا 1983 به دانشگاه عبری بیت‌المقدس رفت و در نهایت به دانشگاه ویسکانسین مدیسون پیوست. منسکی همزمان با حضور خود در ویسکانسین، در فاصله سال‌های میانی دهه 90 میلادی به عنوان مدیر موسسه تحقیقات فقر و همچنین به عنوان رئیس هیات مدیره ناظران مطالعه پنل دینامیک درآمد و به فعالیت‌های خود ادامه داد. او تا سال 1998 در دانشگاه ویسکانسین پژوهش‌های خود را پی گرفت و در سال 1997 به دانشگاه نورث وسترن پیوست و فعالیت‌های خود را تا به امروز در این دانشگاه ادامه داده است. او همچنین در دهه 90 میلادی در شورای ملی تحقیقات «NRC» و کمیسیون علوم رفتاری و اجتماعی نیز فعالیت داشت. منسکی در شورای ملی تحقیقات «NRC»، مدتی رئیس کمیته تحقیقاتی در سیاست‌های مبارزه با مواد مخدر و پس از آن تا سال 2009 عضو هیات مدیره کمیته علوم ریاضی و کمیته قانون و عدالت بوده است و در نهادهایی چون «جامعه اقتصاددانان»، «فرهنگستان هنر و علوم آمریکا» و «انجمن پیشبرد علوم آمریکا» نیز حضور داشت. در سال 2009، منسکی به انتخاب آکادمی ملی علوم یکی از دو اقتصاددانی بود که از میان 60 اقتصاددان انتخاب شده بودند. در سال 2014 نیز او از سوی آکادمی بریتانیا انتخاب شد. از سال 2007 علایق پژوهشی منسکی در زمینه‌هایی چون شکل‌گیری سیاست‌های اجتماعی با دانش نسبی از پاسخ رفتاری متمرکز شد. عمده تحقیقات او در زمینه‌های قضاوت و تصمیم، اقتصادسنجی و تجزیه و تحلیل سیاست عمومی است. آخرین کتاب او با عنوان «سیاست عمومی در دنیای نامطمئن: تحلیل و تصمیم» توسط انتشارات دانشگاه هاروارد منتشر شده است که دربردارنده راه‌حل‌های ارائه‌شده در حوزه سیاستگذاری عمومی است.
منسکی برای توضیح محدوده و محدودیت‌های تصمیم‌گیری سیاست‌های اجتماعی و همچنین پیش‌بینی بر دانش جزیی و اثرات اجتماعی در بین گمانه‌زنی‌های موسسه تامسون رویترز حضور دارد. برای مثال منسکی مواردی را بررسی می‌کند که مردم چگونه بین گزینه‌هایی همچون محکومیت‌های جنایی و درمان پزشکی، گزینه‌ای را انتخاب می‌کنند که تنها یک نتیجه خواهد داشت.




دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها