اینفوگرافی
خودرو در صدر پرریسکها
پرریسکترین و کمریسکترین صنایع بورسی کدامند؟
درگیری بورس تهران با ریسک سیستماتیک سیاسی سابقه طولانی دارد و کلیدواژه این ریسک سیاسی مناقشات هستهای است. مناقشات هستهای سالهاست که سرمایهگذاران را درگیر اخبار آن کرده و سیگنالهایی از این مناقشه روندهای هیجانی پرقدرتی را در بورس تهران ایجاد کرده است. با این حال در زمستان 94، این مناقشه بهطور رسمی پایان پذیرفت و بار دیگر توجهات سرمایهگذاران به بورس تهران و گروههای آسیبدیده از تحریم جلب شد و نوسانات منفی بسیار شدید که به واسطه این مناقشات پیش آمده، اکنون رویه برعکس و بسیار مثبتی داشته است.
در میان گروههای پراهمیت در شرایط پسابرجام گروه خودرویی به عنوان مهمترین گروه متضرر از تحریمها شناخته میشود و به همین دلیل یک افزایش شدید در این گروه به وقوع پیوست. گروه بانکی نیز در این میان به واسطه تحریمهای مبادلات بینالمللی تحت فشار زیادی بوده و پس از فرمان اجرایی برجام جو مثبتی در آن پدیدار شده است. گروههایی مانند حمل و نقل نیز که به طور مستقیم حیات آنها وابسته به ارتباطات جهانی و حل مناقشات سیاسی است. گروههایی نیز مانند پالایشگاهیها وجود دارند که به دلیل حجم بالای بازار خود روندساز بازار هستند و تغییرات آنها تاثیرگذار است و به متغیر برجام نیز حساس هستند.
در مقابل این گروهها، گروههایی هستند که در مقابل ریسکهای سیاسی واکنش کمتر و حتی منفی دارند. این گروهها که اغلب ارائهدهنده کالا و خدمات پایهای هستند در شرایط مناقشات سیاسی آسیب جدی نمیبینند و بعضاً به واسطه توجه بیشتر به این بنگاهها در شرایط مناقشات سیاسی، مانند گروه قندی وضعیت مناسبتری نیز پیدا خواهند کرد. در این میان گروه دارویی و غذایی (به جز گروه قندی که در بالا گفته شد) کمترین میزان واکنش را به ریسکهای سیاسی دارد. گروه پتروشیمی نیز از جمله این گروههاست که با وجود چشم داشتن به برجام، در شرایط مناقشات سیاسی نیز سودآوری خود را دارد. در کنار این گروههای مهم بازار سرمایه، سرمایهگذاریها قرار دارند که ریسک متعادلی دارند و کمریسک حساب نمیشوند، با این حال به علت ماهیت خود غالباً ریسک متعادل و متناظر با بازار دارند.
دیدگاه تان را بنویسید