شناسه خبر : 9032 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

تهدید کشاورزان به پیوستن به معترضان

حالت فوق‌العاده در بانکوک

بر اساس دستور دولت تایلند، حالت فوق‌العاده در مناطق همجوار پایتخت از روز چهارشنبه ۲۳ ژانویه، برای مهار جنبش‌های اعتراضی اعمال شده است که در آن مخالفان دولت خواستار استعفای یینگلاک شیناواترا هستند.

بر اساس دستور دولت تایلند، حالت فوق‌العاده در مناطق همجوار پایتخت از روز چهارشنبه 23 ژانویه، برای مهار جنبش‌های اعتراضی اعمال شده است که در آن مخالفان دولت خواستار استعفای یینگلاک شیناواترا هستند. ویسارن تچاتیوارات، معاون وزیر کشور تایلند، روز سه‌شنبه پس از نشست هیات دولت این کشور اعمال حالت فوق‌العاده را اعلام کرد. بر اساس حالت فوق‌العاده در تایلند ضمن محدود شدن ساعات رفت و آمد در خیابان‌ها، سازمان‌های امنیتی قدرت بازداشت افراد بدون اتهام را می‌یابند، سانسور رسانه‌ها افزایش می‌یابد و تجمعات سیاسی با بیش از پنج نفر ممنوع می‌شود. تایلند برای بازگرداندن آرامش به بانکوک پایتخت این کشور هم در آذر‌ماه ساعات منع رفت و آمد اعمال و یکبار دیگر آن را تمدید کرد. وضعیت‌های اضطراری در حالی در بانکوک و استان‌های همجوار آن در چند نوبت و طی دو ماه گذشته اعمال شده است که ارتش این کشور 18 کودتا را در کارنامه خود دارد. ارتش تایلند از سال 1932 حدود 18 کودتای نظامی را در این کشور برنامه‌ریزی کرده است که برخی از آنها در حد تلاش برای کودتا بوده است. آخرین کودتا در سال 2006 برای سرنگونی برادر نخست‌وزیر کنونی تایلند انجام شد. در درگیری و تنش‌های سیاسی تایلند از آبان‌ماه تاکنون 12 نفر کشته و 666 نفر مصدوم شده‌اند. آشفتگی‌های سیاسی و تنش‌های خیابانی در تایلند از آبان‌ماه و پس از ارائه لایحه عفو سیاسی توسط نخست‌وزیر به مجلس کلید خورد و پس از دو ‌ماه به انحلال مجلس نمایندگان و اعلام 2 فوریه به عنوان روز برگزاری انتخابات زودهنگام ختم شد. معترضان تایلندی حدود سه ماه است که در خیابان‌های بانکوک حضور دارند. مخالفان دولت تنها پنج روز پس از سال نو میلادی در خانه نشسته و سکوت کردند و از اواخر دسامبر بار دیگر با برپایی راهپیمایی گسترده در بانکوک پایتخت این کشور خواستار برکناری نخست‌وزیر شدند. مخالفان دولت تایلند یینگلاک شیناواترا نخست‌وزیر این کشور را دست‌نشانده برادرش و نخست‌وزیر سابق می‌دانند. مخالفان دولت با فشار برای به تعطیلی کشاندن مراکز دولتی در پایتخت تایلند در پی ایجاد مانع به منظور برگزاری انتخابات عمومی ‌ماه فوریه هستند.
علاوه بر این، شماری از برنج‌کاران در تایلند به دولت این کشور هشدار دادند در صورت عدم دریافت پول محصولات‌شان، به معترضانی خواهند پیوست که درصدد سرنگونی دولت هستند. این مساله نگرانی را برای دولت تایلند ایجاد کرده است زیرا بیشترین حمایت از نخست‌وزیر این کشور مربوط به مناطق روستایی است. اعتراضات ضد‌دولتی تایلند در سومین ‌ماه خود به تعطیل شدن بخش‌هایی از بانکوک و خشونت کشیده شده است. تا پیش از این محصولات کشاورزان تایلندی به صورت تضمینی بالای قیمت بازار از آنها خریده می‌شد اما با افزایش تشکیلات مالی دولتی، برخی کشاورزان سه تا چهار‌ ماه است که در انتظار دریافت هزینه از دولت هستند. در همین راستا پروم بونماچویی، رئیس گروه کشاورزان در یک استان مرکزی تایلند گفت: «اگر هیچ راهی برای دریافت هزینه‌ محصولات از دولت نباشد، هزاران کشاورز به اعتراضات ضد‌دولتی خواهند پیوست. اگر دولت هزینه‌ای پرداخت نکند، باید برنج را به کشاورزان پس دهد تا خود آنها حتی با قیمت پایین‌تر آنها را به فروش برسانند.» علاوه بر این شرکت بزرگ تویوتا موتور نیز اعلام کرد ممکن است سرمایه‌گذاری 600 میلیون یورویی خود در تایلند را مورد تجدید نظر قرار داده و در صورت ادامه ناآرامی‌ها آن را لغو کند. پیروزی یینگلاک شیناواترا، نخست‌وزیر تایلند در انتخابات 2011، با رای مناطق روستانشین محقق شد و در شرایط حاضر که کشاورزان دولت او را تهدید می‌کنند، یینگلاک موقعیت خود در انتخابات دوم فوریه را در خطر می‌بیند.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها