کلاوس شوآب خواستار تلفیق درس و کارآموزی برای تربیت نیروی کار جدید شد
حل چالش بیکاری جوانان با نظام آموزشی دوگانه
بنیانگذار و رئیس همیشگی مجمع جهانی اقتصاد در سخنانی مهمترین مساله دنیای امروز را چالش بیکاری جوانان توصیف کرد.
بنیانگذار و رئیس همیشگی مجمع جهانی اقتصاد در سخنانی مهمترین مساله دنیای امروز را چالش بیکاری جوانان توصیف کرد. کلاوس شوآب قبل از شروع به کار مجمع جهانی اقتصاد در داووس گفت: «تصور کنید کشوری وجود دارد که هیچ کس نمیتواند شغلی برای خودش پیدا کند و سن همه افراد آن کمتر از 25 سال است. این کشور که اکنون به صورت پراکنده در دنیا وجود دارد هماکنون قدرت اقتصادی، اتحاد اجتماعی و ثبات طولانیمدت را در اکثر نقاط دنیا تهدید میکند. این کشور مکان ظرفیتهای از دسترفته است.» به گفته شوآب در اروپا 24 درصد از جوانان بیکار هستند و نرخ بیکاری جوانان به ویژه در کشورهای یونان، پرتغال و ایتالیا وضعیت بدتری دارد. شواب افزود: «این نرخ در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا نیز ناامیدکننده است. بیکاری یک بحران آرام و سوزان است که نیازمند توجه ویژهای از سوی کسبوکارها و دولتهای جهان است.»
رئیس مجمع جهانی اقتصاد ادامه داد: این هزینه انسانی غیرقابل محاسبه است. جوانان بیکار برای اینکه بتوانند عنصر مفیدی برای خانواده، جامعه و کشورشان باشند در حال تلاش هستند. خلق فرصتهای شغلی بیشتر باعث شکوفایی تولید و دستمزد میشود، فضیلتهای اجتماعی را تقویت میکند و ثبات بیشتر، خوداتکایی و تعهد بالاتری برای جوامع به ارمغان میآورد و جرائم را کاهش میدهد. به گفته رئیس مجمع جهانی اقتصاد مطالعات نشان میدهد برای هر یک درصد بهبود پایدار در اشتغال جوانان جهان، هزینههای اقتصادی در سراسر جهان حدود 72 میلیارد دلار افزایش خواهد یافت. او افزود: «من اعتقاد دارم که رهبران دنیای کسبوکار، جامعه مدنی و دولتها باید با هماهنگی و همکاری بیشتر تلاش کنند و مساله بیکاری را به عنوان اولویت خود در سال 2014 قرار دهند. ما از 120 مدیر ارشد اجرایی در دنیای تجارت خواستهایم تا در شورای بینالمللی تجاری وابسته به مجمع جهانی اقتصاد حضور پیدا کنند و راه تازهای برای مساله بیکاری جوانان بیابند.» یکی از حوزههای پرظرفیت آموزش برای و از طریق اشتغال است که شامل ارتقای عملکرد و برنامههای تربیت مهارتهای رفتاری میشود که همراه خود تجربه
کاری را نیز در پی دارد. کاملاً روشن است که شکاف بین مشاغل تازه برای کارگران جدید و جوانان روز به روز عمیقتر میشود. بر اساس یک نظرسنجی صورت گرفته در 9 کشور برزیل، آلمان، هند، مکزیک، مراکش، ترکیه، عربستان سعودی، بریتانیا و ایالات متحده تنها 43 درصد از کارفرمایان میگویند توانستهاند کارگرانی بیابند که به اندازه کافی مهارت داشته باشند. برای مثال تولیدکنندگان خودرو در بیش از نیمی از ایالتهای آمریکا با همکاری بیش از 30 دانشکده در حال آموزش کارگران جدید برای این صنعت هستند. کلاوس شوآب گفت: «اکنون کارفرمایان بیشتری رو به کارآموزی آوردهاند چرا که نمونه موفق این کار در کشورهای آلمان، اتریش و سوئیس دیده میشود؛ کشورهایی که اکنون با کمترین جمعیت جوان بیکار روبهرو هستند.»
دیدگاه تان را بنویسید