شناسه خبر : 775 لینک کوتاه

رشد ۷ / ۹ درصدی هند چگونه ایجاد شد؟

رشد هندی

هند یکی از کشورهای در حال توسعه و پر‌جمعیت آسیاست که به دلیل داشتن نیروی کاری ماهر و فقر زیاد در دنیا شناخته شده است.

مونا مشهدی‌رجبی

هند یکی از کشورهای در حال توسعه و پر‌جمعیت آسیاست که به دلیل داشتن نیروی کاری ماهر و فقر زیاد در دنیا شناخته شده است. دولت هند در سال‌های اخیر برای تقویت نرخ رشد اقتصادی اقدام به اجرای طرح‌های اصلاحاتی اقتصادی کرد که از جمله آنها می‌توان به پرداخت یارانه به بخش کشاورزی و کاهش نرخ بهره بانکی اشاره کرد. حال اخباری منتشر شده است که از رشد اقتصادی این کشور حکایت دارد. رشدی که هند را در صدر اخبار دنیا قرار داد و از این کشور به عنوان کشوری که بیشترین نرخ رشد اقتصادی را داشت نام برد.
به گزارش وزارت اقتصاد هند، نرخ رشد اقتصادی این کشور در فصل آخر سال ۲۰۱6-۲۰۱5 میلادی رکوردی تازه ثبت کرد. در این فصل ارزش تولید ناخالص داخلی هند 9 /7 درصد رشد کرد و متوسط نرخ رشد اقتصادی این کشور در سال 2016-2015 میلادی را به 6 /7 درصد رسانید. متوسط نرخ رشد تولید ناخالص داخلی هند در فصل اول سال مالی گذشته برابر با 5 /7 درصد، در فصل دوم برابر با 6 /7 درصد، در فصل سوم برابر با 2 /7 درصد و در فصل آخر برابر با 9 /7 درصد بوده است. مرکز آمار کشور هند اعلام کرد در فصل آخر سال مالی 2016-2015 میلادی، بخش تولید با نرخ 3 /9 درصد و بخش کشاورزی با نرخ 3 /2 درصد رشد کرده است. بخش تولید و فعالیت‌های صنعتی در هند سازنده 5 /27 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور است و برای ۱۷ درصد از نیروهای کاری هند فرصت شغلی ایجاد کرده است. از طرف دیگر بخش کشاورزی که سازنده 6 /18 درصد از تولید ناخالص داخلی هند است برای بالغ بر ۶۰ درصد از مردم این کشور شغل ایجاد کرده است. هند از نظر تولید کالاهای صنعتی در دنیا در جایگاه دهم و از نظر تولید محصولات کشاورزی در جایگاه اول قرار دارد و در این بخش از مهم‌ترین بخش‌های اقتصادی این کشور پر‌جمعیت آسیایی محسوب می‌شود.
نرخ رشد بخش مالی، املاک و خدمات حرفه‌ای در کشور هند در این بازه سه‌ماهه برابر با 3 /10 درصد بود که یکی از مهم‌ترین دلایل آن کاهش نرخ بهره بانکی و ایجاد انگیزه برای استقراض از بانک و سیاست‌های پولی تدوین‌شده از سوی بانک مرکزی است. در فصل آخر سال مالی 2016-2015 میلادی نرخ رشد بخش ماهیگیری و جنگلداری در کشور هند برابر با 2 /1 درصد بود که کمترین نرخ رشد در میان تمامی بخش‌های سازنده تولید ناخالص داخلی را داشت.
صندوق بین‌المللی پول هند را نهمین کشور دنیا از نظر سرعت رشد اقتصادی معرفی کرده است در حالی که این کشور در سال ۲۰۱۴ میلادی از نظر سرعت رشد اقتصادی در جایگاه ۱۴ دنیا قرار داشت. صندوق بین‌المللی پول متوسط نرخ رشد اقتصادی هند در فاصله سال‌های ۱۹۸۰ تا ۲۰۱۴ میلادی را برابر با 27 /6 درصد اعلام کرده است ولی در سال ۲۰۱۰ میلادی رکورد رشد اقتصادی این کشور شکسته شد و اقتصاد هند با نرخ 26 /10 درصد رشد کرد. این بالاترین نرخ رشد اقتصادی ثبت‌شده در هند بود.
حال که جشن و پایکوبی برای تقدیر از این موفقیت اقتصادی در هند آغاز شده است و مقامات دولتی و اقتصادی در‌صدد هستند تا از ارقام رشد اقتصادی بهترین منفعت را ببرند و بیشترین سرمایه‌ها را جذب کنند، این سوال پرسیده می‌شود که هند چگونه توانسته این رشد بالا را به دست آورد؟ آیا سیاست‌های اقتصادی داخلی بود که هند را به سمت رشد بالای اقتصادی سوق داد یا عملکرد اقتصادی جهان بود که سبب شد تا هند از دوست و شریک دیرینه‌اش یعنی کشور چین هم پیشی بگیرد و به عنوان کشوری که بالاترین نرخ رشد اقتصادی را دارد در دنیا معرفی شود؟

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها