تاریخ انتشار:
تحکیم روابط در سایه تعاملات اقتصادی
به دنبال سفر سال گذشته هیات اعزامی به سرپرستی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به ابوظبی و دوبی در امارات متحده عربی، رفتوآمد بین هیاتهای تجاری و بازرگانان دو کشور افزایش یافت که آخرین آنها سفر هیات اعزامی از اتاقهای بازرگانی امارات، ابوظبی، دوبی، فجیره و امالقوین و شارجه همراه یک هیات ۴۰ نفره از تجار و بازرگانان عمده کلیه امارتهای این کشور به تهران در تاریخ ۱۱ و ۱۲ خردادماه سال ۹۳ بود.
به دنبال سفر سال گذشته هیات اعزامی به سرپرستی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران به ابوظبی و دوبی در امارات متحده عربی، رفتوآمد بین هیاتهای تجاری و بازرگانان دو کشور افزایش یافت که آخرین آنها سفر هیات اعزامی از اتاقهای بازرگانی امارات، ابوظبی، دوبی، فجیره و امالقوین و شارجه همراه یک هیات 40 نفره از تجار و بازرگانان عمده کلیه امارتهای این کشور به تهران در تاریخ 11 و 12 خردادماه سال 93 بود.
هدف از این سفرها و تبادل هیاتها تنظیم دوباره روابط اقتصادی و تجاری، برطرف کردن موانع و مشکلات پیش رو و یافتن راههای جدید برای گسترش این روابط بین بخشهای خصوصی دو کشور بود.
امارات متحده عربی یکی از همسایگان عمده جمهوری اسلامی ایران است که با توجه به روابط سیاسی، فرهنگی، تاریخی و اقتصادی فیمابین دو کشور همواره بهعنوان یکی از شرکای عمده تجاری ایران محسوب میشده و حجم روابط تجاری فیمابین در بعضی از سالها تا 20 میلیارد دلار نیز افزایش داشته است.
طی چند سال اخیر به خاطر اعمال تحریمهای اقتصادی علیه ایران این حجم روابط کاهش چشمگیری داشته و به حدود 10 میلیارد دلار در سال گذشته رسیده است. طبیعی است که این کاهش، زیان عمدهای را متوجه اقتصاد و تجارت کشور امارات کرده و ایران نیز نتوانست حجم روابط دلخواه خود با این کشور را ادامه دهد.
اکنون که شرایط و فضای سیاسی و اقتصادی داخلی به دنبال انتخابات ریاستجمهوری و تشکیل دولت تدبیر و امید و همچنین در سطح بینالمللی با توجه به توافقات اخیر ژنو با 1+5 در رابطه با ایران رو به بهبود گذاشته و محدودیتهای تحریم به تدریج کاهش یافته و در مواردی برطرف شده است، شرکای تجاری ایران درصدد جبران خسارات و ضررهای ناشی از محدودیتهای تحریم تجاری با ایران برآمدهاند و به سرعت و با اشتیاق در جستوجوی همکاریهای تجاری و اقتصادی با ما هستند.
طبیعی است که امارات متحده عربی با توجه به پیشینه تاریخی- فرهنگی و همچنین مناسبات طولانی تجاری با ایران از این قاعده مستثنی نبوده و بخش خصوصی ایران نیز از این امر استقبال میکند.
لازم به ذکر است که شرایط و فضای جدید بینالمللی، رفتوآمدهای سیاسی اخیر از جمله سفر اخیر وزیر امور خارجه کشورمان به ابوظبی برای شرکت در کمیسیون عالی مشترک اقتصادی دو کشور و تبادل هیاتهای تجاری نیز به بهبود شرایط و تلطیف فضای موجود برای همکاری بین بخشهای خصوصی دو کشور در زمینه مبادلات تجاری، سرمایهگذاریهای مشترک، انجام پروژههای صنعتی و فنی و همکاریهای مشترک در کشورهای ثالث و منطقه کمک شایانی کرده است که نتایج آن در آینده نزدیک به خوبی قابل مشاهده خواهد بود.
مسلماً تحقق این مهم آثار بسیار مثبت و بااهمیتی را برای تقویت رابطه همسایگی و همچنین تحکیم ساختارهای امنیتی در منطقه به دنبال خواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید