شناسه خبر : 6406 لینک کوتاه

مرگ کارگران کارخانه‌های چینی تولید محصولات اپل، سوال‌برانگیز شده است

دوباره اپل

بعد از اینکه در روز ۹ اکتبر سال جاری، یک کارگر ۱۵ساله چینی که در کارخانه‌ای در این کشور به تولید محصولات اپل اشتغال داشت، از محل کار خود به بیمارستان منتقل شد.

بعد از اینکه در روز 9 اکتبر سال جاری، یک کارگر 15ساله چینی که در کارخانه‌ای در این کشور به تولید محصولات اپل اشتغال داشت، از محل کار خود به بیمارستان منتقل شد و بر اثر ابتلا به ذات‌الریه درگذشت، بحث‌ها درباره شرایط کار در کارخانه‌های چینی افزایش یافته است. اولین مشکل ایجاد‌شده این بود که این پسربچه تنها 15 سال داشت و سن قانونی کار در چین، 16 سال است. اگرچه شی زاوکان از کارت هویتی استفاده می‌کرد که وی را 20ساله نشان می‌داد اما مسوولان سازمان غیر‌انتفاعی دیده‌بان نیروی کار چین، اعتقاد دارند استخدام‌کنندگان وی از این حقیقت که او زیر سن قانونی کار است، اطلاع داشته‌اند. اما مساله بزرگ‌تر این است که این تنها مورد مرگ از این نوع نیست. در چند ماه اخیر حداقل پنج نفر در این کارخانه، بر اثر ابتلا به ذات‌الریه جان باخته‌اند که همگی هم جوان بوده‌اند.
کارخانه مذکور توسط شرکت تایوانی پگاترون که تامین‌کننده محصولات اپل است، اداره می‌شود. این شرکت قبلاً هم بارها به خاطر شرایط کارخانجات خود مورد انتقاد سازمان دیده‌بان نیروی کار چین بوده است. شرکت پگاترون، تعداد مرگ‌ها، علت آنها و وجود کارگران زیر سن قانونی را در کارخانه‌های تحت نظارت خود تایید نکرد. در واقع سخنگوی شرکت با تاکید بر اینکه مرگ این افراد ربطی به شرایط کار آنها نداشته، تنها مراتب ابراز همدردی و تاسف شرکت را به خانواده متوفیان اخیر اعلام کرد. مرکز شرکت اپل واقع در ایالات متحده نیز که گروهی متشکل از چند پزشک را برای بررسی علت این مرگ‌ها به چین اعزام کرده بود، اعلام کرد هیچ نشانه‌ای مبنی بر اینکه بیماری و مرگ این افراد بر اثر شرایط کاری آنها بوده، یافت نکرده است. اما سازمان دیده‌بان نیروی کار چین، با این نتیجه‌گیری‌ها موافق نیست. بر اساس تحقیقات این سازمان، شی زاوکان روزی 12 ساعت بدون هیچ تعطیلی، حتی در ایام جشن‌های ملی کار می‌کرده است. البته وی تنها یک ماه در این کارخانه مشغول به کار بوده است اما تنها در همین ماه هر هفته بیش از 75 ساعت کار کرده است در حالی که بر اساس قرارداد اپل، ساعت کاری در هفته به جز در شرایط استثنایی نباید از 60 ساعت بیشتر باشد. البته مسوولان پگاترون تاکید دارند ساعت اعلام‌شده، ساعت ورود و خروج وی از کارخانه بوده است و زمان‌های استراحت در آن لحاظ نشده است.
پگاترون سعی کرد مشکل را با پرداخت 15 هزار دلار غرامت به عموی زاوکان حل کند؛ اتفاقی که نیفتاده است و وی به عنوان قیم قانونی زاوکان، تاکید دارد که برادرزاده‌اش تا قبل از کار در کارخانه اپل کاملاً سالم بوده است و تنها دلیل بیماری وی، شرایط کارخانه بوده. اپل، مدتی قبل مشکل مشابهی را نیز با یکی دیگر از تامین‌کنندگان خود داشت. تعدادی از کارگران کارخانجات تحت نظارت این شرکت که به تولید محصولات اپل اشتغال داشتند، در سال 2010 اقدام به خودکشی کردند. این اقدام به شرایط کاری غیر‌انسانی، ساعات بی‌پایان کار و درآمد اندک این افراد نسبت داده شد.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها