شناسه خبر : 6246 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

اینفوگرافی

کشمکش طلایی

فلز زرد به کدام سو می‌رود؟

فلز زرد به کدام سو می‌رود؟

بعد از کاهش قیمت طلای جهانی در سال گذشته میلادی تا سطح 1050 دلار به دلیل افزایش ارزش دلار و سیاست‌های فدرال‌رزرو در جهت افزایش نرخ بهره، در سال 2016 میلادی شاهد افزایش ارزش طلا تا سطح قیمتی 1280 دلار بودیم. کارشناسان اقتصادی عوامل متعددی را برای افزایش قیمت طلا در سال جاری عنوان می‌کنند که از آن جمله می‌توان از سیاست‌های فدرال‌رزرو در مورد نرخ بهره نام برد.
طی دوسال گذشته سیاست‌های فدرال‌رزرو در مورد نرخ بهره تاثیر بسزایی در بازارهای جهانی خصوصاً فلزات گرانبها داشته است. سال 2015 بعد از اعلام تصمیم فدرال‌رزرو مبنی بر افزایش احتمالی نرخ بهره و ایجاد جو روانی شدید در بازارهای جهانی شاهد افزایش فشار فروش در بازار جهانی طلا بودیم. در نهایت کمیته بازار آزاد فدرال در بانک مرکزی ایالات متحده پس از حدود یک‌دهه، با اکثریت قاطع آرا نرخ بهره برای وجوه فدرال را از محدوده صفر تا 25 /0درصدی به محدوده 25 /0 تا 5 /0درصدی افزایش داد و نرخ بهره را نیز از 75 /0 درصد به یک درصد رساند.
برخلاف تصور عمومی مبنی بر کاهش شدید قیمت ارزش طلا بعد از افزایش نرخ بهره، این فلز ارزشمند کاهش اندکی را تجربه کرد. افزایش تقاضای طلا از طریق بانک‌های مرکزی دنیا، کاهش عرضه، وضعیت اقتصادی چین و بازارهای مالی بزرگ جهان همگی دست به دست هم داد تا ارزش طلا با افزایش همراه شود.
به نظر می‌رسد بازی فدرال‌رزرو با نرخ بهره و بلاتکلیفی سرمایه‌گذاران در بازارهای جهانی طی دو سال گذشته تمامی ندارد و فدرال‌رزرو سعی دارد با ایجاد جو روانی به وسیله گمانی‌زنی‌های ضدونقیض در مورد نرخ بهره و سیاست‌های پولی خود، بازار کامودیتی‌ها را در بلاتکلیفی نگه دارد.
اگر کمی به گذشته برگردیم متوجه می‌شویم از زمان شروع گمانه‌زنی‌ها در مورد افزایش نرخ بهره، شاخص دلار افزایش یافت و به دنبال آن موجب کاهش قیمت طلا در بازارهای جهانی شد. بعد از گذشت مدت نسبتاً طولانی و گمانه‌زنی‌های بسیار زیاد در مورد زمان اجرای افزایش نرخ بهره، در نهایت زمانی که نرخ بهره اندکی افزایش یافت به دلیل آنکه ارزش طلا تحت تاثیر جو روانی به شدت کاهش یافته بود (یا به اصطلاح پیش‌خور کردن تاثیرات افزایش نرخ بهره در بازار) شاهد کاهش بیشتر ارزش طلا نبودیم. حال سوالی که به ذهن خطور می‌کند این است که آیا این بار هم فدرال‌رزرو با ایجاد جو روانی و ایجاد بلاتکلیفی در میان سرمایه‌گذاران به دنبال حفظ ارزش دلار بدون افزایش جدی در نرخ بهره است؟

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها