شناسه خبر : 3747 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

هدف‌گذاری برای سبقت درآمدهای گردشگری از فروش نفت

مهمان‌خواهی

«درآمدهای توریسم بین‌المللی با افزایشی بالغ بر ۴۸ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۴ نسبت به سال قبل از آن، به رکورد هزار و ۲۴۵ میلیارد دلار دست یافت و با احتساب ۲۲۱ میلیارد دلار درآمد دیگر که از طریق حمل‌ونقل مسافران بین‌المللی کسب شده، کل درآمد توریسم بین‌المللی به حدود هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار رسیده است.»

«درآمدهای توریسم بین‌المللی با افزایشی بالغ بر 48 میلیارد دلار در سال 2014 نسبت به سال قبل از آن، به رکورد هزار و 245 میلیارد دلار دست یافت و با احتساب 221 میلیارد دلار درآمد دیگر که از طریق حمل‌ونقل مسافران بین‌المللی کسب شده، کل درآمد توریسم بین‌المللی به حدود هزار و 500 میلیارد دلار رسیده است.» این آمار مربوط به آخرین اعلام سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) است که نشان از پتانسیل درآمدزایی صنعت گردشگری در دنیا دارد. اما سهم ایران از این میزان چقدر است؟
آن طور که مسعود سلطانی‌فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور اعلام کرده براساس آمارهای سال گذشته سهم ایران از این درآمد هزار و 500 میلیارد‌دلاری در حد 5 /0 درصد است. وی در فروردین‌ماه امسال آمار داده بود که در سال گذشته از تعداد پنج میلیون و 100 هزار گردشگر خارجی، هفت میلیارد و 700 میلیون دلار درآمد نصیب کشور شده است. با این حال به نظر می‌رسد این رقم برای اقتصاد ایران با توجه به ظرفیت‌هایی که دارد خیلی ناچیز به نظر می‌رسد. شاید برای همین است که به گفته معاون اول رئیس‌جمهوری برنامه‌ریزی شده ایران تا 10 سال آینده این پنج میلیون نفر گردشگر را به 20 میلیون نفر برساند. وی که هفتم دی‌ماه در مراسم افتتاح هتل اسپیناس پالاس سخن می‌گفت، در این مورد توضیح داد: «ایران با توجه به جاذبه‌های بی‌نظیر فرهنگی، تاریخی و طبیعی باید بتواند سهم خود را در گردشگری جهانی کسب کند. البته در این خصوص دولت برنامه‌های خوبی تدوین کرده و امیدواریم هدف‌گذاری جذب 20 میلیون گردشگر تا سال 2025 تحقق یابد.» اگر این هدف دولت محقق شود و میزان گردشگران خارجی به چهار برابر رقم فعلی برسد، آن وقت می‌توان تخمین زد رقم هفت میلیارد‌دلاری درآمد گردشگری خارجی ایران در سال گذشته می‌تواند تا 10 سال دیگر چهار برابر شود و به 28 میلیارد دلار برسد. این رقم بیشتر از درآمد نفتی فعلی ایران است که در خوش‌بینانه‌ترین حالت توسط مقامات دولتی 25 میلیارد دلار در امسال تخمین زده شده است.
با این حال،‌ آیا برای جذب گردشگر صرفاً برنامه‌ریزی کمی کافی است؟ برای تحقق این هدف آیا بسترهای اقتصادی ایران فراهم است؟ در همین مورد هم جهانگیری اشاره کرده «زیرساخت‌های گردشگری یک زنجیره به هم پیوسته است که باید هرچه سریع‌تر فراهم شود.» به گفته او، امکاناتی نظیر هواپیما و هتل مورد نیاز است و دولت در این باره به دست‌اندرکاران بخش گردشگری اطمینان داده که از هر فعالیتی در ایجاد این زیرساخت‌ها حمایت کند. در همین مورد جهانگیری ابتدا خبر داد در امسال و به محض برطرف شدن تحریم‌ها هواپیماهای جدیدی به ناوگان مسافری کشور اضافه می‌شود و سپس وی اعلام کرد: «امیدواریم در سال آینده و با برطرف شدن تحریم‌ها و استفاده از منابع مالی داخلی و خارجی بتوانیم گام‌های موثرتری در این زمینه برداریم.»

دراین پرونده بخوانید ...

  • معمای چابکی

    سازمان ویژه موقت(ادهوکراسی) جایگزینی انعطاف‌پذیر برای دیوان‌سالاری

    معمای چابکی

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها