شناسه خبر : 333 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

خبرهای کوتاه

راه‌اندازی سامانه نامک
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم راه‌اندازی سامانه نامک گفت: در سامانه پم اشکال اساسی این بود که دسترسی نامحدودی را به معامله‌گران می‌داد و مدیران کارگزاری کنترلی روی معامله‌گران نداشتند و اگر معامله‌گر خطایی انجام می‌داد، مدیر کارگزاری متوجه نمی‌شد. سامانه نامک امکان اتصال به «بک آفیس» کارگزاری‌ها را دارد که این امکان در پم وجود نداشت، به این معنا که مشخص می‌شود هر مشتری چه میزان مانده نزد کارگزاری دارد. با راه‌اندازی سامانه نامک دیگر نیازی نیست که معامله‌گر در بازارهای مختلف از سامانه‌های مختلف استفاده کند. به طوری که هم‌اکنون با سامانه نامک، تمامی معاملات بورس، فرابورس و بورس انرژی انجام می‌شود.

رشد 60درصدی معاملات فیزیکی بورس کالا
طی 9 ماه نخست سال جاری در حالی حدود 7/17 میلیون تن انواع کالا به ارزش بیش از 309 هزار میلیارد ریال در بورس کالای ایران مورد دادوستد قرار گرفت که نسبت به مدت مشابه سال 1391 به لحاظ حجم و ارزش به ترتیب رشد 19 و 60‌درصدی را تجربه کرد. پژمان ساعت‌ساز مدیر آمار و ارزیابی عملکرد بورس کالای ایران گفت: در این مدت تالار محصولات صنعتی و معدنی به لحاظ حجم و ارزش نسبت به مدت مشابه سال قبل به ترتیب با رشد 12 و 30‌درصدی مواجه شده است. در این مدت ارزش معاملات انواع فرآورده‌های نفت و پتروشیمی نیز به لحاظ حجم و ارزش به ترتیب رشد 32 و 115‌درصدی را تجربه کرده است.

ریسک قراردادهای آتی طلا بالاست
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفت‌وگو با رادیو اقتصاد تاکید کرد: ریسک قراردادهای آتی طلا به شدت بالاست و به سرمایه‌گذاران غیرحرفه‌ای توصیه نمی‌کنم در این بازار فعالیت کنند. به گفته او، بازار آتی طلا ویژه سرمایه‌گذاران حرفه‌ای و افرادی است که می‌خواهند در بازار طلا پوشش ریسک دهند و به جای خرید فیزیکی طلا از نوسان قرارداد آتی طلا استفاده می‌کنند. به گفته صالح‌آبادی ارزش معاملات قرارداد آتی طلا در بورس کالا در سال جاری 32 درصد کاهش نشان می‌دهد و جذابیت طلا برای مردم کمتر شده است. او تاکید کرد: بازار سرمایه کشور شامل چهار بورس، فرابورس، بورس کالا و بورس انرژی است و با همکاری رسانه‌ها برای فرهنگ‌سازی سهامداری تلاش می‌کنیم.

طلای پیامکی نخرید
به گزارش سایت طلا، رئیس اتحادیه فروشندگان طلا و جواهر درباره پیامک‌های فروش اقساطی طلا و جواهر که اخیراً موارد فراوانی از آن گزارش شده است، هشدار داد و گفت: در صنف ما چنین طرحی وجود ندارد، برای اینکه قیمت طلا به طور دائم در نوسان است؛ و همین موضوع زمینه‌های فروش به صورت اقساطی را با سوال مواجه می‌کند. کشتی‌آرای گفت: معمولاً افرادی این کار را می‌کنند که طلاهای غیراستاندارد و فاقد اصالت دارند و در مکان‌های فاقد پروانه یا منزل تولید می‌کنند. وی افزود: برگه‌های فروش این افراد هم غیرواقعی و طلاهای آنها از سطح استاندارد پایین‌تر و جعلی است و اگر ضرری متوجه شهروندان شود، جبران‌ شدنی نخواهد بود. کشتی‌آرای گفت: البته بازرسان ما این موضوع را پیگیری و با موارد غیرقانونی برخورد می‌کنند.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها