تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
اختلافنظر 10 درصدی
نوشت: با اینکه بر سر ضرورت برخورد با قاچاق کالا بین همه مسوولان اتفاق نظر وجود دارد، درباره تبعات و هزینههای این مبارزه اختلافنظرهایی وجود دارد. از جمله در پاسخ به این سوال که آیا جمعآوری کالاهای قاچاق از بازار لوازم خانگی، قیمت این محصولات را افزایش میدهد؟، علیرضا جمشیدی، رئیس سازمان تعزیرات حکومتی میگوید: «با جلوگیری عرضه لوازم خانگی قاچاق ممکن است 10 درصد افزایش قیمت داشته باشیم، اما مبارزه با عرضه قاچاق موجب حمایت از تولید ملی و اجرای قانون میشود.» با این حال محمد طحانپور، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی معتقد است: «اجرای این طرح هیچگونه تاثیری در قیمت لوازم خانگی نخواهد داشت.»
هشدار مهاجرت اجباری 50 میلیون نفر
نوشت: اگر وضع فعلی مصرف آب در بخش کشاورزی ادامه داشته باشد، در کمتر از 25 سال دیگر شرق و جنوب کشور کاملاً خالی از سکنه خواهند شد. مشاور معاون اول رئیسجمهور در امور آب، کشاورزی و محیطزیست هشدار داد که برنامه ششم توسعه به هیچ عنوان از این فاجعه ملی پیشگیری نمیکند. عیسی کلانتری گفت: اگر فکری به حال حفظ ذخایر تجدیدپذیر آب نشود، در کمتر از 30 سال دیگر باید 50 میلیون ایرانی از کشور مهاجرت کنند. یعنی جمعیت شرق زاگرس و جنوب البرز تا مرزهای جنوبی و شرقی همه باید کوچ کنند. البته دو استان شمالی کشور و استانهای غرب زاگرس از این قضیه ایمن هستند.
کاسه داغتر از آش FATF
در گزارشی با اشاره به تاریخچه و مبانی شکلگیری گروه ویژه اقدام مالی (FATF) نوشت: حضور کشورهایی نظیر سوئیس که از سطح رازداری بانکی بالایی برخوردار است و چین که وسواس و حساسیت بالایی در درز اطلاعات امنیتی دارند، نشان میدهد که پیوستن به این گروه، برای کشورهایی مانند ایران، یک ضرورت محسوب میشود... بررسیها نشان میدهد بسیاری از عواقب نسبتدادهشده به همکاری کشورها با FATF پشتوانه واقعی ندارد و چارچوب همکاری ایران با FATF نیز نه چنان که بعضاً گفته میشود تا دامنه الزام به تبادل اطلاعات بانکی یا پذیرش تصمیمات دیگر کشورها میرسد و نه با متن مصوبات قانونی داخل کشور بیگانه است.
خطر بازگشت غیرمجازهای بانکی
نوشت: «پول یا پوچ» و «صعود بیسود»؛ عنوان اصلی آگهیهایی است که بانک مرکزی در روزهای اخیر با هدف افزایش سطح آگاهی مردم و هشدار نسبت به سپردهگذاری کردن نزد موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز روی بیلبوردهای شهری به نمایش گذاشته است، نمایشی از احساس خطری بزرگ؛ خطر بازگشت غیرمجازها به بازار پول و انداختهشدن بمبهای ساعتی بر اعتماد مردم... کاهش نرخ سود سپردههای بانکی به واسطه تکرقمی شدن نرخ تورم از یکسو و ضعف یا مقاومت بانکها در ارائه خدمات بانکی بهویژه تسهیلات خرد و متوسط باعث شده تا بهتدریج صندوقها و تعاونیهای کوچک و متوسط در روستاها و شهرهای ایران احیا شوند.
دیدگاه تان را بنویسید