«شیوه محاسباتی دولت برای رفع بدهی نادرست و فارغ از بدعتهایی است که دولت در روند رفع بدهیها و پرداخت کسری بودجه داشته، واقعیت این مطلب را بیان میکند که نهتنها کسری بودجه و بدهی دولت به سیستم بانکی کاهش پیدا نکرده، بلکه افزایش نیز یافته است.
علیمحمد احمدی / عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس
«شیوه محاسباتی دولت برای رفع بدهی نادرست و فارغ از بدعتهایی است که دولت در روند رفع بدهیها و پرداخت کسری بودجه داشته، واقعیت این مطلب را بیان میکند که نهتنها کسری بودجه و بدهی دولت به سیستم بانکی کاهش پیدا نکرده، بلکه افزایش نیز یافته است. دولتها بدهیهای خود را مطلق تسویه نمیکنند چرا که حسابها مستمر است و هر دولتی با بدهی دولت را تحویل میدهد، به دلیل اینکه همواره در طول سالیان گذشته، بودجهها همراه با کسری بوده است. این بخش از بدهیها از قبل بوده است و این ادعای رئیسجمهور که مطرح کردهاند این بدهیها را تسویه کردهاند چندان منطقی به نظر نمیرسد و کماکان بدهی خارجی داریم. چاپ پول بدون پشتوانه به ویژه با بحث هدفمندی در دولت احمدینژاد شدت گرفت و دولت از این ابزار استفاده کرد اما اینکه امروز رئیسجمهور مدعی رفع بدهیهاست ابعاد دیگری دارد و در حقیقت دولت احمدینژاد از روشهایی برای مرتفع کردن بدهیهای قوه مجریه استفاده کرد که دولتهای قبل نمیتوانستند از این روشها استفاده کنند. اینکه رئیسجمهور مطرح میکند بدهیهای دولت را صاف کرده است، بخش اعظمی از آن به مساله ۷۴ هزار میلیارد تومانی برمیگردد
که دولت از مابهالتفاوت فروش ارز درآمد داشته و ارز موجود را با قیمت ۱۲۲6 تومان به بانک مرکزی فروخته است. دولت اگر ارزی فروخته است پول مازاد این ارز باید به خزانه و صندوق توسعه ملی برود و اگر قرار است تهاتری صورت گیرد، این تهاتر باید به صورت شفاف باشد که این نوع مواجهه حسابداری و معاملهگرانه با بحث کسری بودجه دولت، در آینده مشکل ایجاد میکند.»
دیدگاه تان را بنویسید