تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
تاثیر انتخابات مجلس بر بورس چگونه است؟
نوشت: انتخابات مجلس و ترکیب نمایندگان آینده، چه تاثیری بر فضای بورس خواهد گذاشت؟ روحالله میرصانعی، دبیر کل کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار میگوید: طبیعتاً هر ریسکی بر فضای بازار سرمایه اثرگذار است. اگر فضای انتخابات مجلس توام با تنش و نزاعهای سیاسی بین جناحهای مختلف باشد، اثر منفی در بازار سرمایه خواهد گذاشت. اما اگر این تنشها نباشد ریسک سیاسی هم کمتر خواهد بود. بهروز خدارحمی، دبیر کل کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران هم میگوید: اگر مجلس آینده با دولت در اجرایی کردن سریع تعاملات بینالمللی همراه باشد طبیعتاً چشماندازهای بهتری را برای بازار سرمایه ترسیم خواهد کرد.
تغییرات سبد خانوار با یارانه نقدی
نوشت: بررسیهای صورتگرفته توسط بانک مرکزی در خصوص سبد درآمدی و هزینهای خانوار نشان میدهد پرداخت یارانههای نقدی از سوی دولت سبب تغییراتی معنادار در سبد هزینهای خانوارهای ایرانی شده است. محاسبات نشان میدهد در دوره اجرای این طرح سهم هزینهای ملزومات اولیه مانند خوراکیها و آشامیدنیها، مسکن، سوخت و بهداشت و درمان افزایش و سهم هزینههای غیرضروری مانند تفریح و امور فرهنگی، خرید لباس و کفش و اثاث منزل و تحصیل و... که در قالب رفاه طبقهبندی میشوند، کاهش داشته است. به این ترتیب خانوار ایرانی پس از هدفمندی یارانهها سیاست انقباضیتری را برای اداره زندگی برگزیده است.
خلاقیت بانکها برای وام ندادن
نوشت: بانکها آنقدر خلاقانه شرایط گوناگون و موانع مصنوعی پیش پای متقاضیان وامهای کوچک میگذارند که در بسیاری موارد مشتریان عطای دو، سه میلیون تومان وام را به لقای آن میبخشند... معرفی ضامن کارمند دولتی با فیش حقوق فلان میزان و گواهی کسر از حقوق و مسائلی از این دست مواردی است که بانکها بر دریافت آنها اصرار میورزند... برخی بانکها نیز به این فکر افتادهاند که حتی برای پرداخت سه میلیون تومان وام نیز که چند ماه بعد شاید بتوانند بپردازند، سه میلیون تومان از مشتری اخذ کرده و در حسابی بدون سود استفاده کنند تا شاید بعداً که اعتبار جدید ابلاغ شد، به مشتری وام دادند.
گسل تورمی به حرکت درآمد؟
نوشت: آمار بانک مرکزی نشان میدهد نرخ رشد نقدینگی در دیماه به 2 /27 درصد رسیده که بیشترین مقدار در یک سال و نیم اخیر بوده است. همچنین نرخ رشد پایه پولی با ثبت رقم 5 /21درصدی نسبت به انتهای سال قبل، افزایش هشت واحد درصدی را پشتسر گذاشته است. این آمارها حاکی از فعال شدن گسلهای تورمی است که میتواند در مسیر کاهش نرخ تورم، خلل ایجاد کند. به نظر میرسد این روند صعودی به دلیل تجلی سیاستهای رونق اقتصادی است که در آن، دو سیاست «اعطای وام خودرو» و «کاهش نسبت سپرده قانونی» به ترتیب از دو مجرای پایه پولی و ضریب فزاینده، حجم نقدینگی را تحتتاثیر قرار داده است.
دیدگاه تان را بنویسید