تاریخ انتشار:
اولویتهای ارزهای آزادشده چیست؟
گفته میشود نرخ ارز در روزها و ماههای آینده کاهش خواهد یافت و این کاهش متوجه حضور منابع ارزی جدید از محل آزادسازی ارزهای بلوکهشده در نتیجه تحریمهاست.
گفته میشود نرخ ارز در روزها و ماههای آینده کاهش خواهد یافت و این کاهش متوجه حضور منابع ارزی جدید از محل آزادسازی ارزهای بلوکهشده در نتیجه تحریمهاست. در این میان چند سوال اساسی ذهن نگارنده این سطور را به خود جلب کرده است؛ نخست آنکه آیا ارزهایی که از این سناریو آزاد خواهند شد و طبعاً متعلق به بودجه مملکت طی سالهای قبل هستند باید به بودجه کنونی دولت ملحق شوند یا به ذخایر ارزی کشور؟ سوال دیگر آن است که اصولاً بودجه کشور که بر مبنای درآمدهای مشخصی بسته شده و هزینهها نیز بر مبنای ورودیهای خاصی تعریف شدهاند باید طی مدت باقیمانده تا پایان سال چه برخوردی با منابع کنونی ارزی داشته باشند؟ آیا تزریق این منابع به اقتصاد و بازار رویه معقولی است که دولت در پیش بگیرد یا باید این منابع را به عنوان ذخایر در اختیار گرفت؟ در این میان برخی اظهارنظرها از آغاز کاهش قیمت دلار در بازار با توجه به آزادسازی این منابع بلوکهشده، این نگرانی را ایجاد میکند که دولت قصد دارد با تزریق نقدینگی ارزی به اقتصاد و بازار روند کاهشی قیمت دلار را تشدید کند، این در حالی است که این نسخه میتواند خطرات فراوانی را پیش روی کشور قرار دهد که
کاهش صادرات شاید از کمترین آثار آن باشد. در این زمینه دولت باید با تعریف استراتژی مشخص نسبت به ورود 2/4 میلیارد دلار ارز نقد به اقتصاد حساسیت خود را افزایش دهد و رویههای منطقی را در پیش بگیرد.
دیدگاه تان را بنویسید