شناسه خبر : 10725 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

اینفوگرافی

پایان انجماد

کدام هدف‌گذاری بازار خودرو را رونق می‌بخشد؟

چهره صنعت خودرو و بازار آن پس از بیانیه لوزان عوض شد. اولین سیل پیشنهادهای همکاری اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها پس از تفاهم اولیه توافق هسته‌ای خودروسازی ایران را نشانه گرفت. اگرچه هنوز همکاری ایران و کشورهای خارجی به پای قرارداد نرسیده اما خودروسازان و قطعه‌سازان کشور به ورود صاحبان تکنولوژی این کشورها و روابط تجاری با آنها امیدوارند.

چهره صنعت خودرو و بازار آن پس از بیانیه لوزان عوض شد. اولین سیل پیشنهادهای همکاری اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها پس از تفاهم اولیه توافق هسته‌ای خودروسازی ایران را نشانه گرفت. اگرچه هنوز همکاری ایران و کشورهای خارجی به پای قرارداد نرسیده اما خودروسازان و قطعه‌سازان کشور به ورود صاحبان تکنولوژی این کشورها و روابط تجاری با آنها امیدوارند. این در حالی است که اخیراً برای وزیر صنعت در خصوص خودروسازی صادرات خودرو به کشورهای منطقه و دور در اولویت قرار گرفته است. اما با وجود اینکه تولید خودروسازان پایان هر ماه به 150 تا 300 هزار دستگاه می‌رسد، متقاضیان بسیاری در بازار همچنان به دلیل رکود و نبود قدرت خرید لازم نتوانسته‌اند صاحب خودرو مورد نیاز خود شوند.
اگرچه این روزها نمایشگاه‌داران کشور رکود در خرید و فروش را عاملی برای دست نگه داشتن مشتریان بازار خودرو می‌دانند و پس از عید و روند مثبت مذاکرات، انتظارات مردم را به سمت کاهش قیمت‌ها برده بود، اما خودروسازان نگاه متفاوتی دارند و معتقدند از آنجا که سال گذشته میزان تولید خودرو در کشور 50 درصد افزایش یافته نباید قضاوت کرد مشتری برای خودروهای داخلی وجود ندارد. این در شرایطی است که بر اساس هدف‌گذاری و برنامه‌ریزی‌های جدید قرار است خودروسازان برای سال 94 تیراژ خود را 400 هزار دستگاه نسبت به سال گذشته افزایش دهند. این مبنی بر این است که 200 هزار دستگاه بیشتر از سال 93 توسط خودروسازان داخلی به تولید برسد که حاکی از 10 درصد افزایش تولید نسبت به سال گذشته است.
بنابراین قرار است خودروسازی ایران در سال 94 به تیراژی حدود یک میلیون و 400 هزار دستگاه دست یابد اما باید منتظر ماند پس از روزهای بهاری از راه رسیدن فصل تابستان نتیجه مذاکرات چه خواهد شد و قطعیت همکاری‌ها با کشورهای خارجی در صنعت خودروسازی به کجا می‌رسد. با شفافیت این موضوع باید دید اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها چقدر در افزایش تولید خودروسازان سهم از آن خود می‌کنند. از منظری دیگر با توجه به پررنگ شدن همکاری‌ها و شکل گرفتن روابط تجاری جدید چه میزان به صادرات 27 هزار دستگاه خودرو به خارج از کشور که سال گذشته ایران داشت، افزوده خواهد شد؟ اما در مقطع فعلی مهم‌ترین فاکتور اصلی در بازار خودرو آب شدن یخ رکودی است که در بازار هر روز منجمدتر می‌شود. بالاخره دولت با یاری نظام بانکی قرار است بازاری را که مردم در آن قدرت خرید ندارند و به نوعی ناامید شده‌اند رونق بخشد و از این رو با افزایش دوبرابری وام خودرو، تقاضا را تحریک کند اما آیا می‌تواند؟

index:1|width:650|height:433|align:center

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها