تاریخ انتشار:
به بهانه افشاگری غلامرضا مصباحیمقدم درباره محمود احمدینژاد
هزار راه رفته
گشت وگذارهای استانی محمود احمدینژاد در ماههای اخیر، نگرانیها از بازگشت او به صحنه قدرت را فزونی بخشیده است؛ نگرانی بابت اینکه او بار دیگر نامزد پست ریاست جمهوری شود. از زمانی که خبر سفرهای بیسروصدای احمدینژاد به مناطق مختلف کشور در رسانهها پیچیده است، تحلیلگران و سیاسیون، شانس او را برای تصاحب دوباره کرسی ریاست جمهوری روی ترازو وزن میکشند. عدهای، از جمله کسانی که هنوز در حلقه یاران و حامیان او هستند، احمدینژاد را پیروز بلامنازع انتخابات ریاست جمهوری سال 1396 میدانند. این عده که چشمهایشان را بر روی خسارتهای ناشی از سوءمدیریت دولتهای نهم و دهم بستهاند و تنها در پی کسب منافع حزبی و گروهی خویشاند. آنان گویی ویرانیهایی را که از هشت سال سوءمدیریت در عرصه سیاست، اقتصاد، جامعه و فرهنگ بر جای مانده است نمیبینند. این دسته، همان کسانی هستند که اکنون پشت تریبونهای مخالف دولت یازدهم ایستادهاند و البته این روزها از «یکدورهای بودن دوران ریاست جمهوری حسن روحانی» سخن می رانند. در مقابل اما، گروه دیگری نیز هستند که هیچ شانسی برای احمدینژاد و یارانش قائل نیستند. چهرههایی غالباً اصولگرا که با یادآوری
ضررهای تحمیلشده بر کشور در این دوران، سعی میکنند، تصویر این خسارتها را در حافظه مردم زنده نگه دارند. برای این یادآوری گاه به فاشگویی مسائل پنهانمانده دوران ریاستجمهوری احمدینژاد نیز متوسل میشوند. البته این افشاگری مختص مخالفان دولتهای نهم و دهم نبوده و نیست. چهرههایی که در طول آن هشت سال، به تدریج از رکاب احمدینژاد جدا شدند، این رویه را باب کردهاند. در روزهای اخیر نیز غلامرضا مصباحیمقدم، نماینده مردم تهران در مجلس نهم، ابعاد جدیدی از برخی رویدادهای این دوران را فاش کرده است. او در گفتوگو با سایت انتخاب با اشاره به برخی اقدامات ستاد تدابیر ویژه اقتصادی برای دور زدن تحریمها گفته است: «احمدینژاد گزارشی به رهبری داد که ما به آخر خط رسیدیم و با توجه به قطعنامههای شورای امنیت درباره انرژی هستهای، باید آن را امضا کنیم. ولی رهبری با این گزارش مخالفت کردند که بعد از این مخالفت احمدینژاد با رهبری دیدار کردند و گفت اگر شما این دیدگاه را قبول ندارید، من دیگر مسوول این پرونده نیستم و رهبری با صراحت و قاطعانه فرمودند خودم این مسوولیت را قبول میکنم.»
او در بخش دیگری از سخنانش میگوید: «... تصور نمیکنم احمدینژاد بخواهد وارد گود انتخابات شود، علتش هم اقداماتی است که او در دوره دوم ریاستجمهوری خود انجام داد. احمدینژاد لیاقت اینکه یکبار دیگر به صحنه قدرت بیاید را ندارد. او چهره خود را در قبال خیلی از افراد و چهرههای موجه خراب کرد که همین موضوع باعث شد به خواست خود به حاشیه برود. وقتی کارنامه مدیریت احمدینژاد را رصد میکنیم نمیتوانیم به این نتیجه برسیم که کشوری چون ایران را مدیریت کند.» او همچنین به این نکته اشاره میکند که «بهطور یقین شورای نگهبان احمدینژاد را تایید صلاحیت نمیکند». اما اگر پیشبینی مصباحیمقدم از تایید صلاحیت احمدینژاد درست از آب در نیاید، آیا مردم ایران حاضر میشوند باز هم آرای خود را درون سبد مردی بریزند که به گفته خود کشور را به آخر خط رساند؟
در این پرونده قصد داریم به بازخوانی برخی از مهمترین افشاگریها علیه محمود احمدینژاد و دولتش بپردازیم و البته این موضوع را نیز مورد بررسی قرار خواهیم داد که با ادامه سیره دولت احمدینژاد کار کشور به کجا میرسید؟
دیدگاه تان را بنویسید