تاریخ انتشار:
صنعت گاز ایران طی دوران پس از انقلاب
در کتاب الهام حسنزاده که توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد به چاپ رسیده، صادرات گاز ایران به بازارهای منطقهای و بینالمللی مورد بررسی قرار گرفته است. ایران در این کتاب کشوری واجد پتانسیل تبدیل شدن به یک صادرکننده بزرگ معرفی شده که به دلیل تحریمهای موجود در زمان انتشار کتاب، سیاسی شدن صنعت گاز و فقدان چارچوب سرمایهگذاری جذاب، هنوز امکان استفاده از پتانسیلهای خود را پیدا نکرده است.
در کتاب الهام حسنزاده که توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد به چاپ رسیده، صادرات گاز ایران به بازارهای منطقهای و بینالمللی مورد بررسی قرار گرفته است. ایران در این کتاب کشوری واجد پتانسیل تبدیل شدن به یک صادرکننده بزرگ معرفی شده که به دلیل تحریمهای موجود در زمان انتشار کتاب، سیاسی شدن صنعت گاز و فقدان چارچوب سرمایهگذاری جذاب، هنوز امکان استفاده از پتانسیلهای خود را پیدا نکرده است. در این کتاب، چالشهای صنعت گاز ایران با رویکردی بینرشتهای بررسی میشود؛ چالشهایی که بازهای گسترده از سیاسی و حقوقی تا اقتصادی و مالی را دربرمیگیرند.نویسنده کتاب مینویسد باتوجه به بازار داخلی بزرگ، اهداف توسعه صنعتی، جمعیت جوان و نیاز به ایجاد شغل و همچنین وابستگی کشور به تزریق گاز جهت حفظ ظرفیت تولید نفت، ممکن است هدف ایران تبدیل شدن به «قطر بَعدی» در صادرات گاز نباشد. دادهها نشان میدهند صادرات گاز سودآورترین کاربرد آن نخواهد بود و حتی در صورت لغو تحریمها، ممکن است دستیابی به
چنان ظرفیتی برای صادرات گاز 15 تا 20 سال زمان ببرد. کتاب از مقدمه، نتیجهگیری و شش فصل درباره نمای کلی صنعت گاز ایران، سیاسی شدن صنعت نفت، اثر تحریمها بر توسعه صنعت نفت و گاز ایران، رژیم سرمایهگذاری در بخش نفت و گاز، یارانههای انرژی و اصلاح آن و در نهایت سیاستگذاری تخصیص گاز و چالشهای تعیین اولویت تشکیل شده است.
دیدگاه تان را بنویسید