تاریخ انتشار:
بیماران پارکینسون ایرانی در معرض خطر مرگ
تکذیب خبر فارس درباره معجزه در کوفه
در حالی که این روزها مسوولان وزارت آموزش و پرورش در حال برگزاری برنامههای متفاوت تجلیل از خود هستند و حتی در عکسها شاهدیم که وزیر از قدرشناسی برخی از زیردستان خود که موجب دستبوسی نیز شده، به وجد آمده است
انشاءالله این خبرگزاری در اسرع وقت به جبران این اقدام نادرست بپردازد.
فرهنگیان حقوق تیرماه را دریافت نکردهاند
در حالی که این روزها مسوولان وزارت آموزش و پرورش در حال برگزاری برنامههای متفاوت تجلیل از خود هستند و حتی در عکسها شاهدیم که وزیر از قدرشناسی برخی از زیردستان خود که موجب دستبوسی نیز شده، به وجد آمده است، اما به نظر میرسد خبری از حقوق تیرماه این عزیزان به گوش نمیرسد. حقوقی که قرار بود با کرم رئیس دولت دهم و جناب حاجیبابایی 70 تا 100 هزار تومان نیز افزایش بیابد. اعتماد در این زمینه نوشت: با گذشت چندین روز از مردادماه، فرهنگیان هنوز حقوق تیرماه خود را دریافت نکردهاند. این در حالی است که مطابق روال هر ماه، بیست و پنجم تیرماه حقوق معلمان باید پرداخت میشد. اما پاسخ مسوولان به معلمان درباره این تاخیر 10روزه پرداخت حقوق در استانهای مختلف، حکم جدیدی است که آموزش و پرورش تصمیم گرفته در آخرین ماه از فعالیت خود آن را به اجرا درآورد. بند فوقالعاده شغل حکم جدیدی است که حاجیبابایی در روزهای آخر حضورش در آموزش و پرورش دست به ابلاغ آن زده است. بر اساس این بند و اجرای این حکم مبلغی حدود 70 تا 100 هزار تومان به حقوق معلمها اضافه میشود...ظاهراً تاخیر آموزش و پرورش در پرداخت حقوق تیرماه فرهنگیان اجرای مقدمات پرداخت این اضافه حقوق به حساب معلمان است. اجرای شتابزده این حکم و اقدامات و اتفاقاتی از این دست در آخرین روزهای فعالیت دولت دهم در حالی است که در طول چهار سال گذشته فرصت اجرای بسیاری از احکام اینچنینی برای آموزش و پرورش وجود داشت. در حال حاضر با ابلاغ شدن این بند از سوی آموزش و پرورش، بار مالی آن بر دوش دولت جدید و مشکلات اجرایی و بودجهای آن گریبانگیر وزیر بعدی است که قرار است مسوولیت اداره آموزش و پرورش را بر عهده بگیرد. اگرچه با توجه به مشکلات معیشتی معلمان، اجرای احکام اینچنینی از مطالبات بحق معلمان محسوب میشود اما با احتساب 900 هزار فرهنگی شاغل بدون در نظر گرفتن فرهنگیان بازنشسته، اجرای این حکم یعنی اضافه شدن ماهانه رقمی حدود 90 میلیارد تومان به تعهدات آموزش و پرورش از بابت پرداخت حقوق معلمان. با این وجود نمونه احکام اینچنینی که حاجیبابایی در روزهای آخر تنها فرصت ابلاغ و نه اجرای آن را پیدا کرد، کم نیست.
بیماران پارکینسون ایرانی در معرض خطر مرگ
این روزها از حوزه سلامت و درمان تنها اخبار بد به گوش میرسد. در حالی که شهروندان کشور از افزایش قیمت و کمبود دارو خبر میدهند خبرگزاریها از احتمال فساد دهها میلیارد تومان دارو در گمرک ایران خبر میدهند. شرق نیز در گزارشی از مشکلات بیماران مبتلا به پارکینسون نوشت. در بخشی از این گزارش آمده است: «...حال بیماران پارکینسون خوب نیست، این بیماران که برخی به تعویض فوری باتریهای شارژکننده الکترودهای مغزی نیاز دارند، با افزایش قیمت ناگهانی این باتریها و ناتوانی از خرید در معرض خطر مرگ و اختلال حرکتی قرار دارند. این باتریها که تا سال گذشته 13 تا 18میلیون تومان قیمت داشته در سال جدید ابتدا حدود 26 میلیون تومان و در حال حاضر به قیمت 56 میلیون تومان رسیده است. برخی از بیماران مبتلا به پارکینسون از روش کاشت الکترودهای مغزی استفاده میکنند، این روش شامل جراحی برای قرار دادن دو الکترود جهت تحریک عمقی مغز است. این دو الکترود از طریق دو سوراخ کوچک در جمجمه کار گذاشته میشوند و از راه زیرپوستی به یک باتری در قفسه سینه وصل میشوند و تقریباً هر پنج سال یک بار این باتریها نیاز به تعویض دارند. با شرایط پیش آمده و افزایش ناگهانی قیمت این باتریها و ناتوانی بیماران از تهیه آن، پزشکان با پایین آوردن درجه این باتریها سعی کردهاند این بیماران را سرپا نگه دارند تا شاید بتوانند در این مدت، هزینه این باتریها را تهیه کنند.» در همین حال در هفته گذشته خبر افتتاح سه بیمارستان در مناطق محروم خراسان جنوبی به ید باکفایت دولتمردان کشور خبری خوب در عرصه سلامت به شمار میآمد. خبری که حلاوت آن تنها 24 ساعت در کام مردم محروم این منطقه ماند. روزنامه قدس در این باره نوشت: «تعطیلی بیمارستانهای 32 تختخوابی در شهرستانهای سرایان، سربیشه و در میان یک روز بعد از افتتاح رسمی توسط معاون اول احمدینژاد موجب گلایه مردم این شهرها شد.» جالب است که بدانیم یک بار دیگر نیز این بیمارستانها در سال 90 با حضور وزیر بهداشت وقت افتتاح شد اما پاسخ مسوولان این بود که آن روز ساختمان افتتاح شده و امروز تجهیز شده است.
ما که هنوز متوجه نشدهایم افتتاح ساختمان خالی بیمارستان پیش از تجهیز به چه معناست. انشاءالله مسوولان بهداشت در دوره فراغت و در هنگام نوشتن تجربیات خود فصلی را نیز به این موضوع اختصاص دهند.
کارون هم خشک است
این روزها شاهد به تاریخ پیوستن بسیاری از مناطق طبیعی ایران هستیم. از زایندهرود و دریاچه هامون گرفته تا دریاچه ارومیه، باتلاق گاوخونی و جنگل گلستان... در این دوره نامراد اما خبری دیگر دلسوزان طبیعت ایران را شوکه کرد. کارون خشک شد. بهار در این باره نوشت: «...پرآبترین رود ایران، تنها رودخانه قابل کشتیرانی و... حالا آبراههای شده است در حد یک جوی باریک؛ آب جاریای که خودش را از لابهلای جزایر ریز و درشت، از میان بوی تعفن و فاضلاب به اروند میرساند و از آنجا نفسبریده تن میسپارد به آبهای خلیجفارس...اکنون چنان به ضعف افتاده که حتی نمیتواند کوچکترین فشار طبیعی را هم تاب بیاورد. کنشهایی که هزاران سال واکنش طبیعی و عادی این رودخانه را به دنبال داشت، اکنون جامه بحران به تن میکند. پرآبترین رودخانه کشور حالا در برابر «جزر و مد» دریا هم کم میآورد؛ چه رسد به اینکه این مد بزرگ باشد و قوی. «مد کبیر» بدجوری کارون را به دردسر انداخته. شور شده و شرایط شهرها و روستاهای مسیر را بحرانی کرده است... هرچند شور شدن کارون در بالادست توسط سد گتوند علیا عادی شده، اما برداشتهای بیرویه شرکتهای توسعه نیشکر و تخلیه پساب وضعیت را دوباره غیرعادی و خواب مسوولان را آشفته کرد، بهطوری که پای «کارون» به «شورای تامین خوزستان» هم باز شد. کار به عملیات احیا کشید. تجویز این بود: به بیمار رو به موت شوک وارد کنید. دریچه سدها هم بالاخره به روی کارون گشوده شد. از ترس اینکه مبادا حادثه تلخ تابستان سال 79 تکرار شود. در آن سال اعتراض مردم آبادان و خرمشهر به شور شدن آب کارون به ناآرامی کشیده شد. اکنون اگرچه دولت اصرار دارد که شوری کم و وضعیت عادی شده، اما مردم همچنان فریاد میزنند: «آب کارون شور شده است». «فتحالله دهکردی، معاون حفاظت و بهرهبرداری از منابع آب سازمان آب و برق خوزستان میگوید: شوری آب کارون از هفته دوم تیرماه رو به افزایش گذاشت. کیفیت آب که از سد گتوند (بالادست کارون) با شوری (EC) یک هزار و 300 میکروموس بر سانتیمتر تخلیه میشد، در اهواز به سه هزار میکروموس، در آبادان به شش هزار و 650 میکروموس و در اروندرود به 23 هزار و 300 میکروموس رسید (شوری آب مناسب شرب بین 400 تا 900 میکروموس است و از دو هزار میکروموس که بگذرد برای کشاورزی هم خطرناک میشود). بررسیها نشان میداد که سد گتوند علیا تاثیر چندانی در شوری آب ندارد و هرچه هست در پاییندست رودخانه است. زیرا آب رودخانه از سد گتوند تا اهواز به ازای هر کیلومتر 6/6 واحد اما در مقطع اهواز تا جنوب به ازای هر کیلومتر 23 واحد افزایش شوری داشت. او برداشتهای بیرویه و تخلیه پسابهای کشاورزی را عامل اصلی افزایش شوری کارون میداند: برداشت شرکتهای توسعه نیشکر، پرورشدهندگان ماهی و کشاورزان (به ویژه برنجکاران) بیش از حد بود. البته از 166مترمکعب بر ثانیه دبی رودخانه، 150مترمکعب را شرکتهای نیشکر (در اوج مصرف خود در ماههای تیر و مرداد) و 16مترمکعب بر ثانیه را کشاورزان استفاده میکنند. آیا قرار است نسل ما آخرین نسلی باشد که طبیعت غیربیابانی این سرزمین را به خاطر داشته باشد؟...باید چارهای اندیشید. امروز هم خیلی دیر شده است.
دیدگاه تان را بنویسید