شناسه خبر : 13642 لینک کوتاه

تلگرام با وایبر هم‌سرنوشت می‌شود

۱۱ قربانی برای یک بز

خبرگزاری‌ها خبر دادند که تیرماه گذشته گرم‌ترین تیرماه در ۴۵۰۰ سال گذشته جهان بوده است، اخباری به گوش می‌رسد که امسال زمستان سردی را در پیش خواهیم داشت.

حمیده حق‌پرست
بحث خشکسالی و آسیب‌های آن در ماه‌های گذشته به سوژه ثابت بخش‌های غیرسیاسی روزنامه‌های کشور بدل شده است. در حالی که حدود یک ماه پیش خبرگزاری‌ها خبر دادند که تیرماه گذشته گرم‌ترین تیرماه در 4500 سال گذشته جهان بوده است، اخباری به گوش می‌رسد که امسال زمستان سردی را در پیش خواهیم داشت. «شرق» در این باره نوشت: «...اوایل شهریورماه بود که رئیس مرکز خشکسالی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی، از پیش‌بینی افزایش دمای حدود نیم تا یک درجه بیشتر از معمول برای مناطق گسترده‌ای از کشور طی سه ماه آینده خبر داد. بر همین ‌اساس اعلام شد پاییز امسال گرم‌تر از سال‌های قبل خواهد بود. بااین‌حال هفته پیش وب‌سایت رسمی صداوسیما خبری را منتشر کرد با این تیتر «خاورمیانه امسال سردترین زمستان را طی ۳۰ سال گذشته خواهد داشت». جزییات این خبر اگرچه منبع دقیقی نداشت اما به این شرح بود: «کارشناسان هواشناسی از انحراف سه‌درجه‌ای یا بیشتر پدیده النینو در اقیانوس آرام در فصل پاییز و زمستان آینده خبر دادند... این منابع علت انحراف پدیده النینو را ناشی از تحولات جوی دانسته‌اند که برای نخستین‌بار در آرشیو مربوط به هواشناسی چند کشور به‌ویژه در خاورمیانه به ثبت رسیده است. منابع اطلاع‌رسانی استرالیا بر این‌ اساس اعلام کردند زمستان امسال سردترین زمستان طی ۳۰ سال گذشته تاکنون خواهد بود.»
با توجه به خشکسالی و کم‌بارشی فصل‌های بارشی سال‌های گذشته، خبری که در وب‌سایت خبری صدا و سیما منتشر شد، بازتاب گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها داشت و به‌نوعی موجی از امیدواری به بهبود وضعیت هوا و احتمالاً افزایش بارش‌ها در فصل پاییز و زمستان پیش‌رو را به دنبال داشت. اما آیا چنین خبری درست است و خاورمیانه امسال پاییز سردی را به خود خواهد دید؟ نگاهی به نتایج پیش‌بینی‌های منتشرشده از سوی یکی از مراکز اصلی اقلیم‌شناسی کشور در مشهد، نتایجی برخلاف این را نشان می‌دهد. بر اساس این پیش‌بینی، در سه ماه شهریور، مهر و آبان، بیشتر مناطق کشور دمایی به اندازه نیم تا یک درجه گرم‌تر از دمای نرمال و تنها مناطق معدودی از آذربایجان غربی، مرکزی، لرستان، هرمزگان، کرمان و سیستان‌ و بلوچستان شرایط طبیعی دمایی را خواهند داشت.» برای اینکه معلوم شود کدام پیش‌بینی صحیح است کافی است حداکثر سه ماه صبر کنیم. در هفته پیش «شهروند» گزارشی از خرید کارتی آب در قم را نیز منتشر کرد. گزارشی که می‌تواند آینده بسیاری از شهرهای ایران را امروز در مقابل چشمان ما قرار دهد.
این روزها عکس گرفتن با شکار هم آرام‌آرام به یکی از مشکلات شکارچیان متخلف افزوده می‌شود. به طور نمونه «میزان» خبر داد که انتشار عکسی از شکارچی سوادکوهی در کنار لاشه یک پلنگ موجب بازداشت او شد. طبق این خبر این شکارچی متخلف با قرار 100 میلیون‌تومانی از زندان آزاد و پرونده پس از تحقیقات تکمیلی و صدور کیفرخواست به دادگاه ارسال شده است.
در صفحات هنری روزنامه‌های ایران در هفته پیش شاهد اخبار جذابی بودیم. از سویی به سلامتی و دل‌خوش بهنوش بختیاری بازیگر تلویزیون توانست تعداد فالوئرهای اینستاگرام خود را به دو میلیون برساند و عنوان اولین ایرانی را که به این رکورد دست ‌یافته ‌است برای خود ثبت کند. باز جای شکرش باقی است که امیرتتلو خواننده سابقاً زیرزمینی که با یک بغ‌بغوخواهی هزاران لایک و بغ‌بغو دریافت کرد به این افتخار! نائل نیامد.
از سوی دیگر صفحه اینستاگرام الهام چرخنده از دیگر بازیگران تلویزیون به خبر مسرت‌بخش دیگری اشاره کرد. طبق خبر این پیج، الهام چرخنده سفیر رسمی آزادی زندانیان زن شد. الهام چرخنده (زهرایی) پس از گرفتن مجوز ساخت برنامه 26 قسمتی راز سعادت با مضمون اجتماعی در مقام تهیه‌کننده و کارگردان سفیر رسمی آزادی زندانیان زن شد... این برنامه که با رویکرد معرفی و بررسی ناهنجارها و هنجارها و ارزش‌های انسانی و دینی با حضور خیران و مسوولان جهت آزادی زندانیان زن، برای شبکه دوم سیما تولید می‌شود... هم‌اکنون در مرحله انتخاب عوامل است.

۱۳ میلیون ایرانی عضو تلگرام
بسیاری از شهروندان ایرانی به شبکه ارتباطی «تلگرام» پیوسته‌اند. «شرق» در گزارشی به این امر پرداخت و نوشت: «محمدحسن انتظاری دبیر شورای‌عالی فضای مجازی گفت: بر اساس اعلام وزارت ارتباطات، ۱۳ میلیون نفر در ایران عضو تلگرام هستند. او با اشاره به اینکه نیاز به شبکه‌های اجتماعی داخلی داریم، افزود: شبکه‌های اجتماعی اکنون در داخل کشور بدون رعایت مقررات حاکمیتی ما در حال کار هستند و باید مقرراتی برای تنظیم این شبکه‌ها ایجاد شود و درخواست کرده‌ایم این مقررات تدوین شود...» در همین حال برخی از رسانه‌ها خبری بد برای کاربران «تلگرام» را روی خروجی خود قرار دادند. «انتخاب» در این باره نوشت: «سید‌ابراهیم رئیسی دادستان کل کشور در حاشیه دومین نشست مبارزه با مواد مخدر استان‌های جنوب و جنوب شرق کشور در پاسخ به سوالی درباره فیلترینگ تلگرام گفت: قرار است شورای‌عالی نظارت بر فضای مجازی تشکیل شود که در آن شورا، تمامی تهدیدات این فضا مطرح و پیگیری خواهد شد. شورای‌عالی فضای مجازی قرار است در اولین جلسه خود در خصوص فیلترینگ تلگرام و تهدیدات فضای مجازی بررسی و پیگیری‌های لازم را به عمل آورد.»

11 نفر قربانی یک بز
آمار کشته‌های ناشی از درگیری طایفه‌ای در روستای پتک از توابع شهرستان باغملک از سوی مسوولان استان خوزستان ضد و نقیض است. لطیف حیایی فرماندار باغملک سه‌شنبه هفته پیش در حالی تلفات ناشی از این درگیری را 9 نفر اعلام کرده که همزمان با او، رحمان موسوی معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان خوزستان تعداد کشته‌ها را 11 نفر می‌داند. عصر دوشنبه هفته پیش بود که دو طایفه در روستای «پتک» از توابع شهرستان باغملک که پیش از این نیز بر سر زمین‌های کشاورزی با هم اختلاف داشتند، درگیر شده و با اسلحه کلاشینکف و تعداد زیادی سلاح سرد نزاعی دسته‌جمعی به راه انداختند. یکی از شاهدان ماجرا درباره این درگیری به «فرهیختگان» گفت: «این درگیری ساعت‌ها طول کشید و در این میان عده زیادی از شاهدان ماجرا و کسانی که هیچ ارتباطی با درگیری نداشتند دچار جرح و دو نفر بی‌گناه کشته شدند... تعداد زیادی از ماموران انتظامی استان در محل حادثه حضور یافتند...»
یکی دیگر از کسانی که در روستای پتک ساکن است و شاهد حادثه بود، گفت: «چند سال است دو طایفه مشهور در این منطقه اختلافات ملکی دارند و بارها با هم درگیر شده‌اند، اما درگیری روز دوشنبه بی‌سابقه بود.» علی افتخاری، معاون قضایی رئیس‌کل دادگستری استان خوزستان نیز در این باره گفت: «در بررسی‌های اولیه مشخص شد اختلاف ملکی به میزان 61 متر در یک زمین باعث این درگیری شده بود. دو نفر از یکی از طرفین درگیر با تهیه دو اسلحه کلاشینکف و 16 خشاب راهی ملک مورد نظر شده و با تیراندازی سه نفر از افراد مرتبط با درگیری خود را به قتل رساندند. همچنین دو نفر از افرادی که در این درگیری هیچ نقشی نداشتند، هدف گلوله قرار گرفته و جان خود را از دست دادند.. دو مرد موتورسوار سپس به سمت یک نمایندگی فروش خودرو که متعلق به مقتولان بود، رفتند و اقدام به تیراندازی به سمت آنجا کردند که خوشبختانه در جریان این تیراندازی به کسی آسیبی نرسید... ماموران پلیس به تعقیب عاملان این جنایت پرداختند و با اخطار و شلیک تیر هوایی از آنها خواستند که خود را تسلیم کنند، اما دو مرد مسلح به فرار خود ادامه دادند که در جریان درگیری با ماموران هدف گلوله قرار گرفته و کشته شدند.»
فردای آن روز «فرهیختگان» به نقل از یکی از شهروندان رامهرمز نوشت: حدود شش ماه پیش بود که دو خانواده از دو طایفه بر سر یک بز با هم درگیر شدند. البته اختلاف بین این دو طایفه قدیمی بوده و همه اختلافات هم بر سر همین مسائل جزیی است. این بز که به خانه همسایه رفته بود در حالی باعث اختلاف شد که وقتی صاحب بز، آن را در خانه همسایه دیده بود، با این تصور که همسایه بز را سرقت کرده به او ناسزا گفت. همسایه نیز این زن را به خانه برده و مورد ضرب و شتم قرار داد. زن نیز که همسرش فوت شده پس از بیرون آمدن از خانه همسایه، موضوع را به برادرشوهرش اطلاع داد. همین موضوع زمینه درگیری شدید را ایجاد کرد.
به هر حال تراژدی کشت و کشتار روستای پتک اگرچه با چهار مجروح در سه‌شنبه‌شب ادامه داشت، اما معاون اجتماعی فرمانده انتظامی استان خوزستان و مسوولان قضایی این استان اعلام کردند امنیت در این شهرستان برقرار شده است.

تهران در جمع 10 شهر خطرناک دنیا
تهران در جمع 10 شهر خطرناک دنیا برای زندگی قرار دارد. به گزارش «عصر ایران» به نقل از «سی‌ان‌ان» نتایج مطالعات موسسه آلمانی «آلفرد وگنر» نشان می‌دهد شهر تهران در کنار 9 شهر دیگر از قاره‌های مختلف جهان خطرناک‌ترین شهرها برای زندگی است. یوهان کلاگز، زمین‌شناس آلمانی این مطالعه را بر اساس خطر و بلایای طبیعی در کمین شهرهای بزرگ جهان از جمله زلزله، سونامی و فوران‌های آتشفشانی انجام داده است. در این مطالعه احتمال وقوع زلزله در تهران مهم‌ترین خطر در پیش روی این کلانشهر ذکر شده و سازه‌های نا‌مقاوم، تراکم جمعیت و گسل‌های زلزله‌خیز پیامدهای ناشی از یک زلزله بزرگ را برای مردم ساکن این شهر یک ریسک بزرگ عنوان کرده است. در کنار تهران نام شهرهایی چون ناپل ایتالیا، استانبول ترکیه، مانیل فیلیپین، سانفرانسیسکو آمریکا، لس‌آنجلس آمریکا، ناگویا ژاپن، جاکارتا اندونزی، اوزاکا ژاپن و توکیو پایتخت ژاپن نیز مورد اشاره قرار گرفته است.

آزار معلولان در یک مرکز نگهداری محرز شد
خبر آزار معلولان در یک مرکز خصوصی نگهداری از معلولان که نیمه نخست شهریورماه خبر آن در شبکه‌های اجتماعی آمده بود، تایید شد. «مهر» در گزارشی به این ماجرا پرداخت و به نقل از حاجی‌رضا شاکرمی، دادستان عمومی استان البرز نوشت: استفاده از طناب و زنجیر برای نگهداری معلولان جسمی و ذهنی در این مرکز محرز شده درحالی‌که طبق استانداردهای تعریف‌شده، مرکز نگهداری از معلولان موظف است تا خدمات‌رسانی مطلوبی را به معلولان ارائه دهد اما متاسفانه این مرکز برای اینکه پول کمتری هزینه کند، به‌جای استخدام پرستار از طناب و زنجیر برای نگهداری از معلولان استفاده کرده است... در بازرسی‌ها، آثار ضرب و جرح در ۲۰ معلول این مرکز مشاهده شده و دو نفر از معلولان آسیب جدی دیده‌اند. در این خصوص خانواده این معلولان به بهزیستی شکایت کرده‌اند و طبق بررسی‌های انجام‌شده صحت‌ و سقم مساله مورد بررسی قرار گرفته است. نمونه آن اینکه مشخص شده خدمه و آشپز با پوشیدن لباس پرستاری اقدام به نگهداری از معلولان کرده‌اند که در اولین اقدام، این مرکز پلمب و پرونده به دادستانی فردیس ارسال شد.

چهارروزه در مشهد فوق‌لیسانس مدیریت بگیرید
گل بود به سبزه نیز آراسته شد. یک موسسه آموزشی در شهر مشهد اعلام کرده است که به متقاضیان مدرک MBA و مدیریت پیشرفته در عرض چهار الی هشت روز مدرک کارشناسی ارشد اعطا می‌کند. به گزارش «انتخاب» این موسسه با ارائه لیستی از تعرفه‌ها در ازای دریافت رقم‌های میلیونی تضمین کرده است. این موسسه همچنین مدعی است که می‌تواند با دریافت مبالغ بیشتری، برای متقاضی رزومه‌سازی نیز بکند.
گفتنی است MBA شاخه‌ای از رشته‌های مدیریت است که تنها در سطح تحصیلی فوق‌لیسانس و آن هم از مراکز معتبر آموزش عالی دریافت می‌شود. پدیده فروش «مدرک» در ایران البته کم‌سابقه نیست. پیش از این نیز برخی از موسسات رسمی مدعی اعطای مدرک در ازای دریافت مبالغ سنگین و گذراندن دوره‌های کوتاه شده‌اند. به نظر می‌رسد با توجه به گسترش چنین موسساتی، ورود وزارت علوم و سایر دستگاه‌های نظارتی ذی‌ربط بر اساس آیین‌نامه‌های اجرایی بیش از پیش لازم باشد.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها