شناسه خبر : 1005 لینک کوتاه

معرفی جدیدترین کتاب‌های انتشارات دانشگاه کمبریج

کتابخانه کمبریج

1- تاریخ اقتصاد کلان از کینز تا لوکاس
نویسنده: میشل دو وروی
این کتاب تاریخ اقتصاد کلان را از «نظریه عمومی» کینز تا حال حاضر دنبال می‌کند. نقطه مرکزی کتاب تقابل بین دوره کینزی و دوره لوکاسی یا دوره تعادل عمومی اتفاقیِ پویاست. هر یک از این دوره‌ها زیر نفوذ استانداردهای متمایزی قرار داشتند. در دوره کینزی، کتاب به پژوهش در این نظریه‌ها می‌پردازد: اقتصاد کلان کینزی، پول‌گرایی، اقتصاد کلان ضدتعادلی (پاتینکین، لیونگوفود و کلاور)، مدل‌های تعادل غیروالراسی و نخستین نسل مدل‌های کینزی جدید. در دوره لوکاسی سه نظریه بررسی می‌شود: اقتصاد کلان کلاسیک جدید (لوکاس)، مدل‌سازی چرخه تجاری واقعی، و نسل دوم مدل‌سازی کینزی جدید. کتاب همچنین چند اثر عمده را با هدف ارائه بدل‌هایی در برابر اقتصاد کلان لوکاسی بررسی می‌کند. نویسنده تنها به ثبت ساده آنچه یافته است، بسنده نمی‌کند. او نسبت به اقتصاد کلان دیدگاه خاص خود را دارد که شاید در طول سال‌های نگارش این کتاب به آن رسیده است. کتاب دو وروی تاریخی از انقلاب‌ها و ضدانقلاب‌های متعددی که در اقتصاد کلان رخ داده است ارائه می‌کند. این کتاب مثل یک راهنمای سفر است که سیر زندگی اقتصاد کلان را دنبال می‌کند و نشانگر دغدغه‌های وروی و رویارویی‌های او با کلاسیک‌های اقتصاد کلان است. کتاب حاضر سه فصل اصلی دارد با عنوان‌های «کینز و اقتصاد کلان کینزی»، «اقتصاد کلان مبتنی بر تعادل عمومی اتفاقیِ پویا» و «چشم‌اندازی وسیع‌تر». میشل دو وروی (Michel De Vroey) استاد بازنشسته دانشگاه کاتولیک لوون در بروکسل است. او سابقه تدریس به عنوان مهمان در دانشگاه‌های سوربن، دوک آمریکا، بریتیش کلمبیا، ونکوور و کلمسون را دارد. یکی از دیگر آثار او «بیکاری غیرارادی: جست‌وجویی گریزان برای یک نظریه» است که در سال 2007 منتشر شد.

2 - ساخت یک واحد سیاسی اقتدارگرا: حکومت، سیاست و سیاستگذاری در روسیه و اروپای شرقی
نویسنده: گرام جیل
گرام جیل (Graeme Gill)، استاد بازنشسته دانشگاه سیدنی، در این کتاب نشان می‌دهد که چرا روسیه پس از شوروی نتوانست به نتایج دموکراتیکی که در زمان فروپاشی اتحاد شوروی انتظار می‌رفت دست یابد و به جای آن یک واحد سیاسی اقتدارگرا در حال ظهور است. او استدلال می‌کند که تصمیم‌های نخبگان مسلط در ساخت این واحد سیاسی اقتدارگرا محوریت داشته است. او همچنین تبیین می‌کند که چگونه این در چهار حوزه رخ داد: جماعت مردم، دستکاری نظام انتخاباتی، ساختار درونی خود رژیم و شیوه ثبات‌یابی نخبگان سیاسی. به جای شعار رایج «یلتسین دموکرات است و پوتین خودکامه»، این کتاب نشان می‌دهد که پوتین چگونه بر بنیادهایی که یلتسین برجای گذاشته بود ساخته شد. کتاب جیل چارچوب جدیدی برای پژوهش درباره یک نظام سیاسی اقتدارگرا ارائه می‌کند و ازاین‌رو نه فقط برای روسیه بلکه برای بسیاری از واحدهای سیاسی اقتدارگرای دیگر نیز مناسب است. گرام جیل استاد بازنشسته سیاست و روابط بین‌الملل در دانشگاه سیدنی است. او متخصص سیاست شوروی و روسیه است و 19 کتاب و بیش از 80 مقاله در این حوزه منتشر کرده است. از جمله مهم‌ترین کتاب‌های او عبارتند از «نمادگرایی و تغییر رژیم در روسیه» (2013)، «نمادها و مشروعیت در سیاست شوروی» (2011)، «بورژوازی، دولت و دموکراسی: روسیه، بریتانیا، فرانسه، آلمان و ایالات متحده» (2008)، «سرشت و تکوین دولت مدرن» (2003)، «دموکراسی و پساکمونیسم: تغییر سیاسی در جهان پساکمونیستی» (2001) و «پویش‌های دموکراتیزاسیون: نخبگان، جامعه مدنی و فرآیند گذار» (2000).

3 - تغییرات جوی همچون درام اجتماعی
نویسنده: فیلیپ اسمیت و نیکلاس هووه
تغییرات جوی فقط یک واقعیت علمی یا یک مساله اجتماعی و سیاسی نیست، بلکه مجموعه‌ای از داستان‌ها و کاراکترهایی است که به حد یک درام اجتماعی می‌رسند. این درام، به اندازه واقعیت‌های سخت علمی و سیاسی، ادراک انسان‌ها از مساله را شکل می‌دهد. فیلیپ اسمیت و نیکلاس هووه از چشم‌انداز جامعه‌شناسی فرهنگی ارسطویی برای واکاوی این سطح معنادار و رویت‌پذیر از تغییرات جوی در حوزه عمومی استفاده می‌کنند. در حالی که بیشتر پژوهش‌های صورت‌گرفته می‌کوشند موانع آگاهی و اطلاع‌رسانی را تبیین کنند، در اینجا نویسندگان دستورکار پژوهشی را تغییر می‌دهند تا به لحظاتی بنگرند که گرمایش جهانی عملاً توجهات را به خود جلب کرده است. فصل‌های این کتاب به پیکار بر سر سناریوهای آخرالزمانی می‌پردازد، موفقیت آل گور و کتاب «یک حقیقت ناخوشایند» را تبیین می‌کند، معانی اجتماعی عمیق‌تر گردهمایی زیست‌محیطی و Climategate را نشان می‌دهد، کارزارهای تبلیغاتی مجادله‌برانگیز و هنر زیست‌محیطی را نقد می‌کند و پرسروصداترین پتانسیل دگرگون‌ساز فجایع طبیعی مثل اَبَرتوفان Sandy را به پرسش می‌کشد. فیلیپ اسمیت استاد جامعه‌شناسی و مدیر مرکز جامعه‌شناسی فرهنگی دانشگاه ییل است. آثار او به سرشت معنادار زندگی اجتماعی آن‌طور که در حوزه عمومی ارتباطی بازی می‌شود می‌پردازد. او نویسنده آثاری چون «چرا جنگ؟» (2005) و «مجازات و فرهنگ» (2008) است و در تالیف کتاب «نامدنیت: غریبه بی‌ادب در زندگی روزمره» (2010) همکاری داشته است. نیکلاس هووه نیز استادیار مطالعات زیست‌محیطی در کالج ویلیام است. موضوع موردعلاقه او ابعاد فرهنگی و دینی سیاست زیست‌محیطی آمریکا از چشم‌انداز جغرافیای انسانی است.

4- تغییرات جوی، سرمایه‌داری و شرکت‌ها: فرآیندهای خودتخریبیِ خلاق
نویسنده: کریستوفر رایت و دانیل نیبرگ
تغییرات جوی یکی از بزرگ‌ترین تهدیدهایی است که بشر با آن روبه‌روست، یکی از تجلی‌های قطعی پیوند مشهور میان پیشرفت و ویرانی. این کتاب رابطه پیچیده بین جهان شرکت‌ها با تغییرات جوی را واکاوی و نقش مرکزی شرکت‌ها را در شکل دادن به واکنش‌های سیاسی و اجتماعی به بحران جوی و زیست‌محیطی تبیین می‌کند. پیام اصلی کتاب این است که با وجود نیاز به تغییرات اقتصادی و سیاسی بنیادین، سرمایه‌داری شرکتی (کورپوراتیو) همچنان بر حفظ «کسب و کار به شکل سابق» پافشاری می‌کند. نویسندگان فرآیندهای متفاوتی را بررسی می‌کنند که از مجرای آنها شرکت‌ها با تغییرات جوی روبه‌رو می‌شوند. نکات اصلی بحث شامل تغییرات جوی همچون ریسک تجاری، سیاست زیست‌محیطی شرکت‌ها، نقش توجیه و توافق، و هویت مدیریتی و واکنش‌های احساسی به تغییرات جوی می‌شود. این کتاب که برای پژوهشگران و دانشجویان کارشناسی ارشد نگاشته شده است، به فراسوی رویکردهای توصیفی و هنجاری می‌رود تا نظریه‌ای جامعه‌شناختی و انتقادی از واکنش شرکت‌ها به تغییرات جوی ارائه کند. کریستوفر رایت استاد مطالعات سازمانی در مدرسه کسب و کار دانشگاه سیدنی است. او در حوزه مدیریت انتشار دانش، تغییرات سازمانی و مشاوره سازمانی پژوهش‌های بسیاری انجام داده و آثار زیادی منتشر کرده است. او در حال حاضر درباره واکنش‌های سازمانی و اجتماعی به تغییرات جوی با تمرکزی خاص بر نحوه تفسیر مدیران و سازمان‌های تجاری از تغییرات جوی پژوهش می‌کند. دانیل نیبرگ استاد مدیریت مدرسه کسب و کار نیوکاسل در استرالیا و استاد افتخاری دانشگاه سیدنی است. تمرکز تحقیقاتی او بر فعالیت‌های سیاسی در و توسط سازمان‌هاست.

5- اندیشه اجتماعی جهان‌وطن در آلمان و ایده غرب: صداهایی از وایمار
نویسنده: آستین هارینگتون
در سال‌های اخیر علاقه به پژوهش درباره اندیشمندان اجتماعی آلمان در دوره جمهوری وایمار رشد بسیاری کرده است. این مطالعات جدید عمدتاً بر چهره‌های ارتجاعی و ناسیونالیستی مثل مارتین هایدگر و کارل اشمیت متمرکز بوده‌اند. آستین هارینگتون در این کتاب گزارش فراگیرتری از میراث فکری آلمان در آن دوره به دست می‌دهد. او ایده‌های حلقه‌ای از اندیشمندان چپ، لیبرال و جهان‌وطن (تروئلچ، شلر، تونیس، برادران وبر، مانهایم، یاسپرس، کورتیوس و زیمل) را شرح می‌دهد، اندیشمندانی که با نفی جاذبه ناسیونالیسم به بحران آلمان پاسخ دادند. آنها به جای تاکید بر ناسیونالیسم، طرح یک آشتی پان‌اروپایی را بر مبنای تصور یک میراث اروپایی مشترک بین شرق و غرب این قاره پیش بردند. هارینگتون فهم این اندیشمندان از ملیت، دین و تمدن را در بستر زمانه‌شان و در مواجهه‌شان با مباحث بعدی درباره هویت اروپایی و جایگاه غرب مدرن در تغییر اجتماعی جهانی واکاوی می‌کند. نتیجه کار هارینگتون، دستاوردی مهم برای پرسش‌های کنونی در نظریه اجتماعی، فرهنگی و تاریخی است. عنوان فصل‌های این کتاب به ترتیب عبارتند از: «نظریه اجتماعی و غرب»، «اروپا در عصر وایمار»، «نظریه‌پردازان اجتماعی لیبرال وایمار»، «ملت‌های اروپا و جنگ بزرگ»، «سلسله رومی-ژرمنی»، «تاریخ جهانی»، «اومانیسم و اروپا»، «نیهیلیسم اروپایی؟» و «اعتراض به غرب: دیروز و امروز». آستین هارینگتون دانشیار جامعه‌شناسی در دانشگاه لیدز است. از دیگر کتاب‌های او می‌توان به این موارد اشاره کرد: «درآمدی بر نظریه اجتماعی مدرن» (2005)، «هنر و نظریه اجتماعی» (2004) و «گفت‌وگوی هرمنوتیکی و علم اجتماعی: نقدی بر گادامر و هابرماس» (2001).

6- نولیبرال‌سازی سالخوردگی
نویسنده: جان مک‌نیکل
حکومت‌ها در حال تشویق کار در سن بالا هستند و سن برخورداری از حقوق بازنشستگی دولتی همواره رو به افزایش است. همچنین، بحث داغی درباره برابری بینانسلی و تبعیض سنی در جریان است. در این کتاب، جان مک‌نیکل، یکی از برجسته‌ترین تحلیلگران سالخوردگی و پیری در اروپا، تاثیر نولیبرالیسم را بر روند سالخورده‌شدن جمعیت و سیاست‌های اجتماعی در ایالات متحده و آمریکا بررسی می‌کند. او استدلال می‌کند محرک‌های جمعیتی و اقتصادی پشت چنین تغییراتی در سیاستگذاری‌ها در واقع کمتر از تاثیر نولیبرالیسم همچون یک ایدئولوژی مهم‌اند، تاثیری که مسائل کلیدی را در پی داشته است. کتاب نظریه‌های گذشته درباره سالخوردگی را ترسیم می‌کند و تعدیل حقوق بازنشستگی، بحث درباره افزایش امید به زندگی، علل بازنشستگی، ایده برابری بینانسلی، بحث کنونی درباره تبعیض سنی و پیامدهای انسانی احتمالی افزایش سن بازنشستگی را بررسی می‌کند. عناوین فصل‌های کتاب به ترتیب از این قرارند: «معانی در حال تغییر پیری»، «پیری در گذشته»، «اصلاحات بازنشستگی از دهه 1990 به بعد»، «جمعیت همچون تقدیر؟»، «بازنشستگی»، «برابری بینانسلی»، «به سوی برابری سنی؟» و «نتیجه‌گیری». جان مک‌نیکل استاد میهمان سیاستگذاری اجتماعی در مدرسه اقتصاد و علوم سیاسی لندن است. او آثار گسترده‌ای درباره سیاستگذاری اجتماعی، به ویژه تاریخ سیاست اجتماعی منتشر کرده است. کتاب‌های قبلی او عبارتند از: «تبعیض سنی: یک تحلیل تاریخی و معاصر» (2006)، «پرداخت برای پیری: سالخوردگی و تامین رفاه اجتماعی» (2000)، «سیاست بازنشستگی در بریتانیا، 1878 - 1948» (1998).

7- برنامه‌ریزی سوسیالیستی
نویسنده: مایکل المان
برنامه‌ریزی سوسیالیستی نقشی بزرگ در تاریخ اقتصادی و سیاسی قرن بیستم ایفا کرده است. این نوع برنامه‌ریزی که در اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی آغاز شد، به سرعت در جهان پراکنده شد و بر نهادهای اقتصادی و سیاستگذاری اقتصادی در کشورهایی به تنوع بلغارستان، آمریکا، چین، ژاپن، هند، لهستان و فرانسه تاثیر گذاشت. عملکرد این نوع برنامه‌ریزی چگونه بود؟ ضعف‌ها و قوت‌هایش چه بودند؟ میراث آن برای قرن بیست‌ویکم چیست؟ ویراست سوم این درسنامه که امسال منتشر شده است، با آخرین داده‌ها و یافته‌های به‌دست‌آمده پس از فروپاشی شوروی به‌روز شده است. کتاب نگاهی کلی به برنامه‌ریزی سوسیالیستی ارائه می‌دهد، نظریه بنیادین آن و محدودیت‌هایش را تبیین می‌کند، به اجرای آن در بخش‌های مختلف اقتصاد نظری می‌اندازد و تحولات آن را در بستری تاریخی جای می‌دهد. در فصلی جدید در این ویراست به این مساله پرداخته می‌شود که برنامه‌ریزی در مجتمع دفاعی-صنعتی چگونه عمل می‌کرد. این کتاب متنی ایده‌آل برای دانشجویان کارشناسی و کارشناسی ارشد است که درس‌های نظام‌های اقتصادی تطبیقی و تاریخ اقتصادی قرن بیستم را می‌گذرانند. عناوین فصول کتاب به ترتیب از این قرارند: «ظهور و سقوط برنامه‌ریزی سوسیالیستی»، «الگوی سنتی»، «فرآیند اصلاح»، «برنامه‌ریزی مجتمع دفاعی-صنعتی»، «برنامه‌ریزی سرمایه‌گذاری»، «برنامه‌ریزی کشاورزی»، «برنامه‌ریزی کار و دستمزدها»، «برنامه‌ریزی مصرف»، «برنامه‌ریزی تجارت جهانی» و «ارزیابی‌ای از برنامه‌ریزی سوسیالیستی». مایکل المان استاد بازنشسته دانشکده اقتصاد و تجارت دانشگاه آمستردام هلند است. او نویسنده، نویسنده همکار و ویراستار کتاب‌ها و مقالات بسیاری درباره اقتصادهای شوروی و روسیه، اقتصاد دوران گذار، و تاریخ اقتصادی و سیاسی شوروی است. در سال 1998، او جایزه کوندراتیف را به خاطر گام‌هایی که در پیشرفت علوم اجتماعی برداشته است، دریافت کرد.

8- تحول فقه اسلامی در بازارهای مالی جهانی
نویسنده: جاناتان ارکانبراک
نقش سرمایه جهانی درباره نظام‌های اجتماعی انسانی سهم بزرگی را در بازارهای آزادشده و مقررات‌زدایی‌شده به خود اختصاص داده است. دولت‌ها می‌کوشند آن را ملی کنند، مراکز مالی با ظهور آنها رشد می‌کنند و سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی می‌کوشند با خصلت سرزمین‌زدایانه و فراملی آن دست‌وپنجه نرم کنند. یک نظام قضاوت جهانی برای حفاظت و پشتیبانی از آن تعبیه شده است. قدرت سرمایه اسلامی پایگاه‌های مرافعه و مذاکره بسیاری ایجاد کرده است. از مراکز مالی دروازه‌ای، شرکت‌های حقوقی بین‌المللی و نهادهای مالی فراملی، همگی در تولید فقه مالی اسلامی نقش دارند. فرآیند ایجاد فقه مالی اسلامی بیانگر حوزه‌های پیچیده‌ای از کنش است که از سوی پویه‌های قدرت، پارادایم‌های نولیبرالی و نیروهای نهادی اقتصاد جهانی به پیش رانده می‌شود. نظام‌های حقوقی شهری که در این کتاب مورد مطالعه قرار گرفته‌اند (پادشاهی متحده، بحرین، امارات متحده عربی و مرکز مالی بین‌المللی دوبی) نشانگر تسریع تولید حقوقی، اقتصادی و اجتماعی در دوره جهانی‌شدن هستند. فصول این کتاب به ترتیب عبارتند از: «شریعت: منابع، نظریه حقوقی و منابع غیررسمی حقوق»، «آموزه تجاری اسلام و مبادلات تجاری کلاسیک»، «بازارهای مالی جهانی و دگرگونی حقوقی»، «نظام‌های حقوقی پیشران: اجرای قانونگذارانه اصول شریعت»، «تنظیم نهادهای مالی اسلامی در بریتانیا»، «تنظیم نهادهای مالی اسلامی در بحرین»، «تنظیم نهادهای مالی اسلامی در امارات متحده عربی»، «تنظیم نهادهای مالی اسلامی در مرکز مالی بین‌المللی دوبی»، «اجرای نظام‌های حقوقی غیرملی: حکمیت نزاع‌های مالی اسلامی»، «نتیجه‌گیری». جاناتان ارکانبراک مدرس فقه مالیه اسلامی و نایب‌رئیس مرکز حقوق اسلامی و خاورمیانه‌ای در مدرسه مطالعات مشرق‌زمین و آفریقای لندن است.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها