شناسه خبر : 19452 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

جولی لارسن گرین مدیری است که وظیفه دارد در دنیایی که به وسیله وسایل قابل حمل قبضه شده است ویندوز۸ مایکروسافت را تبدیل به یک محصول پرفروش و موفق کند

زنی که ویندوز ۸ را موفق می‌کند؟

ویندوز ۸ دوستان و دشمنان خاص خود را دارد، اما به نظر می‌رسد مایکروسافت وقت را مناسب آن دیده است که حس کاربران ویندوز را تغییر دهد

ویندوز ۸ دوستان و دشمنان خاص خود را دارد، اما به نظر می‌رسد مایکروسافت وقت را مناسب آن دیده است که حس کاربران ویندوز را تغییر دهد و آنان را با یک رابط کاربری جدید آشنا کند. ویندوز در حال حاضر به وسیله بیش از 2/1 میلیارد نفر در دنیا به طور مستمر استفاده می‌شود و شکی نیست که مایکروسافت باید بتواند این عده عظیم از کاربران را به استفاده از ویندوز ۸ با شکل و شمایل جدید قانع کند. شکی نیست که بازار در سال ۲۰۱۳ شباهت زیادی به بازار در اوایل دهه گذشته ندارد و رقبایی همچون اپل، گوگل و کانونیکال سعی در به دست آوردن بازار مایکروسافت دارند. از سوی دیگر گسترش بسیار سریع وسایل قابل حمل همچون تبلت و موبایل نیز مزید بر علت شد تا اینکه مایکروسافت سعی در بازآفرینی سیستم عامل خود داشته باشد.
جولی لارسن گرین، رئیس جدید توسعه محصول ویندوز مایکروسافت، که جانشین استفن سینوفسکی در این سمت شده است، به تازگی درباره دلایلی که مایکروسافت ویندوز را باز‌آفرینی کرده است با مجله تکنولوژی دانشگاه MIT مصاحبه‌ای انجام داده است و سعی در دفاع از عملکرد مایکروسافت در بازآفرینی سیستم عامل محبوب خود کرده است. درباره صفحه جدید منوی استارت که در ویندوز ۸ تغییر کرده است، خانم گرین بیان کرده است که در گذشته کاربران عادت داشتند با یک سیستم رومیزی و یک مانیتور کار کنند، به صورتی که با یک پنجره کار داشته باشند، کارشان که تمام شد به سراغ پنجره‌ای دیگر روند و به همین صورت در طول زمان کار تنها یک پنجره فعال داشته باشند. اما در ویندوز ۸ همه برنامه‌ها و پنجره‌های اجرا‌شده می‌توانند به صورت یکجا به وسیله کاشی‌های زنده که طراحی جدید ویندوز است، دیده شوند. او می‌گوید: «به جای آنکه در جاهای مختلف به سختی به دنبال چیزی که می‌خواهید بگردید، می‌توانید با استفاده از کاشی‌های زنده، همه چیزهایی را که برایتان مهم است یکجا مشاهده کنید. این نوع عملکرد می‌تواند باعث شود بسیار سریع‌تر به آنچه می‌خواهید دسترسی پیدا کنید.» خانم گرین روش استفاده از صفحه‌های لمسی را روش طبیعی ارتباط می‌داند و معتقد است کسانی که از ویندوز ۸ در سیستم‌های لمسی استفاده می‌کنند زمانی که با سیستم‌های رومیزی کار می‌کنند، احساس می‌کنند که تمایل به لمس صفحه نمایش دارند و به این دلیل است که مایکروسافت هنگام طراحی ویندوز ۸ سعی در سازگاری زیاد این سیستم با صفحه‌های لمسی داشته است. او می‌گوید: «ما در موقعیتی هستیم که می‌بینیم سرعت فروش سیستم‌هایی که مجهز به صفحه نمایش‌های لمسی هستند در حال افزایش است و دیگر نمی‌توان به سادگی کامپیوتری را تصور کرد که فاقد این قابلیت باشد. هنگامی که شما لذت استفاده از سیستم‌های لمسی را تجربه کنید، دیگر نمی‌توانید به سادگی به دنیایی بدون این تکنولوژی باز‌گردید.»
ویندوز ۸ سعی داشته است محصولی باشد که پاسخگوی همه نیازها و همه سلیقه‌ها باشد. سعی شده است تا صفحه استارت به گونه‌ای طراحی شود که به خوبی پاسخگوی نیاز کاربران برای کار با صفحات لمسی باشد و از سوی دیگر دسکتاپ این ویندوز به گونه‌ای طراحی شده است که کاربر معمولی با موس و صفحه‌کلید بتواند به سادگی از آن استفاده کند. خانم گرین معتقد است مایکروسافت حرکتی هوشمندانه انجام داده است که هم صفحه‌های لمسی و هم سیستم‌های موس- صفحه‌کلید را هنگام طراحی در نظر گرفته است. چرا که موس همیشه دقت بیشتری از نوک انگشتان دارد و برای کارهای دقیق به مراتب بهتر از صفحه‌های لمسی کار می‌کند. از سوی دیگر کار کردن با یک صفحه‌کلید معمولی به مراتب ساده‌تر از کار کردن با یک صفحه‌کلید مجازی است، به همین دلیل سیستم‌های موس-‌ صفحه‌کلید به این زودی‌ها قرار نیست بازار را ترک کنند. او معتقد است کاربران به زودی به استفاده از سیستم‌عامل جدید با رابط کاربری جدید عادت می‌کنند. او می‌گوید: «‌ما نمی‌خواستیم کاری کنیم که کاربران مجبور باشند میان سیستم‌عامل‌های لمسی و غیر‌لمسی انتخاب کنند. ابتدا برخی کاربران نسبت به رابط کاربری جدید ما بسیار اعتراض داشتند، اما پس از مدتی، دیگر صدای اعتراض آنها به گوش نرسید و به نظر می‌رسد که به استفاده از سیستم جدید عادت کرده‌اند. موضوع اصلی این است که مردم باید بپذیرند که برخی کارهای خود را به صورتی متفاوت انجام دهند.»
اما سوال اینجاست که واقعاً چقدر طول می‌کشد که مردم به استفاده از رابط کاربری جدید عادت کنند؟ مایکروسافت برنامه‌ای به نام «زندگی با ویندوز» تدارک دیده بود که هدف آن بررسی افرادی بود که سیستم عامل جدید را در منزل در طول زمان به کار می‌بردند. برخی از کاربران بدون هیچ مشکلی خود را با سیستم عامل جدید وفق دادند و برای برخی دیگر، وفق پیدا کردن با این سیستم بین دو روز تا دو هفته طول کشید. سوال دیگر این است که کاربران چگونه خود را با سیستم جدید وفق دادند؟ مایکروسافت برای یافتن پاسخ این پرسش از برنامه‌ای موسوم به «برنامه بهبود کاربری مشتریان» استفاده کرد و نتایجی که این برنامه ارائه داد مایکروسافت را در ادامه مسیری که آغاز کرده است، مصمم‌تر کرد.
خانم گرین می‌گوید: «‌بیش از ۹۰ درصد از کاربران شرکت‌کننده در این برنامه، با اولین چیزی که برخورد داشتند صفحه جدید استارت بود و آنها معتقد بودند که به سادگی می‌توانند با این صفحه جدید کار کنند. نتایج این تحقیق نشان داد حتی اگر شما یک کاربر دسکتاپ باشید، حداکثر پس از گذشت شش هفته، با قابلیت‌های جدید ویندوز‌۸ بیش از قابلیت‌های قدیمی که عادت به کار کردن با آنها داشتید، کار خواهید کرد.» البته باید در نظر داشت که خانم گرین، به عنوان رئیس بخش توسعه ویندوز مایکروسافت، قطعاً سعی در دفاع بی‌حد و حصری از ویندوز دارد و تنها به دنبال ارائه توضیحاتی در خصوص ویندوز ۸ نیست. اما پر‌واضح است که مایکروسافت حرکت بازار به سمت تبلت‌ها و ابزارهای مشابه را مشاهده کرده است و این باعث شده که به سمت تولید محصولی قدم بردارد که بتواند پاسخگوی نیاز روزافزون بازار به سیستم‌های سازگار با صفحه‌های لمسی باشد.
اما باید پرسید که آیا مایکروسافت حرکتی درست به سمت بازآفرینی ویندوز خود کرده است و یا خیر و این سوال مدت‌ها در میان صاحب‌نظران وجود داشته و خواهد داشت و به نظر می‌رسد به این زودی‌ها نیز جوابی قطعی برای آن پیدا نخواهد شد.اما سوالی بزرگ‌تر هم مطرح می‌شود و آن این است که آیا کاربران وفادار به مایکروسافت بالاخره تصمیم خواهند گرفت که به سمت استفاده از ویندوز جدید مایکروسافت حرکت کنند و یا آنها همچنان به استفاده از ویندوز ۷ ادامه خواهند داد؟ این سوالی است که شاید پاسخ آن حتی از سوال اول نیز برای سیاستگذاران مایکروسافت مهم‌تر باشد. اما به هر حال آنچه خانم گرین درباره ویندوز۸ گفت غیر‌ قابل کتمان است، مایکروسافت تا‌کنون بیش از ۴۰ میلیون لایسنس ویندوز۸ فروخته است و بازخوردهای منفی‌ای که در ابتدای امر به وجود آمده بودند فروکش کرده‌اند. اما به هر حال باید صبر کرد و دید که در بلند‌مدت آیا ویندوز ۸ می‌تواند جای خود را در دنیای امروز باز کند و یا خیر.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها