شناسه خبر : 7465 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

دانش‌آشتیانی وزیر نشد

ناکامی چهارمین نامزد

حسن روحانی که برای دفاع از نامزد خود به مجلس رفته بود در سخنان خود در صحن علنی مجلس تاکید کرد: «اولین کسانی که آقای دکتر آشتیانی را برای این وزارتخانه به من معرفی کردند، دوستان قدیمی ایشان‌اند که اتفاقاً دوستان اصولگرای ما هستند.

فخرالدین احمدی‌دانش آشتیانی وزیر پیشنهادی رئیس‌جمهوری برای تصدی پست وزارت علوم نیز نتوانست روز سه‌ شنبه هفته پیش از پیچ بهارستان بگذرد. حسن روحانی که برای دفاع از نامزد خود به مجلس رفته بود در سخنان خود در صحن علنی مجلس تاکید کرد: «اولین کسانی که آقای دکتر آشتیانی را برای این وزارتخانه به من معرفی کردند، دوستان قدیمی ایشان‌اند که اتفاقاً دوستان اصولگرای ما هستند. گرچه از نظر من اصولگرا و اصلاح‌طلب هر دو فرزندان این ملت و خادمان مردم‌اند. هر کس به قانون اساسی، مردم و رهبری معتقد است ما به همه آنها احترام می‌گذاریم. والا این جناح یا آن جناح چه فرقی می‌کند همه ما افتخار می‌کنیم که ایرانی هستیم و ما برای خدمت به مردم آمدیم. همه تحقیقات به من این را گفت که قبل از اینکه آقای آشتیانی عنصر سیاسی باشد، یک مدیر اجرایی است و خود ایشان هم به بنده گفت: سیاست به معنای این جناح یا آن جناح را سال‌هاست کنار گذاشتم و بیشتر در کارهای فرهنگی و اجرایی هستم. برای من سوابق فرد مهم نیست مهم وفادار بودن به نظام و انقلاب اسلامی و خدمت به مردم است و اینها برای ما اهمیت دارد... در همه نظر‌سنجی‌ها مقبول بین دانشجویان و استادان است و من مطمئن هستم حضور این شخصیت بی‌حاشیه، می‌تواند برخی حاشیه‌های موجود در دانشگاه‌ها را هم کمرنگ کند و دانشجویان را خوشحال‌تر از گذشته کند.» در این جلسه نمایندگان مخالف به سیاق جلسات گذشته بیش از توجه به برنامه‌های نامزدها به مسائل حاشیه‌ای پرداختند. به طور مثال سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس از حضور فرزندان دانش‌آشتیانی در خارج از کشور انتقاد کرد. برخی دیگر نیز از نزدیکی او به مصطفی معین-وزیر اسبق علوم- ابراز نارضایتی کردند. فیلمی نیز از حضور دانش‌آشتیانی در تحصن استادان در سال 1388 به نمایش در‌آمد. نامزد پیشنهادی وزارت علوم نیز در دفاع از خود در این جلسه تاکید کرد: «من در تمام دوران کاری 40‌ساله‌ام همیشه سرباز این نظام بوده‌ام. من فرزند انقلابم. من از زمان پیروزی انقلاب کارم را در سپاه شروع کردم و در دانشگاه هم که بودم توجه خاص به جنگ داشتم و همان‌طور که رئیس‌جمهور گفتند کسی بودم که دانشگاه را به جنگ بردم. من کسی بودم که در واقع نه تنها دانشجو را به جبهه بردم بلکه در جبهه برای دانشجو کلاس گذاشتم. نه تنها کلاس گذاشتم بلکه آیین‌نامه‌های دانشگاهی را به خاطر رزمندگان تغییر دادم.»
پس از سخنان رئیس جمهور و موافقان و مخالفان از مجموع 257 نماینده حاضر در مجلس، 70 نماینده رای موافق و 171 نماینده رای مخالف و 16 نفر نیز رای ممتنع به نامزد پیشنهادی رئیس‌جمهور دادند. محمود نیلی احمد‌آبادی وزیر پیشنهادی قبلی نیز از مجموع 246 رای، 79 رای موافق‌، 160 رای مخالف و 7 رای ممتنع کسب کرد.
باید منتظر ماند و دید محمد فرهادی نامزد جدید روحانی برای تصدی کرسی وزارت علوم می‌تواند از پیچ بهارستان گذر کند. چهره‌ای که دست کم در دو دولت میرحسین موسوی و سیدمحمد خاتمی از این بزنگاه موفق خارج شده است.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها