تاریخ انتشار:
اصلاحطلبان سنجیده عمل نکردند
احمد نقیبزاده در گفتوگو با روزنامه آرمان از ماهیت اصلاحات و فرصتها و تهدیدها سخن گفته است. این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران پیشینه اصلاحات را به قرن نوزدهم و اختلافنظر سوسیالیستهای غیرمارکسیست(رفورمخواه) با هواداران مارکس(انقلابی) بر سر نحوه تغییرات اجتماعی بازمیگرداند.
احمد نقیبزاده در گفتوگو با روزنامه آرمان از ماهیت اصلاحات و فرصتها و تهدیدها سخن گفته است. این استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران پیشینه اصلاحات را به قرن نوزدهم و اختلافنظر سوسیالیستهای غیرمارکسیست (رفورمخواه) با هواداران مارکس (انقلابی) بر سر نحوه تغییرات اجتماعی بازمیگرداند. وی در توضیح معنای اصلاحات در دوران حاضر میافزاید «حالا وقتی ما در روزگار کنونی سخن از اصلاحات و رفورم به میان میآوریم در واقع میخواهیم بگوییم بدون توسل به انقلاب که هزینه بالایی دارد خواهان بهبود امور و پیشرفت از طریق وضع قوانین مترقی و اصلاح انحرافات و غیره هستیم.» بر این مبنا وی حسن روحانی را نیز یک اصلاحطلب میداند که خواهان بهبود اوضاع است. به اعتقاد او انعطافپذیری و همسویی با مقتضیات زمانه گریزناپذیر است زیرا در غیر این صورت اصلاحطلبی «فرقی با ارتجاع» ندارد. نقیبزاده مسوولیت شکست جنبش اصلاحات را نیز بیش از همه متوجه اصلاحطلبان میداند زیرا کارشکنی رقیب امری بدیهی و قابل انتظار بود اما این اصلاحطلبان بودند که باید با اقدامات سنجیده خود رقیب سرسخت را «خلع سلاح» میکردند. او در عین حال به درستی تز اصلاحطلبان در
اولویتبخشی به توسعه سیاسی نیز اذعان دارد و در تبیین آن میگوید «اگر نظارتی وجود نداشته باشد یا مطبوعات مستقلی در کار نباشد خدا میداند فساد تا کجا پیش خواهد رفت.» او گرچه همراهی اصلاح و اعتدال و آگاهیبخشی از نقشههای کسانی را که میلیاردها اختلاس کردهاند عامل احتمالی موفقیت اصلاحطلبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی عنوان میکند اما متذکر میشود که نشانهای مبنی بر گردش اوضاع بر وفق مراد اصلاحطلبان وجود ندارد و رانتخواران چنان از آزادی میهراسند که در صورت کوچکترین مشکلی اوضاع را بر هم خواهند ریخت.
دیدگاه تان را بنویسید