بریده روزنامهها (جهان)
پسر قذافی درباره پدرش و سارکوزی افشاگری کرد
ایرنا نوشت: سیفالاسلام قذافی فرزند دیکتاتور لیبی تایید کرد که نیکلا سارکوزی رئیسجمهور اسبق فرانسه پیش از پیروزی در انتخابات ریاستجمهوری، دو میلیون و 500 هزار یورو از پدرم دریافت کرده است. به گزارش نشریه اکسپرس چاپ پاریس، این مبلغ پول را «بشیر صالح»، رئیس دفتر معمر قذافی به «کلود گئان» که در آن زمان مدیر مبارزات انتخاباتی سارکوزی بود، تحویل داده است. قذافی افزود: سارکوزی پس از دریافت آن مبلغ، باز هم درخواست کرد و گفت که قادر است بیگناهی «عبدالله سنوسی» را ثابت کند. عبدالله سنوسی به علت دست داشتن در انفجار هواپیمای فرانسوی «DC-10» بر فراز نیجر که از «برازاویل» پایتخت کنگو به مقصد پاریس در پرواز بود، به حبس ابد محکوم شده بود.
نبرد روسیه و غرب در بالکان
دنیای اقتصادنوشت: درحالیکه رایدهندگان مقدونیه خود را برای مهمترین رفراندوم در تاریخ این کشور آماده میکنند، برخی از حسابهای کاربری در فیسبوک از شهروندان مقدونیه خواستهاند تا تعرفههای رای خود را به آتش بکشند. همچنین در مقالات خبری آنلاین این احتمال مطرح شده که شرکت گوگل ممکن است با توجه به نتیجه این رفراندوم زبان مقدونی را از فهرست زبانهای رسمی خود حذف کند. روزنامه نیویورکتایمز در گزارشی با پرداختن به وجود ردپای الیگارشهای روس برای تفرقهافکنی در جامعه مقدونیه نوشت: در عصر شایعهپراکنی مقامات غربی و مقدونی معتقدند که جنجالهای رسانههای اجتماعی تنها در راستای دروغپراکنی از سوی گروههای تحت حمایت روسیه است.
ارسال سلاح به عربستان قطع شود اسپانیاییها بیکار میشوند
کیهان نوشت: نخستوزیر اسپانیا از فروش سلاح به عربستان دفاع کرده و علت این مساله را روابط اقتصادی با ریاض عنوان کرده و البته این را هم گفته که اگر این کمکها قطع شوند، هزاران شغل در اسپانیا از بین میرود. اخیراً دولت اسپانیا از بازنگری در فروش تسلیحات به عربستان خبر داده بود و دلیل این مساله نیز حملات هوایی ائتلاف سعودی به اتوبوس حامل کودکان بود، که در جریان آن 40 کودک به شهادت رسیدهاند. علاوه بر این خبرگزاری اسپوتنیک طی هفتههای گذشته گزارش داد وزارت دفاع اسپانیا به دلیل کشته شدن ۱۰ هزار تن و بیخانمانی پنج میلیون تن دیگر در جنگ ریاض علیه یمن اعلام کرده، تحویل بمبهای هدایت لیزری را به دولت عربستان متوقف کرده است.
قطر، نگاه جهان به ولیعهد عربستان را تغییر داد
همشهری نوشت: طی ماههای اخیراً تقریباً روزی نبوده که مطلبی علیه ولیعهد جوان عربستان سعودی در رسانههای انگلیسیزبان جهان منتشر نشود؛ گزارشهایی که به گفته حساب توئیتری مشهور مجتهد، منجر به ایجاد فشار روانی شدیدی بر حلقه مشاوران ولیعهد و بهویژه شخص محمد بنسلمان شده است. آیا رسانههای غربی که تا بیش از یک سال پیش با وجود گرایشهای مختلف به طور یکپارچه از اصلاحات رهبر جوان عربستان حمایت میکردند ناگهان به نتایج جدیدی درباره او رسیدهاند؟ در غیر این صورت مدیریت این چرخش ناگهانی با کیست؟ چه ارتباطی میان تغییر دیدگاه رسانههای بزرگ به محمد بنسلمان طی یک سال گذشته و بحران قطر وجود دارد؛ بحرانی که از قضا تقریباً یک سال از عمر آن میگذرد.